„Vučića će povući na dno članovi njegove partije koji se pozivaju na njega“

„Vučića će povući na dno članovi njegove partije koji se pozivaju na njega“

22 septembra 2013

kul-Dusan-KovacevicVeć sam slušao priče po malim mestima i raznoraznim forumima gde se bahato ponašaju pozivajući se na Vučića kao na Tita.

Dušan Kovačević je naglasio da se predsednik Tomislav Nikolić ponaša kao engleska kraljica, dok je za Ivicu Dačića rekao da je premijer na čekanju izbora i naslednika.

„Kompletno javno mnjenje je okrenuto ka jednom čoveku pošto smo mi pastirski narod. Ne može jedan čovek ništa sam da učini. Ne možemo ništa očekivati od Aleksandra Vučića da uradi sam bez institucija“, naveo je Kovačević.

On je konstatovao da će Vučića najviše da opterete i povuku na dno članovi njegove partije koji se pozivaju na njega.

„Već sam slušao priče po malim mestima i raznoraznim forumima gde se bahato ponašaju pozivajući se na Vučića kao na Tita – da su članovi stranke, a zatim da su u ličnom prijateljstvu s njim. Ali, sve će to ići na Vučićev račun. Njemu će stići kompletan ceh. I dobrog i lošeg. I Vučić to zna“, kazao je ovaj akademik i dodao da je predsednik Nikolić kao engleska kraljica, odnosno nema nikakve operativne mogućnosti da nešto uradi ili spreči.

Kovačević je istakao da je Dačić premijer u fazi čekanja da li će biti izbora zato što je stranka s kojom je u koaliciji toliko jaka da će za dva ili pet meseci dati novog predesednika vlade.

Dramski pisac je ukazao na mogući problem što ćemo i u Beogradu i u celoj Srbiji izgubiti godinu dana zbog novih izbora.

„Dok se promene vlasti svih struktura od predsednika kućnog saveta u nekom velikom soliteru do vrha države – ode nama još jedna godina. A mi više ne da nemamo ni godinu za bacanje, nego koliko smo umorni, depresivni i stari nama je i nedelja kao nekom godina. Ostarili smo čekajući“, rekao je Kovačević.

On je naglasio da je novi ministar kulture Ivan Tasovac mnogo uradio za tu mističnu kuću koja se zove Filharmonija, a u Srbiji je bila u dubokoj ilegali.

„Tasovac mora da se izbori za veći procenat za kulturu. Sa 0,62 odsto iz budžeta ne može ništa da se uradi u kulturi. Ukoliko bi se izborio da se vrati na 0,80 odsto, onda bi mogao da računa da će biti bar osnovnih para za hleb. A ako bi vratio na jedan odsto, onda bi uz hleb bilo još nešto. Pričamo, dakle, o goloj egzistenciji“, zaključio je Kovačević za Nedeljnik.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *