ВУЧИЋ: „Због Србије не једем шницле и не спавам“

VUČIĆ: „Zbog Srbije ne jedem šnicle i ne spavam“

17 aprila 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su raniji sastavi vlade u Srbiji „slali dnevni red na odobrenje u strane ambasade“.

Vučić je govoreći na TV Pink o Kosovu, situaciji u Srbiji i drugim stvarima nekoliko puta pomenuo opoziciju, rekavši da su „Srbiju u provaliju gurnuli Đilas, Jeremić i Janković“, a naveo je i da zna da je „onima iz inostranstva koji žele da podstiču proteste i nemire u Srbiji“ problem to što je Srbija sada nezavisna zemlja.

– Znam, moj je greh što je Srbija nezavisna zemlja i što više dnevni red vlade niko ne šalje u ambasade na odobrenje, što našu politiku ne kreira nijedna ambasada – rekao je Vučić.

Kako je rekao, uvek je dnevni red išao u jednu ili dve ambasade, a isto tako su kasnije i odluke vlade išle na odobrenje, a sednice su najčešće bile telefonske.

Vučić je rekao da njega zapadni zvaničnici poštuju, jer se „ne dodvorava i vodi autentičnu srpsku politiku“.

On se osvrnuo na optužbe protivnika da „glumi žrtvu“, jer „ne spava i ne jede“ na sastancima sa zvaničnicima, rekavši da ne ide na razgovore da bi ručao, već da bi se borio za interese Srbije.

– Borim se da iskoristim svaki trenutak za Srbiju, a ne da jedem šniclu. Nisam mučenik, ali naravno da imam tremu, jer je ne predstavljam sebe već celu državu. Uoči sastanka sa Angelom Merkel nisam spavao, jer sam odgovoran čovek – rekao je Vučić za Pink.

On je naveo da nemačka kancelarka vidi koliko je on zabrinut i da ga razume.

– Nisam se smejao od kada se dogodilo ovo sa Đurićem. Ne mogu da se smejem, jer znam koliko smo blizu bili opšteg sukoba, to je bilo pitanje napada na sever KiM – rekao je Vučić i podvukao da se plaši za srpski narod koji živi na KiM.

Kako kaže, zahvalan je narodu koji prepoznaje „prevare spolja i iznutra“ i poklanja mu poverenje.

– Mogućnost kompromisa sa Albancima zaustavile su jedna ili dve svetske sile i sada imam kompletnu sliku ko se upleo da se to zaustavi – rekao je Vučić.

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran says:

  Kako vi glasate za OVO, meni niej jasno.

 2. Rale says:

  Ti si veleizdajnik,nezabilježen u srpskoj istoriji i svako tvoje pravdanje to sve više potvrđuje.

 3. DUSKO says:

  ZATO STO MORAS DA IZDAS SRPSKI NAROD PO NALOGU ZAPADA DA BI OPSTAO NA VLASTI !!!

 4. Nebeska Srbija says:

  Dal je moguce da po prvi put nemam komentar na tekst?!

 5. test01 says:

  Mozda su ti snicle 'ispod dostojanstva', sirotinjska hrana, posto si sada naucio da se hranis u najskupljim svetskim restoranima, naprimer bio si sa Tacijem u restoranu u Parizu, u Njujorku si bio u istom restoranu kada i Soros.. A to sto ne spavas je od brige kako da do kraja ispunis obecanja zapadu i izdas Srpski KiM a da ne budes kriv (e pa malo morgen)! Usput te muci kako da zadrzis sve te pare koje si pokrao od Srba i drzis u zapadnim bankama a ameri znaju za to pa mogu da blokiraju racune, a malo ti prete i podacima o familiji koja je upetljana u sve kriminalne radnje po Srbiji... Nije ti lako !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *