ВУЧИЋЕВО ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ: „Србија је сатерана уза зид!“

VUČIĆEVO VELIKO PRIZNANJE: „Srbija je saterana uza zid!“

2 novembra 2019

“Srbija neće imati laku poziciju kada je reč o rešavanju pitanja KiM, pošto se SAD zalažu samo za priznanje nezavinosti i to se neće promeniti”, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da očekuje i od EU da iznese svoj stav.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Filipa Rikera da normalizacija vodi ka međusobnom priznavanju Srbije i tzv. Kosova, kao i da li su građani upoznati sa pritiscima koji doalze sa Zapada, Vučić je rekao da se trudi da svakog dana govori ono što je istina, a to je da je za SAD tzv. Kosovo nezavisna država.„Samo ih to interesuje, sve ostalo su sitnice, ali to je suština. Nisam od onih koji će da kaže – promenilo se i biće durgačiije. Koja god administracija u SAD da bude, očekivaće priznavanje tzv. Kosova“, rekao je on.

„Ali, očekujem od EU da kažu svoj stav, jer nam nisu rekli na početku da je priznanje tzv. Kosova kraj procesa, već su rekli da je potpisivanje obavezujućeg dokumenta, koji bi stvorio uslove za normalizaciju odnosa Beogada i Prištine ili Srbije i tzv. Kosova, ali nigde nije spominjano eksplicitno priznanje tzv. Kosova. Čekamo da vidimo šta će da kažu“, dodao je Vučić.

Vučić je rekao da nije laka pozicija i da oni koji govore suprotno pokušavaju vicevima da stiču popularnost kod naroda.

Kaže da on kao predsednik zemlje mora da bude ozbiljan i odgovoran i da zato ne očekuje da će Srbija imati laku poziciju.

Upitan da li će i nove evropske institucije podsećati na to da je EU garant sprovođenja Briselskog sporazuma i da je Srbija ispunila sve svoje obaveze, Vučić kaže da je sve to rekao nekoliko puta, uključujući i poslednje sastanke.

Navodi da je predstavnike EU molio da našu Železaru izuzmu iz sistema kvota, posebno za beli lim, da nam u tome pomognu i da bismo im na tome maksimalno bili zahvalni.

„A, za sve drugo šta da očekujete? Za svako drugo pitanje kažu – idi, Aleksandre, razgovaraj s Makronom, idi Aleksandre, razgovaraj sa Merkel. Poštujete i jedne i druge, a ja nemam problem, videću Makrona za tačno deset dana u Parizu i razgovaraću sa njim, verovatno i sa Merkel, za mesec ili dva“, rekao je on.Da napada EU, kaže, ne može – ne zato što ne sme, nego zato što ne vidi smisao i šta bi to donelo dobrog Srbiji.

Kako je dodao, čeka se formiranje prištinske vlade i da se vidi šta oni u stvari žele.

„Jer ovo sve što su do sad govorili nam je jasno stavilo do znanja da oni stvarne pregovore ne žele, da stvarni komprimis ne žele“, rekao je on.

KOMENTARI11 komentara

 1. milorad2 says:

  a zašto onda kupujemo oružje pitam se pitam?Mislim da ćemo sada MI naterati amerikance da promene svoj stav jer je apsurdan sada, a biće još više apsurdno tražiti priznanje nečega što STVARNO fizički više neće postojati u vremenu i prostoru:)Oni su priznali kosovo de faktto mi ćemo RAZNETI kosovo defakto i to je to KRAJ priče jer ionako nma više o čemu da se priča mi smo prinudjeni da se branimo svim sredstvima i nemao šta da izgubimo ionako jer ako se ne budemo pranili od albanske AGRESIJE mi smo PROPALI potpuno mislim da je to savakom razumnom čoveku SASVIM očigledno.Postojao je plan da nas ustaše napadnu sinhrono ali posle ruskih izjava i garancija to više niej moguće sem ako NATO ne želi rat sa rusijom a ja mislim a su oni dobro razmislili o svojim planovima napad i da su zaključili da NEĆE uspeti.Znači ostajemo mi i šiptari 1:1;)

 2. radmila says:

  ...idi Aleksandre, razgovaraj s Putinom. Mani se EU i slicnih budalastina. Okreni se Rusiji, zar ne vidis, krajnje je vrijeme?!?

  • Za Srbiju says:

   I još nešto. Da je pametan, kao što nije, dao bi Pekingu koncesiju na kosmetske rudnike za narednih 50 godina. Za uzvrat pare da se naoružamo do zuba i pokrenemo svoje firme i poljoprivredu, a kineze uvučemo u "dijalog".

   • Djoka Brica says:

    Slazem se, neka bude tako kako si predlozio.

 3. Miraš says:

  Srbija nikad neće biti primljena u EU, ali je godinama kobojagi vodjena ka EU samo zato da bi Zapad što lakše završio proces otimačine našeg KIM na osnovu konačnog priznanja Kosova od strane Srbije. Kakvu nagradu zaslužuju domaći političari koji su u tome učestvovali?

 4. Beli Orao says:

  Ti pričaš o sebo izdajniče nije vučić Srbija !!!

 5. BLuka says:

  Laž...koliko su puta Nijemci, Francuzi i još neki rekli da Srbija mora priznati Kosovo a o Amerima d i ne govorim. Vučiću mlatiš praznu slamu.

 6. Gradjanin Srbin says:

  Novi nivo spinovanja. Nece narodu otkrivati toplu vodu, nego se pravi toliko naivan i grotica da su njemu otkrili toplu vodu pa je iznenadjen i razocaran. Prevazisao je kostunicu koji je bio neobavesten.

  • Videoje says:

   Sada se u čudu čudi! (zato što je pametan). Ajd sad, koliko nam je dragocenog vremena ovaj pametnjaković potrošio uzalud?

 7. Nikanor says:

  Gospodin čeka da čuje šta želi vlast u Prištini. Želi tačno ono što su bezbroj puta ponovili, a što si i Ti ovde naveo - potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma, što je drug naziv za priznavanje nezavisnosti Kosova. To ti je bezbroj puta ponovljeno i od strane tvojih "Zapadnih prijatelja". Svojim protivustavnim Briselskim sporazumom Ti si ukinuo sve institucije Republike Srbije na KiM i integrisao ih u institucije "Republike Kosovo", kako je naziva i Briselski sporazum (sa zvezdicom u fusnoti). Šta je fusnota to ne znaju tvoji glasači, kojima nikad nisi, putem javnih medijskih servisa, saopštio ni sadržinu Briselskog sporazuma. Veoma dobro znaš i Ti i direktori i glavni i odgovorni urednici tih servisa da je njihova zakonska obaveza vlagovremeno i istinito informisanje građana o svim događajima, a šta ima važnije od sudbine države koju Ti svojim samovlašćem krčmiš kao da je tvoja dedovina. Naravno, nikad se ne pozivaš na Ustav Republike Srbije, kojim je na nedvosmislen način regulisan status Kosova i Metohije kao Autonomne pokrajine u sastavu Republike Srbije, što takođe sadrži i Rezolucija 1244 SB OUN. Do kad misliš zamajavati narod da je Srbija saterana uza zid. Sateran si uza zid Ti, sa svojom veleizdajničkom politikom. Laži možeš prosipati onima koji osim televizora ne znaju za drugi izvor informisanje, ali ne i onima koji imaju tvoje obrazovanje, ali za razliku od tebe, poštuju najviši pravni akt države, na koji si Ti položio zakletvu. Imaš li i malo stida?

  • Dani says:

   Bravo za komentar!Nema on stida,a nije ga nikada ni imao,jer da ga je imao ne bi u najvecem jeku rata kad svuda unaokolo gine SRBska mladost prigrabio stan u Beogradu,o ostalom da i ne govorim,jer i ptice na grani znaju sve njegove gadosti.Smatram da je naslov na ovaj tekst pogresan,trebao bi da glasi:Vucicevo veliko prenemaganje(mada ima jos bolja i adekvatnija rec)"Ja sam sateran uza zid!"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *