ВУЧИЋЕВО ПОСЛЕДЊЕ ОБРАЋАЊЕ КАО ПРЕМИЈЕРА: „Верујем у Србију, биће то добро место за живот!“

VUČIĆEVO POSLEDNJE OBRAĆANJE KAO PREMIJERA: „Verujem u Srbiju, biće to dobro mesto za život!“

30 maja 2017

„Verujem u Srbiju, biće to dobro mesto za život“, poručio je danas izabrani predsednik Aleksandar Vučić.

– Verujem u Srbiju. Uvek sam verovao u Srbiju i uvek ću verovati u nju – rekao je Vučić na oproštajnoj konferenciji za štampu u svojstvu premijera, te građanima i vladi poručio da veruju u sebe i vole i veruju pre svega u svoju Srbiju.

On je istakao da nikada nije lagao građane, da je govorio istinu i da bolja vremena dolaze:

– Svakog dana osećaće bolja vremena na svakom koraku – naglasio je Vučić.

On je ukazao na desetine i destine gradilišta u Beogradu, dodavši da danas u glavnom gradu ima 14 puta više gradilišta nego u martu 2013. godine. Tako je, kako je dodao, i u svim drugim našim gradovima i taj trend će se nastaviti.

Završavajući obraćanje, poslednje u poziciji premijera Srbije, Vučić je rekao da posao predsednika vlade nije bio lak, ali da ga je obavljao s najvećom srećom i ponosom.

Kako je rekao, imao je priliku da nekoliko godina radi za svoju zemlju, na najbolji način koji je mogao, čak i ono što se mnogima ne bi dopalo, niti su to želeli da čuju i vide.

– Ali to je donelo najbolje rezultate za Srbiju – konstatovao je Vučić.

Zahvalnost građanima Srbije

Građanima je zahvalio na ogromnoj podršci i ljubavi i na tome što su „razumeli da se neko bori za interese Srbije“. Zahvalio je minstrima na energiji i aktivizmu, a novinarima zato sto su uvek želeli da čuju nešto više, ali i što su bili oštri.

On će, poručio je, uvek da odgovora kao i do sada.

– Nikada nikoga nisam tuzio za ono sto je rekao ili napisao, ali nemojte nikad pokušati da mi zabranite da govorim svojim, pristojnim jezikom, da odgovaram na neistine i ono sto mislim – poručio je.

Rekao je i da se nikad nije plašio, da neće ni ubuduće, da građane nije lagao, te da veruje da dobra i bolja vremena dolaze svakog dana.

– To će se osećati svakodnevno, to će moći davide i osete svi dobronamerni ljudi, da stvari idu na bolje.

On je prethodno rekao da Vlada Srbije ne bi mogla da postigne uspeh bez podrške građana Srbije.

– Ništa baš ništa ne bi od toga bilo da nije bilo građana i njihove podrške, kao i želje da menjamo zemlju i menjamo sebe – rekao je Vučić na pres konferenciji ispred vile Mir.

Podsetioje da je Vlada „startovala“ kada su Srbiju 2014. pogodile katastrofalne poplave, a da je iz te situacije izašla bez ijedne afere.

Vučić sutra polaže zakletvu i preuzima dužnost predsednika Srbije.

Ostvareni dobri rezultati

On je poručio i da nasledniku na čelu vlade ostavlja dobru kasu.

– Nemamo problem sa likvidnošću, sa solventnošću – rekao je Vučić i izrazio uverenje da će i sledeća vlada biti disciplinovana u trošenju novca.

– To otvara mogućnost za veće plate i penzije – rekao je.

Podsetio je i da smo šesta zemlja, po apsolutnim brojevima, po broju zaposlenih uz pomoć subvencija države, te da veruje da će takve investicije i zaposlenost rasti.

Odlazeći premijer podsetio je da je u 2016. ostvaren rast BDP-a za 2,8 odsto, da se u ovoj godini očekuje rast veći od tri odsto, a da su procene Svetske banke i MMF-a da će biti veći i od 3,5 odsto.

– To je veće od proseka rasta država članica EU, ali nama taj rast nije dovoljan. Potreban je veći kako bismo stigli najrazvijenije zemlje EU i zato ti brojevi moraju da budu veći – rekao je Vučić.

On je dodao da je ponosan što budžet nije u deficitu, i naglasio da će maj biti završen sa devet do deset miljardi suficita.

– Očekujem da će se pojačati suficit u junu, jer je predviđeno da imamo pet milijardi suficita u tom mesecu – rekao je Vučić i konstatovao da narednom predsedniku Vlade ostavlja punu kasu.

Vučić je rekao i da smatra da će disciplina u trošenju novca biti suština ponašanja i naredne vlade i da će to omogućiti povećavanje plata i penzija.

Hvala Tomi

On je zahvalio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću što je, kako je rekao, u najtežim trenucima podržavao vladu, a posebno prilikom sprovođenja mera fiskalne konsolidacije. Kada je reč o ugledu Srbije u svetu, Vučić je dodao da je on značajno viši nego što je ikada bio, ali da još nije zadovoljan.

– Moramo mnogo da radimo i da gradimo imidž Srbije da bude još bolji, kako bismo mogli da računamo na podršku međunarodne zajednice. Uveren sam da će EU biti strateški cilj vlade, ali i održavanje dobrih tradicionalnih i prijateljskih odnosa sa Ruskom Federacijom, Kinom i Sjedinjenim Američkim Državama – rekao je Vučić.

Premijer je rekao da su to ključni prioriteti za budućnost i da je uveren da je dosadašnja vlada uspešno štitila nacionalne i državne interese Srbije.

– Imali smo odlučnu, razumnu i racionalnu politiku, a očuvanjem mira i stabilnosti uspeli samo da obezbedimo pristojan i normalan život u Srbiji – rekao je Vučić.

KOMENTARI3 komentara

  1. DUSKO says:

    A KAO STA CE SE ON SADA OBRACATI, PA ON CE SA OBRACANJEM NASTAVITI TAMO GDE JE STAO !!! KO SME DA BUDE ISPRED NJEGA KO !!!

  2. slobo says:

    ma daj vise koga ti farbas .Srbija je u tolikim dugovima da ti nemozes da obecavas I da mjenjas stvari kako ti mislis .S tobom upravljaju drugi I nemoj da se tjesis da ces ti nesto da uradis osim sto si uzeo tolike kredite I stavio Srbiju u situaciju da zavisi of MMF-a I ostalih kreditora .Pa to je zakon I logika covjece a sto je najgore to su cinjenice .Sve sto mislis da si dobro uradio za Srbiju uradio si sa tudjim I posudjenim parama koje nikad Srbija ne moze da vrati I nemoj vise da ljude obmanjujes misleci da ces se izvuci .Srbiji stoje za vratom kreditori I stalno Tebe podsjecaju I govore covjece ti si nam duzan I ovako I ovako ima da to vratis .

  3. Ivan says:

    Problem je sto niko ne veruje tebi!Da je svet idealan,tebe u njega ne bi bilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *