МИНИСТАР ВУЈОВИЋ ИЗАЗВАО ЗЕМЉОТРЕС у власти! ВУЧИЋ РАЗОЧАРАН!

MINISTAR VUJOVIĆ IZAZVAO ZEMLJOTRES u vlasti! VUČIĆ RAZOČARAN!

18 juna 2017

Krajem maja u budžetu Srbije je 600 miliona evra više nego što je planirano, tako što su prihodi bili veći za 44 milijarde dinara, a rashodi manji za 27 milijardi dinara, izjavio je danas ministar finansija Dušan Vujović.

On je na samitu ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava u Bečićima, u Crnoj Gori, rekao da će zahvaljujući tako pozitivnom rezultatu moći da se pokriju neki dodatni troškovi.

MINISTAR VUJOVIĆ SE OKURAŽIO DA OPTUŽI NAPREDNJAČKU VLAST TEK KAD JE NJEN LIDER MORAO DA „USTOLIČI“ ANU BRNABIĆ.

„Prošlu godinu smo završili sa suficitom od 1,4 odsto, ali se posle 51 nedelje u budžetu pojavio deficit od 1,3 odsto bruto društvenog proizvoda (BDP), zbog toga što smo preuzeli dugove Srbijagasa“, rekao je Vujović.

On je dodao da je taj deficit svesno napravljen, ne da bi se pomoglo „Srbijagasu“ nego da bi se obezbedio gas za potrošače.

„Verujem da ćemo nastaviti da i u junu ostvarujemo dobre rezultate u budžetu“, rekao je Vujović.

Srbija ima 3,5 milijarde evra povučenih a neiskorišćenih zajmova, a putevi nisu završeni i nemamo koristi od njih, osim što je angažovana građevinska industrija, izjavio je danas ministar finansija Srbije Dušan Vujović.

On je takođe rekao da je kapitalna stvar završetak infrastrukture.

„Neophodno je i dalje smanjivanje nezaposlenosti“, rekao je Vujović.

Dodao je da fabrike koje su otvorene poslednjih godina neće imati smisla, ako ne budu profitabilne kao što su slične u svetu.

Ministar je istakao da u Srbiji postoji problem upravljanja na svim nivoima – na državnom, javnom i privatnom.

„Potpredsednička mesta ne treba deliti politički već funkcionalno“, rekao je Vujović i dodao da u Srbiji ne postoji koordinacija u upravljanju.

„Koordinacija je teška za Balkan. Ljudi koji ne shvataju da se do cilja može doći zajedničkim radom, gube vreme i prebacuju poslove na druge“, rekao je Vujović.

U Srbiji, po njegovim rečima, postoji problem upravljanja, koriste se zastarele metode, „bumbar princip i zujanje okolo“ što je pogrešno.

„Treba primeniti princip rukovođenja“, rekao je Vujović i naveo primer Elektroprivrede Srbije „gde su reforme posle osam meseci zaustavljene pola godine dok zaposleni nisu fiksirali svoja radna mesta“.

(Beta)

KOMENTARI5 komentara

 1. Radoman Mlađenović says:

  Hvala Bogu, da me neko iz srpske vlade, posle pet godina mog upozorenja: da je Srvija bolesna zemlja, višepartisko koaliciona, bez sistema, koje čine državu i Prava. Da Ekonomija ne trpi trutove, ngo timski rad gde je osnovno upravljanje i rukovođenje na svim nivoima vlasti". To je sada i potvrdio u Intermagazinu, ministar finansiuja Vujović. Znači, Vučić je verovao poslušnicima i svojim partijcima, i dvorskim ulizicama, lopovima, kariujeristinma, mafijaljšima, ne slušajući srpsku pamet, koje je bila oprezna i prepoznatljiva. AV. se bazirtalo na izveštajima preletačevićima iz SDS, gde su osnovi njegovi pravci delovanja bila ka prošlosti(bezušešni i neprocesuirani)-skrivao bumbare u svoj skut, gde je još i nagraditi koalicone trutove, a nije konkursom postvljao ličnosti od znanja i uma za određene oblasti. Pa Tito je znao d partijski kadar ne može ići na odgovorne položaje, ako nema znanje, poštenje, iskustvo, proveru u rukovođenju i upravljanju sistemima?...Znači, mi smo 20+5 godina u ćorak! Može to biti novi roman, ali pod naslovom "Pojedene godine", Piše :Radoman Mlađenović Mrđa.

  • kuka says:

   AV je sve to radio svesno, jer mu je glavna ideja bila da što više pokrade, a ne da učini nešto za Srbiju. Svi oni su istomišljenici i saučesnici.

 2. goran says:

  Samo diktatura, barabe poapsiti i zavrsena prica.

 3. Kuka says:

  Narocito je simptomaticno ovo sto je rekao o bumbarima i zujanju ko muhe bez glave. Bezglavo laprdanje okolo, demagogija a salb ucinak i efektivnost. Kaze Vujovic da treba UVESTI rukovodjenje. Ovo je TESKA optuzba Vucica za NESPOSOBNO VODJENJE ZEMLJE.

  • kuka says:

   A zašto si ti uzeo moj pseudonim? Šta pokušavaš?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *