ВУЈОШЕВИЋ ЖЕСТОКО ОПТУЖИО СРБЕ И СРБИЈУ СА ЧУДНИМ ОБЈАШЊЕЊЕМ: „Србија је највећи кривац за грађански рат“

VUJOŠEVIĆ ŽESTOKO OPTUŽIO SRBE I SRBIJU SA ČUDNIM OBJAŠNJENJEM: „Srbija je najveći krivac za građanski rat“

7 septembra 2017

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević govorio je intervjuu za „Nedeljnik“ o tome zašto je preuzeo kormilo komšija, ali se i dotakao rata u bivšoj Jugoslaviji.

– Meni su vrata ovde, dok je situacija takva kakva je, zatvorena. A pošto želim da radim na ovim prostorima, Bosna mi se nekako uklopila – rekao je Vujošević za nedeljnik.rs i dodao:

– Takođe, ti pravi sarajevski Bošnjaci su mek narod koji je dosta propatio i prema kome ja imam i simpatiju i neku vrstu participacije u kolektivnoj krivici.

On je precizirao da misli na krivicu za rat u kome je nestala Jugoslavija.

– Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice Velike Srbije. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija. Nešto veću od ostalih. Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo koje je toliko bombardovano kako bi se tu koncentrisala bosanska vojska, da bi mogle da se oslobađaju druge teritorije. Kao da smo osvajali Albaniju. Pa to je bila naša zemlja, Jugoslavija. Šta smo onda osvojilI – istakao je Vujošević.

KOMENTARI23 komentara

 1. Kulak says:

  Jugoslaviju je razbio HRVATSKI NACIONALIZAM.Sve drugo je marginalno.

 2. Baraba says:

  Sa parama mozes coveku cas da isperes mozak

  • Duca says:

   Ako ga je imao.

 3. ! says:

  Zabluda: JNA je bila srpska vojska Istina: Na čelu JNA bio je Veljko Kadijević, Hrvat po majci, rođen u Hrvatskoj, oženjen Hrvaticom. Njegovi zamjenici bili su Hrvat Josip Gregorić i Slovenac Stane Brovet. Od svih hrvatskih generala u JNA, tada je na hrvatsku stranu prešlo manje od 25%, dok je preko 75% hrvatskih generala ostalo u JNA do kraja rata u Vukovaru. U vrijeme bitke za Vukovar Glavni komandant štaba Centralne komande u Beogradu bio je Hrvat Andrija Silić, glavni komandant Ratnog vazduhoplovstva bio je Hrvat Zvonko Jurjević (koji je baš tada zamjenio Hrvata Antona Tusa), glavni komandant Jugoslovenske ratne mornarice bio je Hrvat Božidar Grubišić, glavni komandant Centra visokih vojnih škola u Beogradu bio je Hrvat Ivan Radanović, glavni komandant Komandno štabne akademije Hrvat Tomislav Bjondić, glavni komandant Vojne akademije u Beogradu Hrvat Mate Pehar, dok je nešto prije rata u Vukovaru Aleksandar Vasiljević (porijeklom Bugarin) preuzeo KOS od Hrvata Milivoja Pavičevića, koji je i dalje ostao u JNA. Komandant Prve Armije koja je krenula u deblokadu svoje kasarne u Vukovaru bio je Aleksandar Spirovski, Makedonac. Tokom cijele 1991., dakle u vrijeme borbi za Vukovar, u sastavu JNA bio je veliki broj Hrvata, Muslimana, Makedonaca, Crnogoraca i nešto manje Slovenaca. Muslimanskih oficira tada je u JNA bilo oko 500, a najpoznatiji su Atif Dudaković, Sefer Halilović i Izet Nanić kojeg će 1995. sa leđa ubiti muslimani u Hrvatskoj, dok je sa svojim vojnicima činio zločine nad srpskim civilima u Krajini koji su bježali od hrvatske vojske. I na svim ostalim funkcijama bili su Hrvati. Od Titove smrti realno najuticajnija osoba u Jugoslaviji bio je premijer. Svo troje premijera nakon Titove smrti su bili Hrvati. 1991. predsjednik prjedsedništva SFR Jugoslavije bio je Hrvat Stipe Mesić, premijer Hrvat Ante Marković, ministar vanjskih poslova Hrvat Budimir Lončar, načelnik Službe bezbjednosti Hrvat Zdravko Mustač…

  • ARTILJERAC says:

   Jesi ti radio samnom kada sve ovo znaš ili si bio u njihovoj službi pa si prepisao.????

  • Slađa says:

   Yato nam se sve i desilo. I sada je isto. Pa eto vam Jugoslavije.

 4. Bečki konjušar says:

  Komunističko govedo!

 5. zoran says:

  Interesuje me kakvi bi komentari bili da su ga angažovali Albanci da ih trenira...

 6. Sančo Pansa says:

  Šta bi čovjeku... Bože me sačuvaj da ostanem u čistu svijest...a za pare nije ni važno!

 7. goran says:

  Odrvatna masoncino, ja bih ti zabranio da krocis na tlo Svete Srbije.

 8. Zabin says:

  Mars dzukelo.

  • Lela says:

   JADNA je država Srbija,kad DOPUŠTA,da je BLATE Srbi ! Što se onda Čudimo,što to rade njihovi neprijatelji ... Ovakvi su NAJVEĆI - SMRAD svoga naroda,a u Srbiji ih ima DOSTA ! Ne bi on meni više NIKAKO stupio na TLO Srbije !

 9. Pero Joksimovic says:

  Koji buzdovan, braćo mila!

 10. ARTILJERAC says:

  Tebi je doping popio mozak kada ovo možeš da izjaviš govedo jedno komnunjarsko....

 11. Batina says:

  Konvertibilne marke cuda cine, od ove psine.

 12. Kosta says:

  Kod njega nesto nije sa psihom u redu, i sto je stariji, to je sve vise izrazenije.Mozda je nasledno?

 13. goran says:

  Histericni narkoman je on, neostvareni diktator. Najodvratnija faca srpskog sporta. Srecno mu novo bosansko ruho.

 14. Hrvomor says:

  pijandura i mitomanijak

 15. Bosanac says:

  Covek je samo iskren i nista drugo.

  • Duca says:

   To je najgore, ako je iskren, znači da nema grama znanja niti pameti. Biće ipak da nije baš iskren, nego alav.

 16. doktor says:

  Ne zamerite mu...ponovo mu je porasla urea, pa se ponasa i prica kao onomad, kada je davio kosarkasa svog tima [Partizan] jer nije bio zadovoljan njegovom igrom...

 17. Miki says:

  KO svaki Crnogorac dobra je Srbija dok im daje i dok oni mogu da upravljaju Srbijom u protivnom mi smo za sve krivi, ipak ih treba vratiti preko Mehovog krša.

 18. Beli Orao says:

  Za ovoga nemam komentar on je rekao o sebi sve!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *