ВУЧИЋ: „Знам шта нам је чинити“

VUČIĆ: „Znam šta nam je činiti“

14 oktobra 2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zna šta nam je činiti, ukoliko kosovski Albanci ponovo upadnu na sever Kosova i uznemiravaju srpski narod i dodao da se nada da nikada nećemo imati priliku da vidimo na koji će način to uraditi.

Vučić je nakon obilaska fabrike i razvojnog centra kompanije „Brose“ u Pančevu rekao, odgovarajući na pitanje novinara kako će zaštititi Srbe na KiM, da oni mogu da probaju sve što mogu protiv Srba pa će videti šta će se desiti.„Srbi su me razumeli. Nisam to rekao pod emocionalnim pritiskom. Kada shvatite da ste saterani kao zemlja u ćošak ostaje vam da se predate ili borite. Predaja nije opcija, a neki drugi neka vide da li će da opravdavaju divljanje Albanaca na severu. Ja znam šta je nama činiti, zaštitićemo naš narod. Tačka. Kako, nadam se da nikada nećete morati da vidite“, rekao je Vučić.

On je podsetio novinarku, koja je postavljajući pitanje o tome kako će zaštititi Srbe apostrofirala navodnu obavezu Srbije po Briselskom sporazumu, rekao da je pitanje postavljeno bez znanja šta piše u Briselskom sporazumu.

„To nema veze sa tim sporazumom“ rekao on i objasnio da postoji jedino aneks sa NATO-om u vezi sa dolaskom oklopnih vozila na sever.

„Oni (Kosovo) nemaju pravo da imaju svoju vojsku, a to što izmišljaju kosovske bezbednosne snage uz pomoć stranaca to je drugo. Jasno je da nemaju pravo da dolaze na sever bez saglasnosti četiri gradonačelnika i Kfora. Ovo je 7. ili 8. upad ne bi li prikazali silu“, rekao je Vučić i dodao da je to kršenje onoga što je NATO potpisao i samog duha dijaloga.

Vučić: Spremnost Srbije da pravosuđu BiH prepusti slučaj Vranja – poruka mira i saradnje

Inicijativa o unapređenju saradnje sa nadležnim organima Bosne i Hercegovine u procesuiranju ratnih zločina i njihovih izvršilaca na teritorijama naših zemalja, je jednostrana inicijativa Srbije sa ciljem slanja poruke mira i saradnje, istakao je Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanje na čemu Srbija insistira u regionalnoj saradnji u procesuiranju ratnih zločinaca, o čemu je danas pre podne imao sastanak, kazao da će naši tužioci razgovarati sa svojim kolegama u BiH jer je Srbija spremna da prepusti bosanskom pravosuđu slučaj Edina Vranja u formi optužnice.

„To je naša jednostrana inicijativa. Želimo da pošaljemo poruku mira i saradnje ljudima u BiH, pre svega Bošnjacima“, ukazao je on.

Prema njegovim rečima ovim prijateljskim činom će moći svi građani BiH da uđu u Srbiju da se ne plaše od navodnih tajnih optužnica koje nismo imali, jer smo optužnice u potpunosti prepustili nekom drugom.

„To je važna karika u celom regionu. Da li će odgovoriti na to ne znam, ali je važno da mi pokažemo svoju dobru volju. Ako budu umeli da cene dobro, ako ne, onda ništa“, kazao je on, a preneo Tanjug.

KOMENTARI4 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Mater, kukavicluk, podmuklost, pas...Kremalj jajara. Ne znas ti nista akrepu mindzousti. Ti si od uvek bio mentalni bolesnik.

  • Rocky says:

   Znamo i mi da ćeš sve učiniti da ništa ne učiniš.

  • Petar says:

   sta ocekivati od jednog kriptochifutina?!

 2. mi says:

  Bedniče, setio si se šta treba činiti....Hoće li se srpski narod setiti šta mu je činiti? Jeli provalio tvoje šibicarenje, tvoje žvalavljenje, naklapanje po ceo bogovetni dan? Mlaćenje prazne slame, prenemaganje, glumatanje, i laži koje pas sa maslom ne bi pojeo..... To što će za tobom ostati smrdljiv trag, ni po jada, ali niko od tvoje dece neće imati ni mira ni sreće, baš si nas sve zadužio.........

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *