ВУЧИЋУ СА КОСОВА ПОРУЧИЛИ: Ако хоћете у ЕУ, знате шта морате да урадите!

VUČIĆU SA KOSOVA PORUČILI: Ako hoćete u EU, znate šta morate da uradite!

10 septembra 2018

Ne prestaje da se komentariše poseta Vučića Kosovu. Simić: Postignut cilj, Srbi ohrabreni i ujedinjeni. Šeholi: Vučić je trebalo da se izvini za zločine.

Predstavnik Srpske liste s Kosova Igor Simić kaže za TV Prva da je poseta predsednika Srbije Kosovu Aleksandra Vučića postigla svoj cilj.

„Veličanstven doček, nakon sramnog ponašanja Albanaca u selu Banje, ispunio je cilj. Poseta je ohrabrila Srbe i potvrdila kolio Srbi veruju predsedniku Srbije i koliko je on faktor ujedinjenja Srba“, kazao je on.Na pitanje da li incident poput onog u selu Banje, izazivaju nespokoj kod Srba na Kosovu, pre svega onih južno od Ibra, Simić kaže da to pre svega govori o tome koliko je zaista neophodno da se postigne kompromisno rešenje upravo zbog opstanka Srba na Kosovu, bilo gde da žive.

Potpuno drugačije mišljenje ima Fatmir Šeholi, analitičar iz Prištine koji je dopisniku TV Prva rekao bi vučić, pre svake posete Kosovu, trebalo da se savetuje s ljudima koji su realni, pogotovo kada ide u Drenički kraj, gde su se dogodili najveći zločini nad albanskim stanovništvom ’98. i ’99.

„Mislim da je dobio odgovor kakav treba da dobije i da bez izvinjenja ne bi trebalo da kroči tamo. Da li su barkade bile spontano ili ne, Albanci su pokazali da imaju kapacitet da mu se suprotstave“, istakao je ovaj analitičar.

Na pitanje da prokomentariše poruku Vučića Srbima s Kosova da neće potpisati nezavisnost Kosova, Šeholi kaže: „Ako Vučić neće da prizna nezavisnost, u šta sumnjam, ali ako je na tom putu, onda Srbija treba da mu kaže, i na izborima i ovako, da se vrata EU zovu nezavisnost Kosova.“

Prema njegovim rečima, u Poglavlju 35 piše da Srbija treba da ukine ono što piše autonomna pokrajina Kosovo.

KOMENTARI4 komentara

 1. Deda Micko says:

  Predlazem Vucica za predsednika republjike Kosova, a Jevrejina Putina za njegovog sekretara.

  • Aleksandra says:

   Deda idi u penziju vidi se da si izlapeo....

 2. slobo says:

  Deda Micko malo puno si prolupo.ostavi se Putina .On je gospodin za tebe .

 3. padre says:

  Nisam znao, da na Kosovu o tome odlučuju!Ali u svakom slučaju ne mogu da se nadaju, da bi oni bili primljeni, dok Srbija nije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *