ВУЧИЋЕВ УСПЕХ: Косову званично додељен позивни број +383

VUČIĆEV USPEH: Kosovu zvanično dodeljen pozivni broj +383

15 decembra 2016

kosovo-zastava-telefon-720

Kosovska ministarka za dijalog saopštila je da je Međunarodna telekomunikaciona unija (ITU) Kosovu zvanično dodelila pozivni broj +383.

Pozivni broj za Kosovo je deo briselskog sporazuma o Telekomu, a Tahiri je, kako je saopšteno na sajtu kosovske vlade, ocenila da je „u pitanju istorijsko dostignuće u oblasti telekoma i da ojačava međunarodni subjektivitet Kosova“.

Šef Kancelarije za KiM Marko Đurić naveo je ranije da je pozivni broj +383 u vlasništvu Srbije i da je dodeljen KiM kao geografskoj, a ne međunarodnoj oblasti.

Srbija je, na osnovu sporazuma postignutog u Briselu, pozivni broj +383 dodelila „geografskoj oblasti Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija“, a deo dogovora je da se u aneksu tehničke dokumentacije ITU ta teritorija navodi pod nazivom Kosovo, ali sa zvezdicom i fusnotom koja glasi „ovaj naziv ne prejudicira status i u skladu je sa Rezolucijom 1244 i mišljenjem MSP o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti“, preneo je 13. decembra list Koha, koji je imao uvid u pismo koje je Srbija uputila ITU.

(b92.net)

KOMENTARI2 komentara

  1. marinko says:

    jojjjjjjjjjjjj atunomija u srbiji mora imati jedan broj ko sto ima srbija to je odma priznata drzava onom koji su vecina u toj pokrajini kosovo nikad nije bila pokrajina nego srbija vlada srbije sprovodi titinu politiku i pobedu nad srbskim narodom a ne sprovodi srbsku politiku vucic nije sam kriv nego svi srbi u srbiji su dali kosovo albancima jer se srbija ne buni za to

  2. bata surda says:

    Vucica za predsednika drzave Sipnije. Koliko sutra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *