ВУЧИЋЕВИ ПРИЈАТЕЉИ – НЕМАЧКА ОТВОРЕНО ПОРУЧИЛА СРБИЈИ: Морате да признате Косово!

VUČIĆEVI PRIJATELJI – NEMAČKA OTVORENO PORUČILA SRBIJI: Morate da priznate Kosovo!

14 juna 2016

1 germany 54Nemačka neće ratifikovati sporazum o primanju Srbije u EU dok Kosovo ne postane punopravna članica Ujedinjenih nacija, rečeno je „Danasu“ u nemačkom Bundestagu.

„Srpskom državnom vrhu je još pre dve godine rečeno da će članstvo Kosova u UN biti jedan od uslova da Srbija bude primljena u EU“, naveo je jedan od poslanika vladajuće koalicije Hrišćansko-demokratske unije/Hrišćansko-socijalne unije (CDU/CSU), koji je želeo da mu se ne pominje ime, prenosi B92.

Po njegovim navodima, takav stav Nemačke saopšten je Srbiji kada se razgovaralo o Briselskom sporazumu između Srbije i Kosova.

„Tada smo i rekli da nećemo ratifikovati članstvo Srbije u EU ako Srbija ne prihvati da Kosovo postane punopravna članica Ujedinjenih nacija“, kazao je taj izvor za „Danas“.

Poslanik Bundestaga dodao je da je to pitanje i dalje otvoreno. „Ipak, to je i dalje otvoreno pitanje u mojoj partiji, pošto ima različitih mišljenja o tom pitanju“.

On je ocenio da je „vreme da se pokrene proces priznavanja članstva Kosova u UN“, kao i da se „ubede ljudi u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci da pristanu na ovaj zahtev“ i da se za tu odluku „pripremi javnost u Srbiji“.

(in4s.net)

KOMENTARI6 komentara

 1. Barakuda says:

  Kao navodno neka udarna vijest...? Vrapci na grani znaju to već godinama, a mi bi trebali biti iznenađeni ! Glavno da je Vučićijeva ljubav prema Merkelevoj neizmjerna, a po njemu nam je Njemačka glavni partner !

 2. opstanak srbije says:

  e vucicu desi gubijo vreme ali sve srbin i srbija trpi...

 3. kosovac says:

  Sada je prilika da Srbija postupi kao što je Viktor Januković iz Ukrajine. Da odloži pregovore, pa da malo zapreti da će prekinuti pregovore, ili da komplet prekine pregovore. (A u pičku materinu). Šta će se desiti: Ne moramo više kao komentatori da se pravimo proroci sveznalice, videće se golim okom. Možda ćemo nastaviti da drljamo leđima, a možda ćemo osetiti i veliko olakšanje skidanja tereta sa grbače. Uvešće sankcije pa nam neće dozvoliti da gledamo kako druga deca jedu sladoled. U svakom slučaju, posle toga treba krenuti u ofanzivu oslobađanja od okupatora i njegovih slugu.

  • kiki ns says:

   Slažem se.

 4. Derim says:

  Vučićeva ljubav prema Merkelovoj je perverzija jednog bolesnika. U politici ljubav i mrznja nisu racionalne. Politicar trazi nacin kako najvise postići za svoju drzavu i svoj narod.

 5. DISKO says:

  PREMIJERU OGLASI SE NA OVU TEMU; I KAKO MISLIS DA JE PREMOSTIS; DA PRODAS KOSOVO I DA UVEDES SANKCIJE RUSIJI ILI MALO BAR DA SE DRZAVOTVORNO PONASAS AKO SMES UOPSTE!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *