ШОКАНТНА ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА у вези Косова

ŠOKANTNA VUČIĆEVA IZJAVA u vezi Kosova

24 avgusta 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija daleko od rešenja za Kosovo i da je daleko od toga da joj neko nudi sever Kosova.

„Daleko smo mi od toga… Daleko smo mi od bilo čega”, rekao je Vučić novinarima u Zrenjaninu.

On je rekao da do skoro Srbija nije mogla da razgovara ni o jednom rešenju, jer je Priština to gledala kao „gotovu stvar”.„Dobićemo više nego što smo imali juče i u pravima za naš narod i u našim resursima. Ako će neko da kaže da će da obezbedi više za 50 godina, to su to neozbiljni ljudi”, rekao je Vučić.

On je kazao da će na Kosovo stići najverovatnije u večernjim satima 8. septembra i da će tamo provesti jedan dan.

Dodao je da još nije utvrđeno da li će glavna svečanost biti u Kosovskoj Mitrovici ili Zubinom Potoku, ali je naglasio da će tada održati „najvažniji govor u svom životu”.

„Čitaću govor i o svakoj reči ću voditi računa, jer znam da će se od tih reči meriti budućnost naše zemlje u narednim godinama”, rekao je on.

Upitan o stavu Srpske pravoslavne crkve SPC o Kosovu i Metohiji, Vučić je kazao da je svima, uključujući i patrijarha Irineja, rekao šta misli, kakvo je stanje na KiM i šta može da se uradi.

„Moj stav je realan, ozbiljan i odgovoran, a mi nemamo problem sa SPC, već sa pojedinim ljudima”, kazao je on.

Vučić je ponovio da će on dati svoj predlog za rešavanje pitanja Kosova, ali da će konačnu reč imati građani koji će se o tome izjašnjavati na referendumu.

KOMENTARI8 komentara

 1. test01 says:

  Evo ga on cak zna i sta ce biti za 50g, a ja jedino znam da je on zapeo da pokloni Srpski KiM albancima sto pre. Sta kaze Ustav RS i rezolucija UN1244 (koju on nikada ne pominje) i ko je to ovlasti vucica da on moze da cepa teritoriju RS kao da mu je to dedovina??? Zar se za to ne odgovara krivicno i smatra cinom vele-izdaje drzave?

 2. spira says:

  Smrad od čoveka

 3. Ivan Grozni says:

  Svima je rekao sta misli o KiM. Sta ON misli to je njegova stvar a dali ispravno misli to je potpuno drugo. Dali misli svojom glavom ili necijom tudjom to je pitanje koje se nama namece. Skloni se ako nesmes da izrazis volju naroda.

 4. Milan says:

  Ima on problem sa 80-90% Srbije koja to gleda zrelije, a ne samo sa pojedinim ljudima. Kosovski problem u suštini stvaran je vekovima i skoro uvek su bili u igri i interesi velikih sila. Jako je neozbiljan sa tim ambicijama da će on rešiti problem Kosova i to u uslovima kad nam ni slučajno okolnosti na medjunarodnoj sceni nisu naklonjene. Po svoj prilici ima zadatak da od Srbije napravi Stradiju.

 5. Goran says:

  Briselski sporazum je pravno obavezujuci akt (Vucic je to rekao na zadnjoj konferenciji) i kao takav moze pred Ustavni sud Srbije na razmatranje. A Vucic je lagao 2013. da je to samo politicki akt i da Ustavni sud nije mjerodavan. Albanci nisu ispunili sporazum a hoce da pregovaraju za Presevsku dolinu? Srpski narod na KiM je izlozen najvecoj prevari i izdaji od 2012.

  • Za Srbiju says:

   Imaš li jedan primer da nije slagao?

 6. Dane Radakovic says:

  Srbi su ludi narod i u Srbiji i u Svetu de su izbegli od crvene ruke a ne od svabe i ustasa i balija jugoslovenska levica u Beogradu sve ce prodati u Srbiji sto je SBSKO T A C K A

 7. rema says:

  Vučiću skloni se ako nećeš da te stigne kletva Lazareva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *