ВУК ДРАШКОВИЋ брани БАЛКАН од „СРПСКОГ СВЕТА“ и РУСИЈЕ

VUK DRAŠKOVIĆ brani BALKAN od „SRPSKOG SVETA“ i RUSIJE

11 septembra 2021

PREDSEDNIK Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je u Pressingu TV N1 Sarajevo da iza, kako je rekao, nasilnog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Jaonikija na Cetinju, stoji Moskva. Izneo je i kritike na račun ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina koji se javno zalaže za tzv. „srpski svet“.„Ono što znam jeste da su provladini mediji u Srbiji već u 11 sati 4. septembra objavili da tog ustoličenja neće biti. Tokom noći stigao je neki veliki pritisak sa nekog moćnog mesta, a po meni to nije Beograd. I sam Beograd je verovatno bio meta tog pritiska. Predsednik Vlade Crne Gore donosi odluku da se silom ide na Cetinje onoga trenutka kada dobija podršku pro-ruskog bloka“, rekao je Drašković, govoreći o ustoličenju mitropolita Joanikija.

Drašković je, međutim, poručio da uprkos, kako je rekao, velikim naporima Crna Gora neće postati satelit Moskve.

“Procenili su da je Zapad, NATO, EU u konfuziji i jednom stanju paralize i da ih treba poniziti atakom i hibridnim ratom protiv jedne male članice NATO-a na Balkanu. Pogledajte šta se događa posle svega ovoga, stižu pohvale iz zvanične Moskve, a ne iz Beograda“, rekao je on.

Uprkos insistiranju voditelja sarajevskog Pressinga da govori o ulozi predsednika Srbije Aleksandra Vučića u događajima na Cetinju, Drašković je mahom izbegavao tu temu.

“On je sam o tome govorio, da je samo pratio zbivanja. Ja stvarno ne znam u kom pravcu je uticao“, kazao je lider SPO.

Upitan o tzv. „srpskom svetu“ za koji se javno zalaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, Drašković je rekao da se o toj ideji mnogo priča i da je zbog toga ogorčen.

„Iza toga stoji namera i cilj vraćanja u devedesete. Nekada je bila ‘velika Srbija’ sada ‘srpski svet’. Koji srpski svet? (…) Ja da sam predsednik Srbije ne bi nijedan ministar mogao da govori nešto što nije državna politika. Teško tom ‘srpskom svetu’ za kojeg se Vulin zalaže”, poručio je Drašković.

KOMENTARI30 komentara

 1. Marko st says:

  Nakaza

  • Portopranco says:

   Ćato rvacke komunjare Mike Špiljaka mora i ovako pred kraj svog sramotnog i jalovog života da se sam sebi pokwnja na glavu.

  • jovan says:

   Kreatura i nakaza zvana Vuk Draskovic je srpski otpad, poturica, ratni huskac koji je laznim srpstvom cepao srpski narod, rusio Beograd i Srbiju, sve u korist neprijatelja Srba, u korist NDH, kalifat Bosnu, i Shiptarsku republjik Kosova, sve vreme kao marioneta Zapadnih nato fasista zarad cepanja srpskog naroda u 8 neovisnih drzava. I danas kao jugaslavno-ustasko-balijsko-montenegrinsko smece dobija prostor u antisrpskoj kampanji kao Canak, Ceda, Bisetko, Kandic,... Mi moramo takvima da sudimo kao kvislinzima i stetocinama. Tacka.

 2. Darko says:

  Ovo nije čovek, ovo je, ne znam šta je ovo. Ovo je čudovište koje pljuje ruku koja ga hrani. Ovo čudovište ne zaslužuje ni da se komentariše. Ne nije vredno naići pored njega i pljunuti ga. Nije vredno ni pljunuti pored njega. Vrednost te tečnosti iz usta je hiljadama puta veća od ovog oblika života kao sto je on. Ja sam Srbin iz Republike Srpske i pitam se zašto Srbija dozvoljava ovakvima da žive u Srbiji. Treba ga istjerati iz Srbije i poslati nazad u Gacko. Samo imamo jedan problem mi ga ne želimo i ne puštamo u Gacko

 3. ostrogorski says:

  Ta karikatura, neuspele evolucije ili kreacije čovjeka, treba da promeni prezime u Stenica ilu Tataba. A narodni insekticid protiv te gamadi, koja se hrani ljudskom krvlju, je vrela voda i tzv. parionica.

  • ostrogorski says:

   ... ili...

 4. spira says:

  Ovaj još mrda .Kako njega zaboravio đavo nije mi jasno.

  • Kulak says:

   Još jedan kome ćemo mi mladi Srbi pišati po grobu.

 5. Marko says:

  PIJANDURA I IZDAJNIK NAJVEĆI

 6. Hrvacki kralj Cmarislav says:

  Ako on brani svet onda mozemo da odahnemo i skuliramo jer lik je pajser.

 7. Drago says:

  Smrad od čovjeka koji ne bi egzistirao da nije u koaliciji sa SNS. Nažalost tu smrdetinu od čoveka drži u životu Vučić. Njegova druga smrtotina je od Rusa dobivala 7.000 evra plaću u NIS-u. Bjednici koji pljuju po srpskom narodu. Izrodi.

 8. Srbski vitez says:

  Ovaj ofucani i olinjali matori zavisnik halucinogenih supstanci, ucenjen od strane centara moći sa zapada, treba da začepi izdajničku njušku i bavi se recimo pecanjem ribica, igranjem šaha u parku,šetanjem kučića ili pravljenjem Ajfelovog tornja od palidrvaca...a ne da fantazira javno.

 9. SiNiša says:

  Jeste da je kasno, veliku štetu je naneo, ali šaljite ga u Hag ili će narod da ga penje na drvo.

 10. VRSK says:

  Crni vuk na belom prašku! Navkoman što bi kum rekao!

 11. Aleksa says:

  Izdajniče....Ti bi trebao da budeš u zatvoru..

 12. gago says:

  Oprosti mu Bože, bolestan je i ne zna šta radi. Ni prvi ni poslednji autošovista među Srbima!

 13. djedo mraz says:

  komunisticka splacina,politicki sekretar kabineta mike spiljka podrzava komunistickog lopova i srbomrzca djukanovica koji su nam devedesetih godina navukli ljagu na ledja i zajedno sa natom radili da se uniste Srbi,a drugi da dobiju sve i u nase ime su obadvojica pravili zlocine.Zasto ne spominje vucica???? pa najvjerovatnije sto je on bio podmladak u to vrijeme onih sto su Srbima krojili kapu da nas uniste.Ja da sam vlast prvo bi mu oduzeo drzavljnstvo i vratio ga u bosnu pa neka onda pljuje po Srbima ,a onu njegovu pod hitno izbacio iz NIS-a i oduzeo takodje drzavljanstvo i vratio uCG.

 14. sava says:

  isto to rekao canak, a oglasili se i onaJ peder, i ceda.. sad znamo ko organizovao hvala na javljanju ispusene mustikle cije..

 15. milos says:

  ne mozes da budes pr srbije ali mozes da se vratis u hercegovinu i tamo sa balijama da se dogovoris kao onaj komsic, amogu i da te setaju u kavezu...

 16. obican Srbin says:

  ovu gnjidu jarecu pod hitno proterati zajedno sa zenom iz srbije i sve im zapleniti pa, neka idu u sarajevo.

  • vlado says:

   zasto u sarajevo, on je iz hercegovine. on pljuje po komunizmu a oni mu dali kao kolonisti drzavljanstvo, posao u tanjugu i kod spiljka, e sad treba vratiti stvari..ne znam kako mu zena invalid pravnik ima veze sa naftom a sad sa drugim resursima, jel to naucila u bijelom polju? razumem sto brani prijatelja mila sa njim redovno ispija kafu a i pomogao mu da kupi stan, ali crnogorci nisu imali referendum oko NATO i to nije bila demokratska vec licna odluka mila koji kupio slobodu zbog cigara i narkotika. e sad nemoj se vise pozivati na atentat, to svi znamo vec koje si dilove imao, a kazu da si imao..

 17. Velika Metla says:

  Od oca pseta lipsalog komunjarskog Vidaka sin i nije, pa sve i da je hteo, mogao biti bolji.

 18. Cp6a says:

  Eh! Poradovao sam se da smo malo politički sazreli i da ovog ludaka neće niko da komentariše. Ludak može da se sažaljeva i leči, a besmisleno je razmišljati šta je rekao. Ali pogrešio sam. Ovolikim komentarima oživljavamo političkog mrtvaca. Ne bi bilo loše da, ovakvi kakvi smo, politički različiti, da malo treniramo i da probamo da se bar u nečemu složimo, da niko ubuduće ne komentariše ovu budalu i Čanka za početak, a listu možemo kasnije da produžavamo sa imenima drugih budala. Da se Srbi u nečemu slože, to bi bio za mene fantastičan događaj.

  • Srbski vitez says:

   Potpuno tačno prijatelju, jedino bih dodao da i mediji, barem oni sa patriotskim predznakom, prestanu da objavljuju brabonjanja i mrsomuđenja ovakvih i sličnih mentalnih, duševnih i intelektualnih nakaza! Ovaj omatoreli opijatski degenerik jedino još zaslužuje da bude u zatvoru... posle svih šteta koje je napravio Srbiji po nalogu svojih CIA i komunjarskih mentora! Zajedno sa onom njegovom alavom ženturačom koja pre liči na divljeg neandertalca nego na žensko biće.

 19. sergej says:

  Šta vam ova nakaza znači u medijskom prostoru.

 20. Srbija cveta says:

  Ako je velika većina crnogorskog naroda koji se i osećaju srbima podržala ovo ustoličenje kako onda to može biti "nasilno"? Ovo satanino čedo je pridodato ostalom kukolju srbije da ga jede iznutra, a da li znate koliko on i njegova Dana primaju platu iz srpskog budžeta? Uopšte ne malu s tim što je njegova Dana zaposlila rođake i prijatelje u tim nekim političkim vodama koje plaća soroš a sama prima penziju invalida jer je "neuračunljiva" odnosno psihijatrijski slučaj. I srbija i soroš finansiraju ove pijavice a ima ih i previše samo se tako jave iznenada kao i Nenad Čanak.

 21. Kulak says:

  On je zapravo na silu hteo da se ustoliči za predsednika Srbije, čak je svojevremeno privukao i sveštenstvo za svoju stvar, da bi srbiju lakše predao neprijateljima našim. Crkotina koja još hoda. Zar ne bi trebalo da mu se sudi - nedela su mu slična onim od Haradinaja i Tačija.

 22. Milica Spasic says:

  Ruku pod ruku da se uhvati sa Čankom i pravac na robiju... Veleizdaja!!! IskljuČili komentare na youtube-u ispod ovog videa, kakvi klosari ovi sa N1...

 23. Drago says:

  Sotona on i njegova žena. Ljudski šljam!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *