ВУЧИЋ: Замолио сам Додика да добро размисли о референдуму!

VUČIĆ: Zamolio sam Dodika da dobro razmisli o referendumu!

17 jula 2015

vucic dodik_620x0 54656Premijer Aleksandar Vučić zamolio je predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da još jednom razmotri odluku o raspisivanju referenduma, ukazujući na širi kontekst tog problema.

„Iako nisam na otvoren način postavljao to pitanje, radi se o suverenoj odluci RS. Zamolio sam u ime Srbije da samo još jednom razmotre odluku. Zahvalan sam što poštuje to viđenje Srbije za koje mislim da je u ovom trenutku celovito sveobuhvatno i ozbiljno“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka s Dodikom, zahvalivši mu što je ostavio prostor za razgovor o referendumu.

Dodao je takođe da je spreman da, ukoliko Dodik to bude tražio, „pomognemo u iznošenju dodatnih argumenata koji bi doprineli lakšem sagledavanju celokupne situacije. Spreman sam da to uradim i ako treba pred poslanicima u RS“.

„Srbija nikada i ni na koji način se nije mešala u unutrašnje stvari BiH, kao ni interne političke stvari u RS. Ali sam danas na moju inciijativu, zahvalan Dodiku što je prihvatio ovu vrstu razgovora“, rekao je Vučić primetivši da bi „Srbija teško postojala bez RS, a i RS ništa manje teško bez Srbije“.

Konačna odluka je, ponovio je, na RS.

Tema razgovora bio je i događaj u Srebrenici, te su se Vučić i Dodik saglasili da se tamo desio pokušaj destabilizacije regiona, ali i da je neophodno uspostaviti i održati mir kao i punu stablizaciju u regionu i BiH.

Vučić i Dodik razgovarali su danas i o otpočinjanju radova na mostu Bratunac-Ljubovija, kao i robnim kreditima i modelima infrastrukturnog povezivanja.

VUČIĆ NEĆE NIKOGA KRIVIČNO GONITI ZBOG NAPADA U POTOČARIMA

Vučić je rekao da nikoga neće krivično goniti zbog napada na komemoraciji u Memorijalnom centru Potočari, jer veruje da će nadležni organi Srbije, RS i BiH obaviti posao koji im je propisan zakonom, te da će počinioci odgovarati.

„Ne tražimo ni pravnu ni političku osvetu“, poručio je Vučić na konferenciji za štampu posle razgovora sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.

On je naglasio da ga ne interesuju nikakve građanske parnice ni zahtevi za nadoknadu građanske štete.

„Kao učesnik događaja u Potočarima nekako kada prođe određeno vreme, motate slike po glavi, pokušavate da suzbijete gnev zbog svega što se dogodilo i odnosa mnogih ljudi, čudnih odgovora koje sam slušao u poslednje vreme, neverovatnih teorija, a sve je bilo tako jednostavno i očigledno za svakog ko je bio tamo“, naveo je Vučić.

SPREMAN SAM ZA RAZGOVOR S RADNICIMA STAKLARE

Vučić je poručio je danas radnicima Srpske fabrike stakla u Paraćinu da je spreman da razgovara s njima, ali da neće dozvoliti da tajkuni „trpaju pare u džep na račun države“.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije, rekao da voli i poštuje radnike te fabrike, da razume njihove zahteve i želju da sačuvaju posao, ali da ne razume bezobrazluk menadžmenta i vlasnika.

„Vlasnik je privatnik. Mi mu kao Srbija dajemo vaš novac, naš gas, našu struju. Dužan nam je više od dve milijarde kao državi. Hoćemo da EPS i Srbijagas budu profitabilni, teramo ljude da plaćaju struju i isključujemo ih, a ti si tajkun, vlasnik, praviš profit. Zarađuješ odlično, a hočesh da opljačkaš Srbiju“, rekao je Vučić.

Kako je objasnio Srpska fabrika stakla ove godine nije platila nijedan račun za struju u 2015.

„Je l’ znate da nijedan dinar za struju nisu platili ove godine. Nijednu uplatu nemaju u 2015. Ssta hoćete od mene – državu ili banditsku i razbojničku tvorevinu. Ja u ovom drugom neću da učestvujem“, poručio je Vučić.

On je rekao da su ga pogodili novinski napisi u kojem se insisira na tome da se dužnici prave žrtvama.

„Nigde nisam pomenut u lošem kontekstu, ali me je pogodilo, jer je to paradigma naših neuspeha i nerazumevanja, života u prošlosti, prevarama, opsenama, paradigma urušavanje države prethodnih 30 godina“, rekao je premijer.

Vučić je naglasio da blokranje auto-puta neće biti dozvoljeno.

„Objasnite mi šta hoćete. Da oprostimo nekome 20 miliona evra da bi on bio uspešan i mogao da bude bogat i bahat, a mi svi budale. I ako se to ne desi izaći će na auto-put. E nećete izaći na auto-put. Ja vam kažem da nećete“, poručio je Vučić.

KOMENTARI7 komentara

 1. PRAVOSLAVNA ARMIJA...SRPSKA U SRCU says:

  BUDALETINO...da se kojim slucajem napad na Izmetbegovica bakira desio u Beogradu ili Banja Luci,svi musliman bi bukali ko volovi i trazila bi intervenciju amerikENJaca i (m)engleza.A Mileta da ostavis na miru za razliku od tebe on ima M..A!!!Referendum MORA da se odrzi,jer u takvoj nakaradnoj zajednici ne moze vise da se zivi.Evo jedan link,pa koga interesuje neka procita komentare muslimana(glupi,primitivni,neobrazovani i nepismeni moroni): http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Izetbegovic-i-SDA-najveca-prijetnja-miru-i-stabilnosti/315864

 2. Milos says:

  Odluku o referendumu je donela skupstina RS , Dodik formalno nemoze da utice na to .

 3. deda mraz says:

  Samo je sreca sto su Rusi garant Dejtona da toga nije,Srbi u Republici Srpskoj bi isto zavrsili kao i Srbi u hrvatskoj koje je UN stitio i Srbija im garant bila za bezbednost.Komunistickoj korumpiranoj gamadi verovati pa to moze samo lud.A sta to hoce ova vucibatina od nekakvog premijera da jedan hostapler sam pise zakone za Republiku Srpsku i menja Dejton izvan UN-a i da to Srbi prihvate ili bi se morali zrtvovati za trulu korumpiranu komunisticku elitu iz Beograda sa Kandickom,Cedom i ovima otporasima na celu jer da se mi nezavaravamo to je isto komunisticka trulez samo sto su sinjele zamenili sa modernim odelima sto su im ih gazde sa zapada skrojile.

 4. Za Srbiju says:

  Skinućemo ovog dronjka i postaviti Dodika za predsednika Srbije i RS. Referendum mora da prođe.

 5. Maksim says:

  Ovaj prevrtljivac definitivno nije normalan! Nije Dodik donio odluku, nego skupstina RS!

 6. Zeljko says:

  Merkel: "Halo Vucic". Vuci:'Tu sam, samo izvolite'. Merkel: "Ako ovako nastavi, jednim potezom nestace i Dodik i RS i svi koji imaju ista stim. Zovi ga sebi, izvuci mu usi. Ostalo je moje. Jasno??' Vucic:'Naravno. Samo bi hteo da kazem da sam nasao novu cvrgu na glavi posle Srebrenice i.. TUUUU'

 7. Vojvoda says:

  Zeljko pokri se usima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *