ВУЧИЋЕВИ ПРИЈАТЕЉИ НЕМЦИ ТРАЖЕ: Србија хитно да призна Косово!

VUČIĆEVI PRIJATELJI NEMCI TRAŽE: Srbija hitno da prizna Kosovo!

13 oktobra 2015

03-BRISEL-VUCIC-MOGERINI_620x0Neformalni sastanak predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini u Briselu završen je večeras nešto posle 21.30.

Pre sastanka iz Brisela je bilo najavljeno da će tema razgovora na radnoj večeri biti dosadašnji napredak u dijalogu u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i budući koraci u sprovođenju Briselskog sporazuma.

Premijer Vučić je u ponedeljak precizirao da tema razgovora svakako ne može biti platforma u 36 tačaka za pregovaračko Poglavlje 35, koje se tiče pitanja Kosova i Metohije već nastavak razgovora sa kosovsko-metohijskim Albancima.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini u petak je uputila poziv Vučiću i Mustafi da dođu na neformalnu radnu večeru, a prema briselskim diplomatskim izvorima, za taj format se odlučila kako bi dva premijera u nešto relaksiranijoj atmosferi rešila nesuglasice u vezi sa nekim pitanjima, od kojih je najvažnije formiranje Zajednice srpskih opština.

Premijerovo preciziranje mogućih tema tiče se činjenice da zajednička pregovaračka platforma za poglavlje 35, dokument koji je Evropska komisija izradila i dostavila predstavnicima zemalja članica, sadrži niz stavki koje prejudiciraju status Kosova i uperene su protiv srpskih nacionalnih interesa.

Pokušaji da se u pregovaračku platformu za otvaranje Poglavlja 35 ugrade odredbe kojima se unapred određuje ishod briselskog dijaloga i nameće stav Prištine o statusu Kosova za Srbiju su lošije rešenje od formalnog priznanja nezavisnosti Kosova, ocenio je ranije premijer.

„Sam taj nacrt jednog groznog papira lošiji je za nas od formalnog priznanja nezavisnosti Kosova. Ovo je gore od toga“, rekao je Vučić.

On je danas poručio da, ukoliko pred Srbiju budu postavljeni nemogući uslovi čije ispunjenje bi značilo da se pogazi srpska zastava, on u tome neće učestvovati i da će tad biti vreme za izbore.

Inače, planirano je da se Vučić i Mustafa sledećeg meseca ponovo sastanu u uobičajenom, formalnom formatu briselskog dijaloga.

ĐURIĆ: NOVI PRITISAK NA SRBIJU DA PRIZNA KOSOVO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da postoji novi amandman na predlog platforme za pregovaračko Poglavlje 35 kojim se dodatno pogoršavaju uslovi za evrointegracije Srbije i vrši pritisak da se Srbija natera da direktno ili indirektno prizna nezavisnost Kosova.

„Premijer Aleksandar Vučić veoma ozbiljno razmišlja o tome na koji način posmatrati budućnost procesa dijaloga, političkog života u zemlji, možda i same vlade“, rekao je Đurić je za RTS.

Đurić je rekao da se amandmanom vrši dodatni pritisak na Srbiju u pokušaju da se Srbija natera da direktno ili indirektno prizna nezavisnost Kosova.

On je rekao da će premijer, kao i cela vlada, u narednim danima veoma intenzivno razmišljati o tome šta i kako dalje.

Predlagač amandaman je Nemačka, a podržavaju ga Velika Britanija i Hrvatska.

U Briselu je počeo neformalni sastanak premijera Vučića, kosovskog premijera Ise Mustafe sa evropskom komesarkom Federikom Mogerini.

KOMENTARI12 komentara

 1. mija says:

  Znaju smradovi da im ističe vreme. Što sad zgrabe to im je. Možda već za dva-tri meseca stvari će se potpuno preokrenuti i oni će ostati praznih šaka. Bez priznanja, bez KiMa i svega što im ono znači.

 2. Kulak says:

  Sjajan razlog da Srbija obustavi razgovore o ulasku u nepotrebnu EU

 3. Apis says:

  SVE STO NECE NIKAD VUCIĆ JE HEROJSKI POTPISAO. SVOJIM NIKAD SAMO JE USPAVLJIVAO SRPSKU JAVNOST. AKO ISHOD PRICE BUDETE CEKALI ISPRED TV EKRANA KAO DO SADA, NEMOJTE USTAJATI KADA VAM JAVE DA JE KOSOVO DEFINITIVNO SUVERENA DRZAVA. U EU SASVIM SIGURNO NIKAD NEĆETE UĆI ONAKO KAKO SANJATE. SLEDEĆI SU VOJVODINA, R.SRPSKA SANDZAK ITD. PA GOSPODO NEMOJTE REĆI UNUCIMA DA NISTE ZNALI SVE OVO I PRE 15 GODINA. JA SAM PROTIV SVEGA TOGA PROTESTVOVAO U TUĐOJ DRZAVI A VI NE SMETE U SVOJOJ USTATI I REĆI NE! JOS GORE, VI SMETE ALI VAS BOLI PATKA ZA SVE.

 4. Batina says:

  Tako je Apis.

 5. deda mraz says:

  Sve je toliko providno da vise izgleda naivno, jer oni hocej ovoj fukari izdajnickoj jos jedan mandat da obezbede jer iz prakse znamo da se u drugom mandatu tj. pocetkom drugog mandata donose kapitalne izdajnicke odluke i to se onda 4 godine sprovodi i naravno za to vreme nama salonskim Srbima nadju drugog glumca da nas izleci od teniskog ramena ili lakta jer se toliko krstimo a u stvari nista ne radimo da sacuvamo drzavu i polako smo postali veci svapski konjusari nego hrvati i slovenci.A Rusi su vec polako i oprezno poceli da destabilju C.Goru i svaka im cast i njima i ovim Srbima u C.Gori koji protestuju dole protiv usljive crvene komunisticke bande koja opstaje samo zato sto siptari glasaju za njih i ovim nasim crvenim burzujuima se sada izuzetno zuri jer zadatak koji im je zadat 1974 godine sada treba definitivno da se izvrsi.A ja licno mislim da mi salonski Srbi necemo puno praviti problema oko Kosova jer smo mi izabrali sveti put koji nema alternativu i to mi skorom svi podrzavamo i na tom svetom putu smo od 1948 godine i usljiva crvena burzoazija ce nas sada definitivno odvesti u raj ali bez drzave jer vise nemamo nista svoje u ovome Kirbistanu i sve je tudje.

 6. ARTILJERAC says:

  Aleksandre Vučiću, Nakon jučerašnjeg potpunog debakla u Briselu, debakla koji se najbolje vidi na Tvom preneraženom licu, pozivam Te da podneseš ostavku. To je Tvoj jedini politički izlaz iz ove zamke u kojoj si sam upao. Nema drugog rešenja. Podnesi ostavku! Povuci se iz politike! Svako Tvoje dalje zadržavanje na mestu premijera Srbije je štetno za Srbiju i opasno lično za Tebe. Brisel bespogovorno traži da ispuniš sve preuzete obaveze. Oni su Te doveli na vlast i Ti si prihvatio da sprovodiš njihovu politiku. Tako si naneo ogromne štete Srbiji i građanima Srbije. Tako si danas sebe doveo u opasnu klopku. Zaslepljen si apsolutnom vlašću i ne vidiš šta se sprema. Okružio si se poltronima, prevrtačima i bitangama, koji će te prodati i izdati, kao što si Ti prodao i izdao Srbiju. Tvoji saradnici su danas Tvoji najveći neprijatelji. Lažu Te i varaju. Ne žele da Ti kažu istinu, jer Ti njih uopšte ne interesuješ. Oni Te guraju u sigurnu političku propast. Oni već sada prave dilove gde će se udomimiti nakon Tvog političkog poraza. Ti si im samo poslužio da se obogate i da sada mogu političkin da trguju. Brisel ti je dao ultimatum. Oni traže da se ispune preuzete obaveze. Krstaši nikome ne praštaju. Nemaš vremena za velika razmišljanja. Moraš brzo da doneseš odluku. Odlučio sam da Ti pomognem. Uprkos svim mojim dosadašnjim kritikama, želim da Ti istinski pomognem. Vidim da si se potpuno izgu-bio i da više ne možeš da nosiš istorijski teret svoje izdaje. Tvoji saradnici te namerno guraju u propast. Sakrili su se iza Tebe i čekaju da Ti sve sam uradiš. Poslušaj me! Znaš da sam iskusan i otvoren. Neki drugi me nisu poslušali. Nisu razumeli istorijske tokove. Doživeli su političke i životne katastrofe. Vreme je pokazalo da su moje procene bile tačne. Budi mudar! To ti je sada najpotrebnije. Moraš da se izvučeš iz omče koja se steže. Kako? Podnesi ostavku! Iznenadi krstaše. Iznenadi svoje proračunate saradnike. Povuci potez koji ne očekuju. Spasi sebe i Srbiju! To Ti je jedini siguran izlaz. Nadmudri krstaše. Tako ćeš izbeći njihov gnev. I kaznu. Preduhitri svoje saradnike. Pusti ih niz vodu. Pre nego što oni puste Tebe. Nisu zaslužili Tvoju brigu. Podnesi ostavku! Raspiši izbore na svim nivoima vlasti. Oslobodi medije! Povuci se iz politike! Pusti neka SNS propadne. Misli na sebe i svoju porodicu. Izvini se javnosti na zlostavljanju. Traži oproštaj od Boga. Osami se i pati. Čitaj. Razmišljaj. Skupljaj snagu za novi život. Daleko od politike. Pokaži da imaš snage za novi početak. Postani bolji čovek od svoje promašene politike. Iskreno Ti želim da uspeš u tome. Iskreno se radujem Tvome uspehu. Ako me poslušaš, pokazaćeš svoju mudrost. Ako nastaviš ovako dalje, izlažeš sebe i Srbiju velikim rizicima. Podnesi ostavku!

 7. ARTILJERAC says:

  ,,Ko sa Đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju.“ Tako kaže naš pametni narod. Vučić, Nikolić i Dačić su dovedeni na vlast da predaju Kosmet i da priznaju nezavisnost Kosova. Prihvatili su tu ulogu da budu izdajnici. Sklopili su ugovor sa Đavolom. Cena nije bila visoka, jer je bilo dosta kandidata za tu funkciju. Za uzvrat su dobili da se neko vreme igraju sa državom. Dozvolili su im da kradu i da uspostave svoj lični režim. Vučić se pretvorio u Acu Dramosera. Nesnosno je bilo slušati sve njegove propagandne laži i obećanja. Mali se napalio neviđeno. Zaludeo. Odlepio. Njegovi lukavi nalogodavci su ga ložili dok nije potpuno poludeo. U briselskim kancelarijama je ležao u odelu na podu, čekajući da ga prime šesnaesti činovnici velike hobotnice. U Vašingtonu je na ulici održavao konferencije za štampu. To su bili njegovi veliki i istorijski diplomatski uspesi. Hvalio se kako su mu svi strani državnici lični prijatelji, ne shvatajući da u svetskoj politici nema prijateljstva. Diletantu su se smejali i sprdali njegovom ludilu. Kod kuće je bio plagirani Vođa, teleprontovani makijavelista i leteo je na krilima vazuplohova kao Supermen iz Feketića, ubeđen da je neponovljivi Kralj Ibi, Veliki diktator i da svi moramo da ga sledimo u njegovom ludilu. Sve što su od njega tražili je prihvatio. Izdajnički briselski sporazum i rasprodaju nacionalnih resursa države. Dozvolili su mu da pred domaćom javnošću glumi kako on diktira uslove Briselu i Vašingtonu, kako je ljut , kako radi kao sumanut i kako svaku njegovu reč i pokret svakoga dana prenose svi svetski mediji. Okupirao je domaće medije i širio svoju demagogiju o njegovoj izuzetnosti. Postao je nesnosan. Nepodnošljiv. Slušao je samo sebe. Državu je podredio svojim bolesnim ambicijama. Zaigrao se i preigrao. Prolupao. Odlepio je od samohvalisanja. Nije mogao da podnese nikakvu kritiku. Izluđivala ga je kritika. Besnio je i ludio. Više od tri godine traje njegovo zlostavljanje države i građana. Većina intelektualaca se prodala i ćuti. Ostali su zabranjeni. Smešno je bilo gledati velike folirante tipa Lazanskog, ratne izveštače i mačo muškarce kako puze pred jednim ludakom i kako ne smeju ništa da kažu, kako mu se uvlače i pothranjuju njegovo bolesno ludilo. Novinari su pretvoreni u lakeje sumanutog Kralja Ibija. Tako su prošle tri godine njegovog nasilja nad državom i narodom. Sada je račun došao na naplatu. Krstaši traže da se prizna Kosovo. Igra je završena. Mora da uradi ono što je prihvatio. Ono zbog čega su ga doveli na vlast. I dozvolili mu da se iživljava i krade. Zajedno sa svojim Batom i Kumom. Kosovo mora da prizna. Tačka. Krstaši se čude njegovom današnjem kukanju i zapomaganju. Ne razumeju ga. Ne shvataju gde je problem. Oni su mu od prvog dana rekli šta mora da uradi. Zašto se sada drami? Zašto dramoserucka? Moraš da uradiš što si prihvatio i potpisao. Ti i tvoja banda idiota. Nema popuštanja. Nema zajebavanja. Nema sa njima izdaje. Izdaja se skupo plaća. Đinđića su ubili kada je shvatio kako su ga prodali. Kada sam mu govorio da će ga krstaši iskoristiti i baciti, nije mi verovao. Naseo je na njihove laži i obećanja. Mislio je da može da ih nadmudri, da je bolji trgovac od njih i da može sa njima da se igra. Nema sa njima trgovine. Oni su nemilosrdni i okrutni. Proračunati. Oni se samo plaše revolucije i ruskog medveda. Nikoga više. Balkanski političari su za njih kokošari i jajare. Diletanti koje treba gaziti. Gvozdena peta gazi sve neposlušne. Izdajnike ne podnose. Onaj ko jednom izda, on je spreman da uvek izda. Izdajnik nosi žig Boga pravednika. Vučić sada mora da se suči sam sa sobom. Ali, to je njegov lični problem. Mene zanima sudbina Srbije i građana Srbije. Kada Vučić padne sa vlasti biće brzo zaboravljen. Jedan u nizu klovnova i ludaka tranzicije, koji nije razumeo svoje doba. Smejaće mu se genreacije koje dolaze. Zar je moguće da je takav cirkuzant posojao? Zar je moguće da je on upravljao državom? Teško ćemo objasniti našoj deci zašto smo ćutali i zašto smo mu se klanjali. Zašto smo na sve pristajali? Zašto se nismo pobunili? Danas moramo biti razumni i odlučni. To od nas traži ovaj istorijski trenutak. Srbija traži državnike. Iskusne, stručne i ozbiljne ljude. Kako dalje? Na vanrednim parlamentarnim izborima moramo poraziti izdajnike. Jedna lista. Udruženi. U sigurnu pobedu. Dosta su se tikvani igrali politike. Dosta je bilo paklenih saveza sa Đavolom. Istorijski trenutak je da se oslobodimo tog prokletog saveza. Ruski medved se uspravio na zadnje šape i pokazao je zube. Zarežao. Još nije urliknuo. Još se nije razbesneo. Sada je pravi trenutak da srpski vuk pokaže svoje čeljusti. Kažem srpski mužjak vuk, a ne balavi vučići.

 8. rade Bukara says:

  najbolji trenutakdase prikljucimo evro azijskoj uniji koja nas ne ucenjuje i gde su nam prijateljia neda molimo nase neprijatelje

 9. Calyptamus aecrydum says:

  MA NISAM GA JA SVOJIM GLASOM DOVEO DA BUDE PREMIJER SRBIJE, TO JE VEROVATNO URDILA GLUPERDA ;PAR EXELANS; ALI ON, SADA, NEŠTO EVROPSKI PUT SRBIJE, SVE MU SE DA DA BOG, ZACRNELO NA TOM PUTU. MOJ NIJE SVAKAKO.AJMO LJUDI MADA ON MISLI DA ĆE DA SE OFAJDI, JOK, SAMO TAKO IZBORI DA SMAKNEMO NEDIĆA, A POSLE PA ŠTO BOG DA. ZVAĆEMO POKOJNOG PAVLA PA KAKO ON SAVETUJE.

 10. Meri says:

  Da li je neka stranka počela da skuplja potpise za Referendum gradjana o prekidu/nastavku EU integracija Srbije? Treba zamrznuti Briselske pregovore, a vremenom najverovatnije od njih odustati u potpunosti. Ne vidim ni da su se usrećile druge manje zemlje članice EU. Sad žele da nam uzmu Kosovo, poslaće nam 400.000 izbeglica koje njima ne trebaju, bićemo najgore sluge za mrvicu nekakvih najlošije plaćenih poslova, tražiće nam da izdamo i Republiku SRPSKU, ma dobićemo sve maligno od tih integracija.

 11. darko says:

  IZNOSIM SVOJ STAV LICNO MISLJENJE EVROPA JE BACILA RUKAVICU U LICE OVOJ TZV SNS VLADITU NEMA VISE POVRATKA SIGURNO ONI NEMACKA W BRITANIJA HRVATSKA I DRUGI NECE POVUCI OVU ODLUKU TE CE SE SIGURNO PRIZDRUZITI OSTALE ZEMLJE TZV EVROPE U TO NEMA SUMNJE 100%. KAO STO REKOH JA IZNOSIM SVOJ SLED RAZVOJA SITUACIJE OVA VLAST JE IZDAJNICKA U SRBIJI SIGURNO NITKO NIJE PREDAO LJUDE TZV DRZAVI KOSOVO TIM INSTITUCIJAMA KAO OVI IZDAJNICI. MEDUTIM SIGURNO CE OVI IZDAJNICI IZRODI NAPRAVITI NAJVECI ZLOCIN U ISTORJI SRPSKE DRZAVE OD 1001 GODINE OD NEMANJICA I PRIZNATI KOSOVO KAKO KAZU INDIREKTNO TO ZNACI TERITORIJ PRAVN I SISTEM I SVE TE SITNE NAZOVI PODMETNUTE OPASNE STVARI TZV EVROPE I NJENIH POLITICARA. STO CE TO ZNACITI CEPANJE SRBIJE ZAUVEK JER ISTO PRAVN O I TERITORIJALNO PRAVO IMAJ U I TRAZE TJ TRAZIT CE SANDAK I VOJVODINA KAD PRIZNAJU KOSOVO TAJ USTUPAK TERITORIJA I PRAVNOG PORETKA KOJEG SAD NEMA SRBIJA NA KOSOVU OVI IZDAJNICI CE NAPRAVITI PO MOM MISLJENJU NAJVECI ZLOCIN U ISTORIJI SRBIJE I UNISTITI ZAUVEK SRBIJU. KAD KOSOVO PRIZNAJU INDIREKTNO KAKO KAZU OTICI CE SANDAK TRAZITI ISTO I VOJVODINA KOJA JE SKORO ODCEPLJENA I SRBIJA SE ZAUVEK RASPADA NA CETIRI DELA. JEDINI SPAS JE PO MENI HITNO JEDINO MASE NAROD TREBAJU TRAZITI VANREDNE IZBORE I SILOM PROTESTI PO BEOGRADU IZ CELE SRBIJE TREBA DOCI 500 000 LJUDI KAO 2001 I POD HITNO SKINUTI OVE ZLOCINCE NAPRAVIT CE VAM ZLOCIN NEZAPAMCEN U ISTORIJI SRBIJE RASKOMADA CE JE I BOG ISUS I TKO VEC VISE NIKAD NECE MOCI VRATITI KOSOVO SANDAK NITI VOJVODINU AKO SE SAD SRBI NE PROBUDE NECE NIKAD ZAUVEK CE IH UNISTITI.

 12. frka says:

  Ma zna Vuchic da su schwabe zadnji shljam ali shta drugo da kazesh kurvi a da je ne uvrijedesh osim da smo prijatelji koji bi sutra jedan drugome zabio noz u ledja,Ako krene kakvo sranje u Eu,,,ja sam sebi obecao davno prije 20 godina dvojicu shwaba,,moram iskupiti dushu i patnju koju su mi nanijeli svojom politikom na Balkanu u zadnjih 100 godina.ako ne ja,,,moja ce djeca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *