ВУЧИЋЕВО ПОСЛЕДЊЕ ОБРАЋАЊЕ КАО ПРЕМИЈЕРА: „Верујем у Србију, биће то добро место за живот!“

ВУЧИЋЕВО ПОСЛЕДЊЕ ОБРАЋАЊЕ КАО ПРЕМИЈЕРА: „Верујем у Србију, биће то добро место за живот!“

30 маја 2017

„Верујем у Србију, биће то добро место за живот“, поручио је данас изабрани председник Александар Вучић.

– Верујем у Србију. Увек сам веровао у Србију и увек ћу веровати у њу – рекао је Вучић на опроштајној конференцији за штампу у својству премијера, те грађанима и влади поручио да верују у себе и воле и верују пре свега у своју Србију.

Он је истакао да никада није лагао грађане, да је говорио истину и да боља времена долазе:

– Сваког дана осећаће боља времена на сваком кораку – нагласио је Вучић.

Он је указао на десетине и дестине градилишта у Београду, додавши да данас у главном граду има 14 пута више градилишта него у марту 2013. године. Тако је, како је додао, и у свим другим нашим градовима и тај тренд ће се наставити.

Завршавајући обраћање, последње у позицији премијера Србије, Вучић је рекао да посао председника владе није био лак, али да га је обављао с највећом срећом и поносом.

Како је рекао, имао је прилику да неколико година ради за своју земљу, на најбољи начин који је могао, чак и оно што се многима не би допало, нити су то желели да чују и виде.

– Али то је донело најбоље резултате за Србију – констатовао је Вучић.

Захвалност грађанима Србије

Грађанима је захвалио на огромној подршци и љубави и на томе што су „разумели да се неко бори за интересе Србије“. Захвалио је минстрима на енергији и активизму, а новинарима зато сто су увек желели да чују нешто више, али и што су били оштри.

Он ће, поручио је, увек да одговора као и до сада.

– Никада никога нисам тузио за оно сто је рекао или написао, али немојте никад покушати да ми забраните да говорим својим, пристојним језиком, да одговарам на неистине и оно сто мислим – поручио је.

Рекао је и да се никад није плашио, да неће ни убудуће, да грађане није лагао, те да верује да добра и боља времена долазе сваког дана.

– То ће се осећати свакодневно, то ће моћи давиде и осете сви добронамерни људи, да ствари иду на боље.

Он је претходно рекао да Влада Србије не би могла да постигне успех без подршке грађана Србије.

– Ништа баш ништа не би од тога било да није било грађана и њихове подршке, као и жеље да мењамо земљу и мењамо себе – рекао је Вучић на прес конференцији испред виле Мир.

Подсетиоје да је Влада „стартовала“ када су Србију 2014. погодиле катастрофалне поплаве, а да је из те ситуације изашла без иједне афере.

Вучић сутра полаже заклетву и преузима дужност председника Србије.

Остварени добри резултати

Он је поручио и да наследнику на челу владе оставља добру касу.

– Немамо проблем са ликвидношћу, са солвентношћу – рекао је Вучић и изразио уверење да ће и следећа влада бити дисциплинована у трошењу новца.

– То отвара могућност за веће плате и пензије – рекао је.

Подсетио је и да смо шеста земља, по апсолутним бројевима, по броју запослених уз помоћ субвенција државе, те да верује да ће такве инвестиције и запосленост расти.

Одлазећи премијер подсетио је да је у 2016. остварен раст БДП-а за 2,8 одсто, да се у овој години очекује раст већи од три одсто, а да су процене Светске банке и ММФ-а да ће бити већи и од 3,5 одсто.

– То је веће од просека раста држава чланица ЕУ, али нама тај раст није довољан. Потребан је већи како бисмо стигли најразвијеније земље ЕУ и зато ти бројеви морају да буду већи – рекао је Вучић.

Он је додао да је поносан што буџет није у дефициту, и нагласио да ће мај бити завршен са девет до десет миљарди суфицита.

– Очекујем да ће се појачати суфицит у јуну, јер је предвиђено да имамо пет милијарди суфицита у том месецу – рекао је Вучић и констатовао да наредном председнику Владе оставља пуну касу.

Вучић је рекао и да сматра да ће дисциплина у трошењу новца бити суштина понашања и наредне владе и да ће то омогућити повећавање плата и пензија.

Хвала Томи

Он је захвалио председнику Србије Томиславу Николићу што је, како је рекао, у најтежим тренуцима подржавао владу, а посебно приликом спровођења мера фискалне консолидације. Када је реч о угледу Србије у свету, Вучић је додао да је он значајно виши него што је икада био, али да још није задовољан.

– Морамо много да радимо и да градимо имиџ Србије да буде још бољи, како бисмо могли да рачунамо на подршку међународне заједнице. Уверен сам да ће ЕУ бити стратешки циљ владе, али и одржавање добрих традиционалних и пријатељских односа са Руском Федерацијом, Кином и Сједињеним Америчким Државама – рекао је Вучић.

Премијер је рекао да су то кључни приоритети за будућност и да је уверен да је досадашња влада успешно штитила националне и државне интересе Србије.

– Имали смо одлучну, разумну и рационалну политику, а очувањем мира и стабилности успели само да обезбедимо пристојан и нормалан живот у Србији – рекао је Вучић.

KOMENTARI3 коментара

  1. DUSKO says:

    A KAO STA CE SE ON SADA OBRACATI, PA ON CE SA OBRACANJEM NASTAVITI TAMO GDE JE STAO !!! KO SME DA BUDE ISPRED NJEGA KO !!!

  2. slobo says:

    ma daj vise koga ti farbas .Srbija je u tolikim dugovima da ti nemozes da obecavas I da mjenjas stvari kako ti mislis .S tobom upravljaju drugi I nemoj da se tjesis da ces ti nesto da uradis osim sto si uzeo tolike kredite I stavio Srbiju u situaciju da zavisi of MMF-a I ostalih kreditora .Pa to je zakon I logika covjece a sto je najgore to su cinjenice .Sve sto mislis da si dobro uradio za Srbiju uradio si sa tudjim I posudjenim parama koje nikad Srbija ne moze da vrati I nemoj vise da ljude obmanjujes misleci da ces se izvuci .Srbiji stoje za vratom kreditori I stalno Tebe podsjecaju I govore covjece ti si nam duzan I ovako I ovako ima da to vratis .

  3. Ivan says:

    Problem je sto niko ne veruje tebi!Da je svet idealan,tebe u njega ne bi bilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u