Вучићев саветник за продају Телекома

Vučićev savetnik za prodaju Telekoma

10 marta 2015

boris-aleksic-L1 7677Piše: Boris Aleksić

Kako je saopštio srpski telekomunikacioni gigant 06.03.2015. godine u prostorijama Telekoma Srbija održano je javno otvaranje ponuda u okviru javne nabavke u vidu stručne pomoći u utvrđivanju predloga modela privatizacije kompanije Telekom Srbija. Ponudu je dostavila jedna kompanija – „Lazard Freres SAS“ (Pariz, Francuska). Nakon otvaranja ponude komisija je utvrdila da je ponuda blagovremena i da je ponuđač dostavio sva neophodna dokumenta. Telekom Srbija će u zakonskom roku doneti odluku o prihvatljivosti ponude.

Đelić, Čubajs i CIA

Sredstva javnog informisanja u Srbiji su objavila i da u ime „francuskog“ Lazarda ceo posao treba da vodi Božidar Đelić koji je od prošlog januara izvršni direktor u Lazardu, zadužen za finansijsko savetovanje vlada širom sveta.

Bivši Fulbrajtov stipendista Božidar Đelić je poznat kao važna poluga u velikoj pljački Rusije jer je od 1992. do 1993. godine bio savetnik vršioca dužnosti predsednika Vlade Ruske Federacije Jegora Gajdara i potpredsednika vlade i ministra privatizacije Anatolija Čubajsa. U to vreme stranci i oligarsi su otimali ogromno rusko bogatstvo čineći najveću zemlju sveta slabom i siromašnom. Plaćene ekonomske ubice MMF-a i Svetske banke su polako pripremale podelu Rusije.

Tokom velike konferencije za novinare i građane – „Direktne linije“ Vladimir Putin je obavestio jasnost da su savetnici Čubajsa bili i agenti CIA. „U okruženju Anatolija Borisoviča su, u svojstvu savetnika, a to je sada poznato, radili profesionalci CIA. Jedino je smešno što im je po povratku u SAD suđeno,  jer su, obogativši se na privatizaciji u Ruskoj Federaciji, prekršili zakone svoje zemlje. Oni na to nisu imali pravo kao aktivni oficiri obaveštajne službe“ – rekao je Putin, ne precizirajući o kojim agentima CIA se radi. Dakle Božidar Đelić je zajedno sa agentima CIA pomagao Čubajsu u razaranju Rusije. Sada postoji opasnost da Đelić kao jedan od izvršnih direktora Lazarda ponovo dođe u Srbiju i nastavi sa pljačkom preostalog bogtstva u vlasništvu građana i tako našu državu ekonomski dokrajči.

Međutim ne treba sve svaljivati na Đelića. On je ipak samo pion u mnogo ozbiljnijoj igri otimanja najprofitabilnijeg srpskog preduzeća (posle NIS-a) čija je strateška važnost za bezbednost zemlje nezamenljiva. Angažovanje Lazarda po sumnjivo izvedenoj javnoj nabavci ukazuje da uputstva Tonija Blera upućena Aleksandru Vučiću daju svoje prve otrovne plodove. Izbor „francuskog“ privrednog društva – Lazard za savetnika u privatizcija otkriva sve snažniji uticaj u Srbiji zloglasnih organizacija globalne kleptokratije poput Saveta za spoljne odnose, Trilateralne komisije i Bilderberg grupe. Pored toga na brzinu proveden postupak pronalaženja tutora u pravljenju modela privatizacije Telekoma, ukazuje na moguća kršenja Zakona o janim nabavkama i drugih propisa Republike Srbije.

Mreža kleptokrata, NATO-a, narko – dilera i pedofila

Dakle, kako smo obavešteni Lazard je zadužen za finansijsko savetovanje vlada širom sveta. Reč je o „francuskoj“ investicionoj banci koja se ovim poslom bavi 30 godina i koja je radila za barem 40 država. U stvari radi se o multinacionalnoj kompaniji teškoj 12 milijardi američkih dolara, koja deluje još od XIX veka i čiji je najvažniji organizacioni deo smešten u Njujorku.Sa Lazardom su povezani Toni Bler, „Kralj Sunce“ Michel David – Weill tako nazvan po Luju XIV, Frank Gustav Zarb tvorac energetske strategije SAD, kao i drugi članovi i direktori Saveta za spoljne odnose, Trilateralne komisije i Bilderberg grupe, funkcioneri NATO pakta, medijski magnati, MMF i Svetska banka. Nadnacionalni Lazrd je samo jedan od pipaka zapadne finansijske hobotnice – kleptokratije koja teži potpunoj kontroli planete i smanjenju njene populacije.

Pored toga što je deo Trilateralne komisije koja je učestvovala u razbijanju SSSR-a i Jugoslavije Michel David – Weill bivši predsednik Lazarda u Njujorku je poznat kao bezosećajni lihvar. Svojim najbližim saradnicima je često stavljao do znanja da mu uopšte nisu potrebni, a više puta je objasnio da ga mišenje manjinskih akcionara jednostavno ne zanima. Pored luksuznog apartmana u Petoj aveniji, on najviše voli da se opušta u svojoj francuskoj vili iz XVII veka, pokazujući tako „običnim smrtnicima“ da kleptokratija voli da imitira nekad bogatu francusku aristokrtiju, koju je serijom revolucija uspešno obezglavila. Samo u jednoj godini on je ostvario prihod od 100 miliona američkih dolara. To mu je kupilo i Legiju „časti“.

Lazard je preko svog rukovodioca Gerald Rosenfeld-a povezan i sa porodicom Rodšild za čije potrebe je vodio investicionu banku u Severnoj Americi. Zanimljivo je pomenuti da su Rodšildi učestvovali u obeštećenju robovlasnika Velike Britanije kada su dali veći deo novca engleskoj vlasti kojim je ova nadoknadila štetu bogatašima koji su ostali bez robova. Više stručnjaka je javno upozorilo na njihovu umešanost u finansiranju revolucije u Rusiji.

U Lazardu je našao mesto i baron Peter Benjamin Mandelson, član Bilderberga i blizak saradnik masovnog ubice Tonija Blera i medijskog sataniste Alistera Kembela (od nedavno savetnika A. Vučića). Mandelson je naravno veoma sličan svojim prijateljima. Kako je na naslovnoj strani objavio „Daily Mirror“ 28. aprila 2014. godine posle 16-to mesečne istrage i uvida u poverljiva dokumenta Toni Bler i njegovi ministri su osumnjičeni za zlostavljanje dece i pedofiliju! Glavni inspektor Clive Driscoll je upozorio javnost da je smenjen zbog toga što se drznuo da ispituje satanističke rituale nekih britanskih političara – Tonija Blera i njegovih kolega. Mendelson je poznat i po svojim izjavama da je potpuno ravnodušan kada su u pitanju „prljavo bogati ljudi.“. Lord Mandelsen je pokušao i da ostvari proboj u ruskoj bezbednosnoj industriji gde je savetovao Vladimira Jeftušenkova vlasnika „AFK Sistema“ koji je nedavno izašao iz kućnog pritvora. Interesantno je napomenuti i da Crkva Engleske (na čijem čelu je britanski monarh) ima veze sa Lazardom. Tako je Ken Costa napustio ovu međunarodnu kompaniju da bi postao jedan od rukovodilaca Crkve Engleske kako bi „ponovo povezao finansije i etiku“! Na ovom mestu ne možemo da ne primetimo da je bilo kakva veza Telekoma i režima u Beogradu sa osumnjičenim pedofilima i satanistima u najmanju ruku užasna i nezakonita! Da li neko može da zamisli izbor TV programa i kanala ukoliko Telekom padne u ruke korporacija povezanih sa ovim bolesnicima?

Lazardov funkcioner je i Jaime Bermúdez Merizalde bivši ministar spoljnih poslova Kolumbije i protivnik Huga Čaveza. SAD su upravo uz pomoć satelita iz Kolumbije kojom vlada narko-mafija instalirana tamo od strane CIA, pokušale da uklone čuvenog predsednika Venecuele. Profit od narkotika u Kolumbiji se procenjuje na 10 milijardi američkih dolara godišnje dok učešće ove zemlju u proizvodnji kokaina iznosi oko 43%. Nije onda slučajno što su banke poput Lazarda pohrlile u Kolumbiju. Kako su prenela sredstva javnog informisanja u SAD i Latinskoj Americi: „Zapadne banke grabe milijarde dolara od trgovine kokainom u Kolumbiji.“ Naravno stvarni gospodari narko-trgovine u tom (i ne samo tom) delu sveta su pripadnici američke obaveštajne službe. Marizalde je poznat po izjavama da u Kolumbiji ne postoje odredi smrti i da ne postoji ni jedna zemlja u svetu koja se ozbiljnije bavi ljudskim pravima od Kolumbije! Međutim kako upozoravaju nezavisni mediji kolumbijska vojska (udarna pesnica SAD u toj državi) i dalje objavljuje slike pobijenih protivnika režima. Ona je od 2002. do 2014. godine likvidirala najmanje 6000 ljudi uz finansijsku podršku Vašingtona.

U istoriji Lazarda je moguće naći i Ron Bloom-a bivšeg visokog funkcionera Obamine vlade, kao i Robert Fred Ellsworth-a stalnog predstavnika SAD u NATO paktu, koji je služio još za vreme Niksona i Forda.

Na kraju, kao deo Lazarda valja pomenuti i Frank Gustave Zarb-a direktora Saveta za spoljone odnose SAD od 1994. do 1996. godine i člana Bilderberg kluba.  Savet za spoljne odnose kao što je poznato okuplja najznačajnije rukovodioce američkog režima, obaveštajne službe, Pentagona, medija, intelektualce gladne bogatstva i naravno poslovni svet, stavljajući ih pod kontrolu i u službu kleptokratske elite. Od 1921. on usmerava i kroji politiku Sjedinjenih država. Zarb je učestvovao u stvaranju energetske strategije SAD 1975. godine zajedno sa Alanom Grinspanom (kasnije šefom Sistema federalnih rezervi), Dikom Čejnijem i drugima. Radio je i na ispitivanju prve naftne bušotine u Saudijskoj Arabiji kao početnom koraku kontrole svetskih energenata i cena crnog zlata. Savetovao je Niksona, Regana, Buša (starijeg) i Klintona.

Prodaja Telekoma je zločin

Priznati srpski stručnjaci su već upozorili na opasne posledice prodaje Telekoma. Tako Aleksandra Smiljanić, profesor na Elektrotehničkom fakuletu u Beogradu i ministar telekomunikacija u vladi Vojislava Koštunice (2007. – 2008.) ističe: Telekomova dobit je jednaka budžetskoj rupi koju vlada pokušava da zatvori značajnim smanjenjem penzija i plata, što govori o visokom nivou profitabilnosti ovog privrednog društva. Međutim, za očekivati je da će strani kupac izvlačiti i mnogo veća sredstva kroz svoje dobavljače, banke itd. Prodaja Telekoma je vrlo opasna za našu ionako krhku ekonomiju, i sigurno će imati kao posledicu dalje siromašenje našeg stanovništva…. Naše vlasti su slabe, bez integriteta, i podložne pritiscima moćnih interesnih grupa. Strani kupci su vrlo zainteresovani da kupe Telekom jer znaju njegovu vrednost i znaju da pruža mogućnost da se kroz njega lako izvuku veoma velika novčana sredstva iz Srbije. Telekom je već godinama među prve tri srpske firme po prihodu i profitu… Posebno je ugrožena bezbednost države jer će strani kupac kontrolisati sisteme veza u Srbiji a time i komunikacije vojske, policije, obaveštajnih službi ali i svih građana. O strateškom značaju Telekoma i nesagledivoj šteti njegove predaje strancima upozorava i Akademija inženjerskih nauka Srbije u svom pismu Vučićevom režimu.

Ipak kao što smo videli, u postupku prodaje Telekom marionetska vlada Aleksandra Vučića u potpunosti sluša naloge ratnog zločinca Tonija Blera. Izopačena i antihrišćanska elita kojoj Bler pripada i čiji je jedan deo zasedao prošle godine u Beogradu deluje po agendi koja ima za cilj potpuno razbijanje Srbije. Već ranije smo upozorili da Vučićeva vlast prateći naloge nadnacionalnih centara moći radi na realizaciji ukrajinskog scenarija u Srbiji. Nema sumnje da je prodaja Telekoma još jedan korak u tom pravcu.

Ovom prilikom pozivamo sve stručnjake, dobronamerne građane ali i državne organe da obrate pažnju na moguće kršenje odredbi Zakona o javnim nabavkama (ZJN) do kojih je došlo u procesu angažovanja Lazarda za privatizacionog savetnika Telekoma među kojima su uklanjanje tenderske dokumentacije sa internet stranice Telekom Srbija, nepostojanje konkursne dokumentacije na Portlu javnih nabavki, odsustvo pozivanja na iste članove ZJN u Prethodnom obaveštenju i (sakrivenoj) Konkursnoj dokumentaciji, korišćenje istog broja javne nabavke kod „Ponude za nabavku usluga snimanja događaja vezanih za poslovanje i promociju usluga Telekoma Srbija i direktnog prenosa događaja preko interneta (live stream)“ i u (skrivenoj) Konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku za usluge menadžmentskog konsaltinga od strane savetnika u vidu stručne pomoći u utvrđivanju predloga modela privatizacije „Telekom Srbija“ ad Beograd: JN br. 2/15 itd.

(Fond strateške kulture)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Nenad Sakic says:

    Bozo derikozo, dalje prste!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *