ВУЧИЋУ, КАДА СУ ТО СРБИ БЕСПОТРЕБНО „ПОКАЗИВАЛИ МИШИЋЕ“? Да нисмо можда требали да будемо Хитлерови савезници?

VUČIĆU, KADA SU TO SRBI BESPOTREBNO „POKAZIVALI MIŠIĆE“? Da nismo možda trebali da budemo Hitlerovi saveznici?

26 februara 2016

vucic-aleksandar-640x417

Premijer Vučić je imao još jedan briljantan nastup. On je upozorio „da ponovo postoje oni koji bi da pokazuju mišiće i neodgovorno pozivaju da idemo alternativnim putem, što je politika kojom je naša nacija jednom već bila dovedena na ivicu opstanka.

Ti alternativni putevi vode pravo u ambis, a mišiće smo isprobavali toliko puta da smo bili svetski šampioni u 20. veku, a da svom narodu ništa nismo doneli.“ Još je i dodao da  „država i politika nisu šala, igra i emocija, već veoma ozbiljan posao da bi se prepustio neozbiljnim i neodgovornim idejama“.

Kako odgovoriti na mešavinu proizvoljnih tumačenja, loših zaključaka i političkog dilentatizma? Ko je „pokazivao mišiće“?

Da li Vučić poznaje istoriju svog naroda? Šta je Srbija trebalo da radi 1914. i 1941? Da nije bilo možda bolje prihvatiti Hitlera za saveznika? Streljati Jevreje i slati trupe na Istočni front? O čemu uopšte priča predsednik Vlade Srbije i koga ovakvim izjavama proziva?

Međutim, kada se pogledaju prilike u kojim Vučić ovakve izjave daje, onda postaje jasnije odakle ovakve izjave. Vučić se, naime, po ko zna koji put sreo sa predstavnicima NVO sektora. Naravno, onih „izabranih“ i „prosvećenih“ NVO aktivista, koji su ništa drugo do produžene ruke američkih interesa. Vučićevi partneri iz NVO su Nataša Kandić, Jelena Milić, Sonja Biserko i Sonja Liht.Otuda i ovakvi izlivi besa prema Srbima, „šampionima pokazivanja mišića“ ili, kako to provejava iz njegovih reči „šampionima gluposti“. Ako je i od Vučića, mnogo je.

(Fond strateške kulture)

KOMENTARI36 komentara

 1. sjajko says:

  Ma on je čovek prava riznica najvećih gluposti !!!

 2. Goran says:

  Najzalosnije ce biti to , da kada dode vrijeme da odgovara za nacionalnu izdaju , bit ce prebacen na "sigurno " u nekoj od EU zemalja . Samo izgleda da ne racuna da ni tu nece moci imati zastitu s obzirom na obujam kriminala koja EU na celu sa Merkelovom izkazuje. Fasizam je sve vise i vise prisutan i ne vjerujem da ce se njegovi sadasnji zastitnici odluciti da ga zastite u nekoj od njihovih partnerskih zemalja. Zadnje mu je vrijeme da pocne da radi za svoj narod , bilo bi to tesko , ali ne i nemoguce.

 3. Harry Neron says:

  Od prvog balkanskog rata dalje imate srbi naviku da u svakom ratu u kojem učestujete uradite barem jednu bežaniju epskog obima ( za vreme prvog rata epska bežanija preko Prokletja bez ikakvog razloga, za vreme drugog rata odma 41. sve srbske komunjare zbrišu preko Drine u BiH dok četnici ratuju po sistemu "na koju nogu se Čiča probudi"; juče smo ratovali protiv nemaca, danas protiv komunjara a sutra čemo međusobno da se potučemo i tako u krug, poslednje ratove 90. godina neču ni spominjati jer ste od svuda bili na meki ili tvrdi način proterani ( od Slo pa do KiM).

 4. Pirus says:

  Politicar koj ima 50% podrske gradjana moze da prica sve sto mu dogje na pameti i da radi sta hoce.

 5. Dušan grešnik says:

  To samo može da izjavi teška budala ili neznalica. Plašim se da ovo drugo nije u pitanju već vazalnost koju trenutno ispoljava prema SAD i EU.

 6. Dušan grešnik says:

  Harry Neron: ti pripadaš ISTOJ kategoriji kojoj i Vučić. Istorija ti je malo slabija strana a iz priloženog se može i videti da ste Vučić i ti učili iz istih knjiga.

 7. Sloba says:

  Gospodo,ne treba obracati paznju,ovaj lik je obicno lupetalo!

 8. Goran says:

  Dusane , nije Harryju istorija slaba strana , taj covjek je u potpunosti neobrazovan ,jedan od onih koji je podlozan tv reklamama a glavne zivotni uzori su mu oni prosti bezboznici iz TV rijalitija . On je ociti primjer osobe kakav odredena "elita" prizeljkuje da napravi od Srba i svih okolnih naroda. Na takve ne vrijedi trositi ni vrijeme ni paznju .

 9. Banja Luka says:

  Ma tom "čovjeku"svašta pod kapu može stati.Nevrijedi na njega trošiti riječi.

 10. Da dodam says:

  Nije Vučić kriv kriva je majka priroda što ga ovako glupog stvori i još glupši birači koi mu dadoše glas.

 11. Bozo says:

  Šta ima ti da pokazuješ mišiće. Samo uradi što narod želi. Izabro te narod i ako neznaš šta da radiš pitaj narod. Prosto ko pasulj.

 12. Krajisnik says:

  Harry Neron Says; Bar se nismo priklanjali fasistima i mijenjali vjeru kao vi hrvati i turci! SINU TISUĆLJETNE KULTURE Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača, Na poljima rodnim, braneći ih časno Kitio si cvećem svakog osvajača, Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno. Slobodu si večno, zakržljala raso, Ček’o da donesu tuđi bajoneti, Po gorama svojim tuđa stada pas’o, Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti. Pokaži mi redom Viteze tvog roda, Što balčakom s ruku slomiše ti lance, Gde je Karađorđe tvojega naroda, Pokaži mi tvoje termopilske klance. S tuđinskom si kamom puzio po blatu, S krvološtvom zvera, pogane hijene, Da bi mučki udar s ledja dao Bratu, I ubio porod u utrobi žene. Još bezbrojna groblja zatravio nisi, A krvavu kamu u nedrima skrivaš, Sa vešala starih novi konop visi, U sumraku uma novog gazdu snivaš. Branio si zemlju od nejači naše, Iz kolevke pio krv nevine dece, Pod znamenje srama uz ime ustaše, Stavio si Hrista, Slobodu i Svece. U bezumlju gledaš ko će nove kame, Oštrije i ljuće opet da ti skuje, Čiju li ćeš pušku obesit’ o rame, Ko najbolje ume da ti komanduje.

  • milojko says:

   "Karađorđe tvojeg naroda".Ćovek koji je slavio sv. Klimenta Rimskog, nikako nije srbin.Da te ispravim ljuti krajišniče.....on je Albanac!On je čovek koji je ubio svog vlastitog oca, i to sa leđa, da bi za dest godina ubio i svog brata.A ti krajišniče bez vlastitog doma, uzdižeš u nebesa, šiptara i ubicu.

 13. Harry Neron says:

  @Goran Srbija je i danas poluprelazna teritorija preko Šumadije i podrinja a u vreme prvog rata je bila to skoroneprelazna teritorija. I na takvoj teritoriji vaše vojskovođe ( Putnik i kamarila) odluče se za bežaniju umesto za ukopavanje.Zašto ste bojevali Cersku bitku ako ste onda svi kompletno ko največe pi.ke pobegli sa vlastite teritorije. Vlastite teritorije se nikada ne napušta ako si monarh ili patriota ali ako si Karađola ili Putnik onda prvi napuštaš teritoriju ili bežiš prvim avionom čim te neko samo pogleda ispod čela.

 14. Harry Neron says:

  @Goran Neki učimo istoriju na osnovici arhivske građe a neki učite istoriju na osnovici guslanja slepih guslara. I ako usporediš guslanje slepih guslara sa arhivsko građom na kraju dođeš do famoznog aforizma Dobrice Čosića o laži i srbima.

 15. IZDAJNIK VUČIĆ says:

  najgore od svega sto ce se kroz srbiju pod zastavomNATO pakta setatti albanska i hrvatska vojska,nama direktno neprijateljska !!! KAKVA IZDAJA KAKO SU NA PLJUNULI U FACU KAKO SU SE DA IZVINITE POPISALI NA GROBOVE POGINULIH U HEROJSKOJ ODBRANI NASE ZEMLJE 1999 GODINE !!! jOS JEDANPUT SVAKA CAST BRITANSKOJ I AMERICKOJ TAJNOJ SLUZBI,SVIM PSIHOLOZIMA I SVIM PSIHIJATRIMA SA NAJPRESTIZNIJIH UNIVERITETA U ENGLESKOJ I AMERICI KOJI RADE ZA NATO VOJNE POTREBE... TACNO SU IZVRSILI PSIHOANALIZU SVIH POLITICARA I TACNO SU PRONASLI licnost za koju niko u startu nece ni posumnjati da ce POTPISATI TOTALNU IZDAJU ZEMLJE ... NAJLABILNIJEG ,NAJKORUMPIRANIJEG,PRODANU DUSU... ALEKSANDRA VUCICA SVAKA CAST ZAPADNIM PSIHIJATRIMA ,KAKO SU ZAJEBALI CELU SRPSKU NACIJU

  • Brana says:

   ziva istina, pravo si rekao

 16. vla says:

  Harry Neron - Niko nije toliko glup da ne shvata da je sa ulaskom Bugarske u rat srpska vojska mogla da bira izmedju zarobljavanja/unistenja i povlacenja. Svakom svoje: srpskoj vojsci slava, a malim iskompleksiranim trolicima pljuckanje i provociranje. Nadam se da ces sutra biti manje mizeran...

 17. Sremac says:

  Hrvati su u svojoj "istoriji" sedam puta pozivali strane države u pomoć i uvek su gubili državnost a desiće se opet isto.

 18. Goran says:

  Sremac , niti su se Hrvati pitali za svoju dryavnost , niti ce se pitati dali ce je zadrzati kada se promjeni geostrateska dominacija odredenih. Sve zavisi od ishoda velikih

 19. Ledu Gaga,jelek,anterija i opanke, po tome se znaju Srbijanke,jer istrule mi dunja u fijoci, moj je dragi kod.... says:

  https://m.facebook.com/events/1694814204099412?view=from_feed&notice_id=photo_upload_success&_rdr

 20. Nika says:

  On samo govori ono što su mu naložili oni koji su ga "doveli" na vlast. Treba Srbe okriviti za sve ratove, naročito za Prvi i Drugi svetski, u kome se ratovalo u Srbiji, u kome su Srbi branili kućni prag, a ne na teritoriji onih protiv kojih su se borili. Treba abolirati genocid u Jasenovcu, nezapamćen u dvadesetom veku. Treba zaboraviti srpske žrtve oko Srebrenice i Bratunca koje niko osim Srba i ne pominje, pa ni premijer Srbije. Treba narodu u Srbiji izbrisati iz sećanja da je upravo Vučić bio najgrlatiji ratnohuškač u poslednjem ratu i taj svoj greh on plaća novcem opljačkanih penzionera i radnika Srbije. Svi Srbi trebaju prihvatiti kolektivnu krivicu koju joj nameću NVO, plaćene sa zapada, ali i novcem građana Srbije po kojima pljuju, a najlakše je to učiniti kad umesto njih to čini premijer Srbije, posle upravo održanog sastanka sa njima. Treba zaboraviti da je premijer i protekle godine prisustvovao svim sastancima tih NVO, izražavajući želju da neke od predstavnika tih NVO vidi u svojoj Vladi. Ovakvom sramotnom propagandom premijera treba izbrisati iz sećanja Kosovo i Metohiju, koju je on, potpisivanjem Briselskog sporazuma, protivustavno izbrisao iz sastava Republike Srbije, prikazujući to i na RTS i nazivajući Kosovo državom. Treba abolirati nezaustavljivo uvlačenje Srbije tamo gde to narod Srbije nikad nije hteo, niti ga je bilo koja vlast od petooktobarskog puča do danas pitala. Treba prihvatiti ispiranje mozga građanima Srbije da im je danas bolji život nego ikad, mada je, najviše njegovom zaslugom, Srbija danas najbednija država u Evropi. Kakva bi i bila kad je vodi onaj ko nikad ništa nije radio, niti se u bilo čemu dokazao, osim u besomučnoj prodaji magle.

 21. deda mraz says:

  Samo pasljivo procitajte sta on kaze i bice vam jasno da otvoreno kaze "Braco petokolonasi samo napred i ko jebe glupe Srbe i njihov ponos jer je samo bitno da ja nas petokolonase spasim"

 22. Milenko says:

  Gde li će mu duša završiti?

 23. IZDAJNIK VUČIĆ says:

  Ratni zločinac Hašim Tači je u govoru nakon što je večeras izabran za šiptarskog predsednika u parlamentu posebno zahvalio poslanicima Srpske liste što su glasali za njega i ukazali mu poverenje. Takođe je podsetio na „herojstvo Adema Jašarija, Ibrahima Rugove i drugih mučenika koji su doprineli stvaranju države Kosovo“. „Uveravam vas da će to poverenje biti nada i optimizam za Kosovo. Služiću uvek zemlji i građanima Kosova i to svima. Radiću na zaštiti ustava i graditi novo evopsko Kosovo koje bi bilo deo Evropske unije i NATO i nastavilo da ima odlične odnose sa SAD“, rekao je Tači. On je iskoristio priliku da podseti, kako kaže, na „heroizam“ osnivača i vođe OVK Adema Jašarija „i drugih mučenika“, kao i istorijskog predsednika Ibrahima Rugove i na sve ljude koji su doprineli „stvaranju države Kosova“. Kako javlja RTK, Tači će položiti zakletvu 7. aprila, kada ističe mandat predsednici Atifeti Jahjagi. Tačijeve pristalice slave na Trgu Majke Tereze uz zastave tzv. Kosova, Albanije, SAD i vatromet, ali i uz veliko prisustvo policije. Ratni zločinac osunjičen za trgovinu organima Hašim Tači danas je izabran za „predsednika Kosova“, uz pomoć glasova „Srpske liste“svi su dojednog pripadnici SRPSKE NAPREDNE STRANKE , iza koje stoji zvaničan Beograd I PREMIJER ALEKSANDAR VUČIĆ. Srpski mediji pokušali su da zataškaju ovu informaciju, i tokom celog dana su krili da je glavni oslonac Hašima Tačija u borbi za predsednički mandat, upravo „Srpska lista“, koja je ušla u Skupštinu zahvaljujući angažovanju Vučića i Vulina.

 24. IZDAJNIK VUČIĆ says:

  Za vreme posete VUČIĆA Kosmetu, ZAPOSLENI DOBILI RADNU OBAVEZU DA PRISUSTVUJU DOČEKU IZDAJNIKA! Okupirane teritorije – Predizborna poseta Aleksandra Vučića severu Kosova i Metohije, predviđena za NEDELJU 28. februara, ODVIJA SE PO VEĆ UOBIČAJNOM SCENARIJU. Svi radnici budžetskih ustanova Vlade Srbije širom Kosova i Metohije od Štrpca, Kosovskog Pomoravlja, Gračanice i severa Kosova za dan posete predsednika Vlade dobili su radnu obavezu. AUTOBISI SU OBEZBEĐNI I RADNIKE TREBA da odvedu na stranački skup SRPSKE NAPREDNE STRANKE sportsku halu u Zubinom Potoku. Scenografija je sledeća, da onaj deo naroda koji ne bude mogao da uđe u sportsku halu pošto ima do hiljadu mesta biće pored sporteske hale i na video bimu će gledati predsednika Vlade Srbije. Ovakva masovnost treba da pokaže javnosti Srbije koliko Srbi na Kosovu i Metohiji obožavaju izdaju Aleksandra Vučića. Normalno je da radnici koji ne ispune svoju radnu obavezu rizikuju da snose ozbiljne posledice do gubitka radnog mesta. Za bezbednost Aleksandra Vučića zajednički su zaduženi Žandarmerija Srbije i specijalna ROSU policija iz kosovske policijske službe nastala na temelju nekadašnje UČK. Bezbedonosna informativna agencija Srbije će takođe blisko sarađivati sa separatističkom tajnom službom na istom zadatku. Biće to prva zajednička operacija bezbedonosnih službi Srbije i samoproglašene republike Kosovo. Gradovi na severu Kosova i Metohije pretrpani su slikama i banderolama Aleksanda Vučića pa sever Kosova u mnogome podseća na Pjongjang prilikom šetnje severno-korejskog lidera Kim Il Sunga. Predsednik će po uobičajenoj režiji otvarati brojne objekte koje su izgradile prethodne vlasti ili pak separatistička vlast u Prištini. Tako će u Zubinom Potoku pustiti u rad Dom zdravlja kao što je prošle godine otvorio bolnicu u selu Pasjanu kod Gnjilana. Obe su izgrađene novcem samoproglašene republike Kosovo. Prošle godine je čak i spomenik kralju Milutinu koji je otkrio Aleksandar Vučić građen novcem separatista. Ovo iz razloga jer Aleksandar Vučić u okviru budžeta Vlade Srbije nije predvideo nikakva sredstva za investicije na Kosovu i Metohije, s obzirom da ga se Briselskim sporazumom odrekao, pa je stoga prinuđen da u svrhu predizborne kampanje otvara objekte koje su drugi gradili. Tokom priprema za posetu srpskog premijera posebna pažnja se poklanja javnim toaletima jer predsednik sam kaže da voli da zaviruje u iste. U sistemu poremećenih vrednosti čiji je temelj protestanska filozofija Vebera koju naš predsednik zastupa Srbi treba da odbace svoje junake kao što su Miloš Obilić i Banović Stahinja i da prihvate klimoglavce a da se izdaja tretira kao narodna mudrost koja treba da spreči pogibiju građana. U krivičnom pravu postoji uobičajeno mišljenje da se ubica uvek vraća na mesto zločina a izdajnik dolazi na mesto izdaje. Društvo slovenske solidarnosti Kosova i Metohije

 25. Dejan says:

  A zaboravlja da je ON bio jedan od mnogih tada koji su te mišiće pokazivali narodu i pozivali na borbu. Žalosno...

 26. Pozuri polako says:

  Evo kako se postaje ludak, idiot, kreten! Amerika je sezdesetih godina proslog veka imala program "kontrole uma", cipovanje.Nakratko je bio obustavljen, da bi se ponovo aktivirao pocetkom osamdesetih.Postojao je kao program i devedesetih.Ocigledno je da ga i danas primenjuju na pojedine osobe koje su im potrebne i koje kontrolisu.To je ocigledno, jer ovo sta nam priredjuje ovaj idiot od Vucica, u to nema nikakve sumnje.Kretenizacija nastaje kao posledica ugradjivanja podkoznog inplantanta koji se kontrolise i usmerava putem radio ili magnetnih talasa, ugradjenih od Vucica, preko Biserko, Kandic, Liht, Milic, Cede, i ostalih neopevanih idiota.

 27. oko says:

  vucic pravi sa hitlerovom cerkom savez ko i tito a bezi od srba i srbske brace

 28. DUSKO says:

  OVO JE JEDINI ILUMINAT KOJI JE TOTALNO PROLUPAO ! ILUMINATI CE GA IZBACITI IZ DRUSTVA ZBOG GLUPOSTI !!!

 29. mijo says:

  srbin pravi ne pregovara sa nepreteljom ko sto vucic i dacic rade pocnjenjuju srbe i srbiju srbija ima zaledinu i bracu po bogu ali komunisti nece tijem da pridu jer nije ni tito prisa nego izda komuniste i i rusiju kako se pestavijo da je komunista nije ni blizo komunista komunisti titini pravi su zavrsili na golom otoku a ostali samo komunjjare a to su hrvati i muslimani i crnogorci i lazni albanci sada se kolo okrece nato tukao dok se nije pojavijo protivnik natu paktu a koje to videcemo na putuje

 30. Aleksandar V. Pavlovic says:

  Nece te moj Vucicu tvoji zapadni prijatelji braniti od pera istorije, koje ce punomasnim slovima upisati: IZROD i IZDAJNIK. Proklece tebe krv onih koji su "pokazivali misice". Tudja muka ne hrani unuka, moj kume!

 31. dimce says:

  Vecna slava onome ko upuca Djindjica!Valjda ima Srbija jos takvih sinova .

 32. Acitobus says:

  Psihijatri su bili i Tadic,i "onaj"iz Knina i cerka mu sto neki dan dade ostavku u DSS,pa Djukicka pa Karadzic u Hagu.Vodili nas psihijatri,oni ih samo podgurivali.Nista cudno,nista novo.Poznato je da i oni sami na kraju obole od toga od "cega su lecili one druge"(nas)...Tako da ima tu neki bumerang,za koji psihijatri nisu culi,a cuce.

 33. Riba says:

  50% nije ni izašlo na izbore,tako da takva izjava je u stilu bahatog bota SNS-a!!!

 34. Lajla says:

  Svi psihijatri su isti kao i njihovi pacijenti,svi zajedno piju one male tabletice,jer jedni druge ne mogu smisliti. Sto ni jednog bolesnog ne izlecise,e pa zato sto je to prelazna bolest. Mnogi naucni dokazi i istrazivanja govore o tome da mozak nema zastitu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *