ВУЧИЋ: Желимо компромис са Приштином, а не да испуњавамо жеље Албанцима!

VUČIĆ: Želimo kompromis sa Prištinom, a ne da ispunjavamo želje Albancima!

11 maja 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa predsednikom Odbora Bundestaga za evropske poslove Ginterom Krihbaumom, da je najveći deo sastanka bio posvećen dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je na početku rekao da Krihbaum poznaje odlično region, on je iskreni prijatelj naše zemlje i da srpskom narodu želi dobro.

– Mi smo imali dug razgovor danas. Teme su bile bilateralni odnosi, oni su na izuzetno visokom nivou. Sve više je nemačkih kompanija koje dolaze u Srbiju. Nemačka je najvažniji spoljnotrgovinski partner Republike Srbije, i niko je neće prestići. To govori koliko je važno da gradimo dobre odnose sa Nemačkom – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Krihbaum podržava put Srbije ka EU i zahvalio mu se na tome.

– Razgovarali smo i u situaciji u regionu. Posebno smo razgovarali o odnosima između Beograda i Prištine. Ja sam govorio o našem unutrašnjem dijalogu i o Briselskom sporazumu. Rekao sam mu da Priština jednu jedinu obavezu nije mogla da ispuni – rekao je Vučić.

– Moramo da razgovaramo, želimo kompromis, ali to ne znači ispunjavanje želja Albanaca. U suprotnom će oni biti krivi za slom pregovora – naveo je predsednik Srbije i dodao da će građani imati priliku da se izjasne o kompromisnom rešenju koje se nađe.

Vučić je rekao da ćemo se mi boriti za budućnost našeg naroda, i citirajući Pekića završio „Ne ljubite zemlju predaka, već ljubite zemlju po kojoj hodaju vaša deca“.
Krihbaum se zahvalio predsedniku Vučiću na razgovoru.

– Odnosi Srbije i Nemačke su veoma bliski. To vidite po tome što je Vučić nekoliko puta bio u Nemačkoj i što se sastajao sa našom kancelarkom Merkel. Mogu samo da podvučem ono što je predsednik Vučić rekao. Nemačke firme su među prvima koje su došle ovde, a doćiće još u većem broju, a to je rezultat napora koji ulaže vlada Srbije i predsednik Vučić, ali je bitno da se ti napori nastave – rekao je Krihbaum.

Krihbaum je govorio i o rešenju spora sa KiM.

– Postoji mogućnost zamrznutog konflikta, a postoji mogućnost i rešenja problema. Pravi državnik razmišlja na duge staze i zna šta je zalog svemu tome – rekao je Krihbaum.

Krihbaum je rekao da Srbija ka EU ne ide sama, već da mnoge zemlje uključujući Nemačku pružaju podršku Srbiji.

KOMENTARI4 komentara

 1. Zoran says:

  Ima i ova vest: "Vučić odgovorio SPC na deklaraciju o Kosovu: Ne bih da kažem nijednu težu reč, ali stav crkve je toliko nerealan!"

  • Edmond Dantes says:

   Nerealno je samo jedno,koliko mi Srbi trpimo ovu budalu.

 2. Miraš says:

  Niti podela, niti priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije (KiM), tako bi se mogla sažeti poruka Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC). Crkva je saopštenjem, koje je u stvari istovremeno i apel i preporuka, obavezala državne organe da ne priznaju ni secesiju, ni podelu KiM, niti bilo šta što bi na direktan ili indirektan način moglo da nosi priznanje secesije KiM, smatra istoričar i verski analitičar Aleksandar Raković... „Cela kosovska zemlja je oltar Srpske pravoslavne crkve“, a oltar se ne može deliti, ni ustupati drugome. To znači da preko njene reči (reči Srpske pravoslavne crkve) niko ne bi smeo da pređe“. - Matija Bećković.

 3. Leonid23 says:

  A da ti lepo podneseš neopozivu ostavku, i učiniš svima uslugu. Dosta kuknjave kako moraš ovo ili ono...zbog nas ne moraš, a to šta si kome obećao i ko te zadužio, nije naš problem. Po svemu što si do sada najavio i uradio jesi najveći izdajnik Srpskog naroda (namerno ne kažem sopstvenog naroda, jer u to jednostavno ne mogu da verujem), svaki dan sa tobom na vlasti, tri su dana unazad. Evo samo penzije, toliko ste zajebali da je pitanje da li se za dve godine može ispraviti...a tek ono netransparentno, trebaće 20 godina da se poprave sve bljuvotine koje ćeš ostaviti. Toliko si se smučio narodu sa svojim lažima, da te niko ne može slušati, ma koliko slatkorečiv bio, i najbeznadežniji su progledali. Možeš pokrasti izbore, ali zdrav razum ti nije saveznik!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *