ВУЧИЋУ СТИГЛА ПОРУКА ИЗ АМЕРИКЕ: Што се тиче Вучића и Косова…

VUČIĆU STIGLA PORUKA IZ AMERIKE: Što se tiče Vučića i Kosova…

10 septembra 2018

Američki senator Ron Džonson istakao je večeras da će američka administracija pod predsednikom Donaldom Trampom podržati i dati prostor predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da pronađe fleksibilno rešenje za kosovsko pitanje

„Mi znamo koju odgovornost imamo i da imamo šta da ponudimo. Nećemo nametnuti nikakvo rešenje. Podržaćemo predsednika Vučića i dati mu prostora da pronađe flesibilno rešenje“, rekao je Dzonson i dodao:

„Imate hrabrog lidera. On želi najbolje srpskom narodu“, kazao je Džonson, na zajedničkoj konferenciji za štampu, posle razgovora sa predsednikom Srbije.Izrazio je uverenje da će Vučić biti hrabar da reši ovaj problem, za šta može da računa, kaže, na svu njegovu podršku.

„Daću sve od sebe da vam dam podršku, kao i ljudima koji žele da se bave ovim pitanjem, ljudima na Kosovu i u Srbiji, koji se bore za mir i stabilnost“, poručio je on.

Džonson je istakao da američki narod želi da vidi Srbiju uspešnu, prensoi Tanjug.

„Svi smo ljudska bića i želimo iste stvari — mir, bezbednost, stabilnu situaciju, gde možemo da dižemo porodice, da imamo posao, prosperitet, perspektivu. Američki narod želi to sve za sve na svetu. A kada mi obratimo pažnju na jedan deo sveta, kao što su Srbija ili Balkan, razumite da je to nestso što želimo za vas“, podvukao je on.

Džonson je čestitao Vučiću na ekonomskom napretku Srbije, rekavši da SAD vole da vide to.

Podsetio je da je američka administracija nedavno ugostila srpsku premijerku Anu Brnabić i šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića povodom 100-te godišnjice podizanja srpske zastave na Beloj kući.

„Lepa je slučajnost što se to dešava u trenutku kada postoji mogućnost napretka Srbije i može dati rešenje za dugotrajni problem, da se pomogne da se stabiliše ne samo Srbija, već ceo Balkan“, objasnio je on.

Džonson je istakao da je SAD jasno koliko je Srbija bitna za uspeh balkanskog regiona u celini, kao i važnosti da se kosovski problem reši.

KOMENTARI5 komentara

 1. rajkoo says:

  koji cinizam od onih koji su nam decu ubijali u drzavu pustosili. A da je vodja hrabar ovaj amerikanac ne bi ni bio u Srbiji dok se racun za agresiju ne izmiri.

 2. pravda says:

  Prvo da americka djubrad I Englezi,Nemci ,Francuzi,Italijani i ostali olosi plate nanetu stetu,sa svim ljudskim zrtvama i traumama pa onda da pricaju kako amerikanci tj americki narod zeli dobro Srbiji i srpskom narodu. Netreba zaboraviti ni progon srba iz Knina tj Republike Srpske Krajine,kao i bombardovanja republike Srpske.Dace Bodg Amerika/britanija prestace da postoji, JEDINO tako ce covecanstvo naci MIR.

 3. mrak says:

  Ne bi ti zapucao cak otuda da ga "podrzis", drugu si mu ti poruku preneo.

 4. Velika Metla says:

  Sve one koje hvale naci-amerikanci su naši najveći zlotvori!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *