VUJOVIĆ: Ministrima će biti smanjena plata, ali nigde u svetu oni nisu tako malo plaćeni

VUJOVIĆ: Ministrima će biti smanjena plata, ali nigde u svetu oni nisu tako malo plaćeni

26 oktobra 2014

dusan vujovic5Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će svim ministrima u Vladi Srbije plata biti smanjena deset odsto i da neće biti izuzetaka, ali i naveo da ne postoji zemlja u svetu u kojoj ministri imaju manju platu nego u Srbiji.

“Svi ministri, uključujući i mene će imati smanjenje plata od 10 odsto, nikakvih izuzetaka nema. Nigde u svetu nisu ministri relativno tako malo plaćeni kao ovde i mi ovo radimo iz osećaja dužnosti i obavaze prema svojoj zemlji, a ne zbog materijalne nagrade”, izjavio je Vujović u parlamentu prilikom rasprave o rebalansu budžeta.

On je upitao poslanike da mu nađu bar jednu zemlju u svetu u kojoj je” plata zaštićenog nivoa i penzija samo četiri puta manja od plate ministra”.

“Nađite jednu takvu u zemlju, priznaću javno da grešim. Zaštićena plata u tim zemljama je 1.500 dolara ili evra a ministiri imaju platu od 15.000-20.000 evra i više”, rekao je ministar.

On je izjavio i da ne sme da se stekne utisak da ova vlada ne vodi računa o penzionerima, jer će po rebalansu budžeta izdvojiti 251 milijardu dinara transfera za Fond PIO.

“To jesu su stečena prava po Ustavu, ali se u našem penzionom sistmemu naplaćuju iz tekućih prihoda. Mi dakle, 251 milijardu dinara iz budžeta odvajamo da pokrijemo razliku između doprinosa koje ljudi plaćaju i stečenih obaveza”, izjavio je Vujović, odgovarajući na konstataciju poslanika Nove stranke Vladimira Pavićevića da odlukom o smanjenju penzija Vlada zadire u ustavna prava penzionera.

KOMENTARI7 komentara

 1. Vasilije says:

  Dajte zašticenu platu u srbiji 1000 € vi onda mozete da povećate svoju platu i na 150000€

 2. icolos says:

  Mrš

 3. bucka na dijeti says:

  da li je ovaj čovek svestan gde živi i šta radi, pa on bar može da digne sidro i ode u ameriku kod svoje porodice, hajde da ga zamolimo da više ne otvara usta i da se više ne slika

 4. LJuba NS says:

  Koliko vredite BAGRO jedna previše dobijate !!!!

 5. KAKADU says:

  Neka ministar nađe neku zemlju u kojoj zaposleni u javnim preduzećima imaju manju platu od ovih u našoj. U svakom slučaju, smanjennje plata u javnom sektoru nema za cilj spašavanje države već naprotiv njeno potpuno uništenje. Šta znači smanjenje plata u samo u javnom sektoru? To znači da i ono malo sposobnih i stručnih treba da ode iz javnog sektora, a onda i od onih koji prihoduju napraviti gubitaše i korisnike budžetskih sredstava. Uzmite napr. gubitaša Železnicu i EPS (ova druga je gubitaš samo u Srbiji i nigde drugde) koji, da bi obavljale svoju opšte društvenu delatnost uzimaju iz budžeta i jedan npr. PTT sistem koji stvara profit i 70% profita daje u budžet, a ujedno njihovi zaposleni imaju najmanje plate u javnom sektoru. Kada im sada smanje i ovako male plate sve što bude valjalo otići će iz Pošte u privatni sektor da puni džepove privatnicima-tajkunima, a država će morati da iz budžeta dotira Poštu. Da li ima pameti u ovoj Srbiji brale, neeemaa.Sam vrh države radi protiv države.

 6. trudi says:

  Dodje mi da zaplacem od toliko "patriotizma", pozrtvovanja i "odricanja" za svoju zemlju. Oni nas smatraju za budale, koje ne shvataju o kakvoj korupciji, pljacci i rasprodaji se u pozadini radi, u kojoj oni bahato pune dzepove, sve dok igra traje. Takvih ociglednih pljacki i u tim dimenzijama stvarno nema u normalnim drzavama, gde ministri primaju navedenu sumu.

 7. Dušan says:

  ŠTA LI ĆE REĆI OPOZICIJA DO JUČE SU GOVORILI, DA I PORED TOGA ŠTO OPOREZUJU NAROD SEBI PODIŽU PRIMANJA . MENI JE DRAGA ONA NAŠA DRŽITE LOPOVA ...NISAM NEKI POLITIČAR ALI OPOZICIJA JE U FAZI RASPADA PO SVIM PITANJIMA,TAJKUNI IH VIŠE NE FINANSIRAJU NISU U STANJU DA PRODAJU FIRME I OD JEDNE PRAVE VIŠE PARTIJA I DR.RASPAD PO SVIM ŠAVOVIMA JEDINO SU UDRUŽENI PO BLAĆENJU SVEGA ONOGA ŠTO IDE NA BOLJE A DA JE BLAM JOŠ VEĆI TVRDE KAKO BI ONI TO BOLJE OD RADILI A ZBOG NJIH ISPAŠTAJU SVI ONI KOJI IMAJU PRIMANJA VEĆA OD 25000 din.I JA ĆU BITI POGOĐEN OVIM REŠENJEM ALI U CILJU NAPRETKA DRŽAVE MORAMO SAD DA SVI NA NEKI NAČIN PODNOSIMO JAVAŠLUK PRETHODNE POLITIKE H A M Z I GA DRP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *