VUČIĆ: Želim da verujem da Erdogan nije to rekao

VUČIĆ: Želim da verujem da Erdogan nije to rekao

14 jula 2014

Tan2014-7-14_131118404_0_620x0Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija poštuje Dejtonski sporazum i svoj srpski narod i da želi da veruje da izjava o turskim brodovima u Neumu nije data „kao što su me danas uveravali predstavnici te zemlje“.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom rekao da je danas razgovarao sa ambasadorom Turske koji ga je uveravao da izjava predsednika Turske Erdogana o brodovima te zemlje u Neumu nije data i da on želi da veruje da to nije rečeno.

Srbija želi dobre odnose sa Turskom, dodao je, ali želi i Tursku i ostale da zamoli i da im kaže da takve stvari nisu prosto nikome u interesu, jer „Srbija mora da vodi računa o stabilnosti i ne može da gleda u nebo ukoliko bi bilo ko na bilo koji način urušavao regionalnu stabilnost“.

„Mi u miru i kroz poltiičke procese gledamo da rešavamo probleme i molimo za punu pažnju svih aktera na Zapadnom Balkanu“, poručio je Vučić i dodao da ne treba da se gleda ne u prošlost nego u budućnost.

Dejtonski sporazum trebada se poštuje, ponovio je premijer i ocenio da Srbija to i čini, poštujući istovtemeno svoj srpski narod, te podsetio da RS nema vojsku pa stoga ne može da ugrozi bilo koga.

Vučić jer dodao i da je Srbija po međunarodnom pravu spremna da štiti svoj narod kako u Srbiji tako i negove interese svuda u svetu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. FORum LIvii says:

    Ala im je skresao , svaka mu cast! Sve u brk . Neka se sada cesu . A svaka mu je na mestu .Ko Knjaz !Jasta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *