ВУЧИЋА У АМЕРИЦИ ЧЕКА РИБАЊЕ И ПАКАО! Ево шта чека српску делегацију у Вашингтону

VUČIĆA U AMERICI ČEKA RIBANJE I PAKAO! Evo šta čeka srpsku delegaciju u Vašingtonu

14 jula 2017

Uoči posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu 17. jula, demokratski kongresmen iz Njujorka Eliot Engel u Kongresu je predstavio izveštaj o odbrambenoj saradnji Srbije i Rusije.

Kako region procenjuje opasnost od oružanih snaga Srbije?

U izveštaju se navodi da u roku od 90 dana nakon njegove objave ministar odbrane treba da podnese senatskom i kongresnom Odboru za spoljnu politiku podatke o odbrambenoj i bezbednosnoj saradnji Srbije i Ruske Federacije, objavila je „Al Džazira“.

– U svoj izveštaj ministar odbrane treba da uključi popis sistema naoružanja i vojnog hardvera, kao i tehnologije procenjene na milion ili više dolara koje je Rusija obezbedila Srbiji od 2012. godine – navodi Engel, visokorangirani član kongresnog Odbora za spoljnu politiku.

Dodatno, traži od Pentagona opis učešća oružanih snaga Srbije na ruskim vojnim obukama i vežbama od 2012. godine. Traži se popis svih rusko-srpskih odbrambenih i bezbednosnih sporazuma takođe od 2012.godine, kao i procena kako zemlje koje se graniče sa Srbijom procenjuju koliku opasnost oružane snage Srbije predstavljaju po njihovu nacionalnu bezbednost.

Na popisu zahteva su informacije o rusko-srpskoj obaveštajnoj saradnji, zatim u kojoj meri vojna saradnja između Rusije i Srbije utiče na bezbednosnu i odbrambenu saradnju SAD-a i Srbije, kao i na saradnju NATO-a i Srbije.

KOMENTARI5 komentara

 1. kuka says:

  Samo da ga ne ostave na travnjaku samog, sve ostalo mogu da mu rade. Mogu da ga ribaju koliko hoće, on to jako voli, još da hoće malo da ga izbičuju... Posle će bolesnik da se hvališe šta je sve morao da istrpi žrtvujući se "za nas". I uživaće silno u toj ulozi žrtve. U ludnicu tu spodobu što pre!!!

 2. punca says:

  SRBIJA JE kompletna slika Vučićeve šibicarske vladavine. NE razume svoj NAROD ! Mora se priznati da je prepametan za SRBiju!

 3. Rastko says:

  Teško nama kada se on vrati. On sve bolje vlada demagogijom i strahom.

 4. Ivan Grozni says:

  Ove podatke (ako je sve tacno) traze samo od subordiniranih drzava. Znaci da smo pod kontrolom americke administracije. Sad postaje jasno zasto se nalaze NATO oficiri u nasem Generalstabu.

 5. goran says:

  Vala ribajte ga, imate moju dozvolu. Ako treba, potopite ga i u varikinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *