ВУЧИЋ ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО БРИТАНСКОМ АМБАСАДОРУ: „Што сте ви…“

VUČIĆ ŽESTOKO ODGOVORIO BRITANSKOM AMBASADORU: „Što ste vi…“

26 avgusta 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se danas u Alpbahu na poruku ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa da „promene granica mogu izazvati probleme“, upitavši diplomatu „zašto su onda menjane još 2008. godine“.„Hoće da odgovori na to pitanje? Evo ja ga pitam, pošto to nosi sa sobom i rizik i cenu. Što ste urušavali Srbiju 1999. godine? Za to ćete naći opravdanje u humanitarnoj katastrofi… Svakih 10 godina, kad vama odgovara, možete da menjate granicu, a kad bi neko drugi koga se to tiče nešto pokušao da uradi mimo vašeg znanja, onda – „platićete cenu i biće visok rizik“. Koji viši rizik ako dogovora ne bude? Mi pričamo o zamrznutom konfliktu, a da li vi razumete da suštinski zamrznutog konflikta nema? Tu svi samo čekaju kad će da udare drugu stranu. Hoćete da idemo u ratove, sukobe? Ja neću“, poručio je Vučić iz Austrije na marginama Evropskog foruma.

Predsednik Srbije je, takođe, dodao da želi da veruje „da je ambasador Kif imao dobru nameru“.

„Čekam odgovore. Što su priznali nezavisnost Kosova uprkos Rezoluciji 1244? Kažu – to je „sui generis“ slučaj. Nema suviše logike. A da li je Britanija mnogo snažnija sila od nas, u to nema nikakve sumnje“, zaključio je Vučić.

(Kurir)

KOMENTARI9 komentara

 1. Trandafil says:

  Ja sam zaprepašćen!

  • Za Srbiju says:

   Drznuo se, nema šta....A onda brže bolje polizao što je rekao. Gazda je gazda.

 2. Dr.Drkar says:

  Nadam se da će britanski ambasador što pre da se pridruži Džon Mekejnu a njegov narod da istrebe mundžosi.

 3. Velika Metla says:

  Malo teatra,po sistemu "da se Vlasi ne dosete"! Kad ga proteraš iz Srbije kako "persona non grata"tek tada ću da verujem!

 4. test01 says:

  Zato se vucic BORI za promenu granica! Pametnome dosta. Hoce da daju albancima Presevsku dolinu sa Bujanovcem za 4 opstine na KiM, VELE-IZDAJA Srbije!!! Sve je to Srpsko i tu su zemlju Srbi natopili svojom krvlju da bi ostavili buducim generacijama a vucic to daje kao da mu je to dedovina. I po kojem zakonu i ovlascenju on trguje sa Srpskim teritorijama??? I makedonci su vec poceli da se iseljavaju polako, ovo je pocetak stvaranja velike albanije i novog rata na Balkanu!

  • rajkoo says:

   Prvom recenicom si izneo porazavajucu cinjenicu - da se predsednik nase Srbije bori da promeni granice na nasu stetu. Samo izdajnik se ne bori da strana vojska rasporedjena na KiM ne oobavlja savesno svoj zadatak i dobezbedi siguran i dostojan zivot svima u toj nasoj pokrajini. Toliko dugo su na vlasti i nikada, bas nikada nisu ni pokrenuli resavanje tog problema. A da ne spominjem onu tacku iz rezolucije 1244 kojom je regulisan povretak nekoliko stotina (ne vise od hiljadu) nasih vojnika i policajaca. Ovo je tesko, najteze krivicno delo a kaznu ce narod da odmeri.

 5. Hruscov says:

  Kad ce to ostrvo zla vec jednom da potone.

  • Predrag Mirković Priznali su kosovo jer im je tako tada odgovaralo. Pa, za sebičnjake, kao što su Emglezi, to nije bilo ništa nemoralno. Oni su gledali svoj interes, kao što su u ve u isto says:

   Oni su onda gledali svoj interes. MI pokušavamo da kod njih nađemo nekakav moral. pa, oni ne znaju za to. Njih zanima samo NJIHOV INTERES.

 6. Predrag Mirković Priznali su kosovo jer im je tako tada odgovaralo. Pa, za sebičnjake, kao što su Emglezi, to nije bilo ništa nemoralno. Oni su gledali svoj interes, kao što su u ve u isto says:

  NIJE NIŠTA NEMORALNO. vAŽNO JE DA NJIHOV INTERES NIJE ZAKINUT.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *