Vučićeva totalna podanost Zapadu proizvodi destrukciju Srbije i smelost sve bizarnijeg vređanja srpskog naroda

Vučićeva totalna podanost Zapadu proizvodi destrukciju Srbije i smelost sve bizarnijeg vređanja srpskog naroda

23 oktobra 2014

dragan-djogovicPiše: Dragan Đogović

Srpska vlada sa svojim konstantno podaničkim odnosom prema zapadnim centrima moći,  osim što Srbiju vodi u beznađe i bezumlje, zatire i poslednje elemente časti, ponosa i morala u plemenitoj duši vlastitog srpskog naroda. Ko to još ne vidi i ne shvata, shvatiće uskoro, ukoliko ne, biće mu ipak jasno jednog dana.

Sledbenici ustoličenog poslušnog kursa predhodne vlasti, premijer Vučić i srpska vladajuća elita, permanentno se povinuju svim ucjenama  i naređenjima brisellskih i vašingtonskih  političkih moćnika, dovodeći  time do stanja, da Srbiju, osim još Rusije i Kine, niko više na ovom svijetu, ne ferma ni za jednu suvu šljivu.

Svakoj stranoj i domaćoj individui, strogo orijentisanoj zapadnoj politici, dozvoljeno je da nam soli pamet, očitavanjem lekcija šta nam je i kako činiti, pljujući nas usput maltene u lice, samo što nas bukvalno na neki način još ne pomokre, ako im to ćeif bude, ovjere radi.

Gnusni incident u srcu Beograda, na stadionu Partizana, u toku fudbalskog meča između selekcija Srbije i Albanije, koji je proparao osjećanja srpskog naroda, najnoviji je plod takvog struktualnog ophođenja, a biće ih bez sumnje i sijaset još u raznim formama i oblicima.

Provokativno izvedena albanska propagandna politička promocija, transparentom tzv. “velike Albanije“, okačenom na modernom  tehničkom sredstvu zvanog drona, nikada ne bi imala svoj start, da evidentno nije imala  diskretnu podlogu podrške zapadnih velikih sila. Perfomansa, koja je efektno postigla svoj željeni cilj.

Šta sve srpski građani moraju još ponizno da pretrpe, a sve zbog bolesne želje čvrsto ukopanih vlastodržaca, da se umiljato i u što većem obimu dodvore zapadnim političkim diktatorima, zarad pohlepnih nagradnih lovorika, u slavu njihovu, a na račun i štetu srpskog naroda.

Neshvatljiva je za zdrav mozak naivna politika srpskih vlasti, koja ne može ili namjerno ne želi iz samo njoj poznatih razloga da shvati, da Zapad isključivo radi vlastitih ciljeva i interesa, opstruiše raznim agresivnim represarijama, svaku idejnu strukturu  nezavisnog  nacionalnog  ekonomskog i političkog koncepta u Srbiji.

Srbija  nikada neće postati članica Evropske unije, onako kako to vlast smatra i očekuje!  Sve aktuelne šeme implementacija u pregovorima sa evropskim zvaničnicima , koraci su ka  potpunoj destrukciji srpskih geopolitičkih i ekonomskih sfera, a ne evropskoj integraciji.

Ponižavanje i destabilizovanje države Srbije, koje traje već preko dvije decenije, moguće je definitivno suzbiti, samo ukoliko aktuelna vlast konačno zauzme preko potrebne čvrste političke pozicije u striktnom očuvanju nacionalnog kulturalnog blaga i državnih interesa, što do sada, osim slatkorječive retorike, ni po jednom segmentu u praksi nije bio slučaj.

Stagnacije cjelokupnog društveno-političkog jada u Srbiji, posledice su dubokog uvjerenja premijera  Vučića, koji je prvo sam sebi, a onda širem javnom mjenju, utuvio u mozak, da je politika koju vodi zapadnim stranputnicama, jedina ispravna.

Propaganda svake vlasti koristi različite metode, koje utiču na razmišljanje i djelovanje ljudi. Svako, ko slijepo vjeruje svojoj vladi i ne uočava greške koje ona vrši, njena je stalna  žrtva.

Da srpska vlast vodi neodgovornu mazohističku politiku, a ne pragmatičnu i nacionalno odgovornu,  postaće polako sve uočljivije i najpobornijim pristalicama vlasti.

(Intermagazin.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. pedja says:

  Nista nije za ocekivati od tog jadnika izdao je svoju stranku i svog ideala Seselja a da nece srbski narod i srbiju za saku dolara Vucic i Nikolic su jadni politicari i jos jadniji srbi

 2. gradinar says:

  Prethodna vlast se makar nećkala, izvrdavala... A ovi sad...- odmah skinu gaće! To ide dotle da se osmelio čak i albanski premijer Rama da postavlja zahteve za svoju posetu...

 3. Gordana says:

  Super tekst! Izdajice ostaju uvek izdajice jos pojma nemaju o politici. Prevarili jadni narod da glasaju za njih.

 4. KAKADU says:

  Ma čovek ide hrabro, ali u izdaju. Odlučno i bolno. EU nije ni planirala da Srbija uđe u EU. Iz prostog razloga što Srbija sa ovakvom vladom za dve godine (kada će nam biti bolje) nerće ni postojati( i zato će nam biti bolje). U EU biće primljeno sve ono što bude stvoreno od Srbije i što se neće zvati Srbija. Nažalost ovi sadomazohisti koji nama vladaju rade sve da za dve godine promenimo svest i da budemo sve drugo osim Srbi.

 5. Miro says:

  5.oktobar je sram i stid srpskog naroda.Dozvolio je da na vlast dodju izdajnici koji su pozivali NATO i zapad da im bombarduje i razrusi vlastitu zemlju. Po preuzimanju vlasti izrucili su elitu srbskog naroda zlocinackom haskom sudu. Mozda su imali obecanja od zapadnih lazova da ce brzo uci u EU po svrgavanju Milosevica,a nisu znali da krvniku nikad ne treba vjerovati.M ilosevic je u poslednjem obracanju naciji preko tv ekrana jasno rekao sta ceka Srbiju ako zuti placenici preuzmu vlast.Dakle Srbija nije izgubila rat u obracunu sa NATO-m,kako to neki podmecu,nego dolaskom na vlast prodanih dusa,a koje se od 5.oktobra samo smjenjuju na vlasti i poslusno izvrsavaju naredjenja stranih ambasadora,ambasada zapadne alijanse poslusnike SAD. Danas svaka susa moze da radi sta hoce u Srbiji,osim Srba. U Novom Pazaru su marsirali islamisti pod vodjstvom vjerskog vodje Zukorlica,ali su zaustavljeni pripadnici srpskog pokreta CETNICI u srpskoj zemlji od srbske policije.U ratu su manje grupe saradjivale sa okupatorom,a bili su to petokolonasi. Danas sa okupatorom saradjuju najvisi krugovi vlasti.

 6. Nebojsa says:

  Na ove komentare moram da podsetim da je ova vlast nasledila drzavu od Zutaca koji su je ekonomski i vojno unistili ! To su odlicno uradili i unizili sve casne ljude ove zemlje. Tekst smatram dnevno politickim! Znaci za trenutnu upotrebu protiv Vucica. Ni meni se mnoge stvari ne svidjaju, ali moramo znati da bez vojske koja jos nije oporavljena i ekonomije koja je unistena i bez nacionalnog bankarskog sistema nemamo bas mnogo prostora za manevrisanje. Skoro svi su zaboravili razorno delovanje ZUTACA i Dinkica i njemu slicnih! Najvise mi smeta sto njih niko ni za sta ne osudjuje od zvanicnika na vlasti ! Ocigledno razmisljaju po onoj narodnoj VRANA VRANI NE KOPA OCI! Ocigledno ocekuju da kad sidju sa vlasti da ce i njih tamo neki gledati kao oni sad prosle Zute !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *