ВУК ДРАШКОВИЋ: Морамо да признамо Косово и да признамо да смо починили геноцид у Сребреници!

VUK DRAŠKOVIĆ: Moramo da priznamo Kosovo i da priznamo da smo počinili genocid u Srebrenici!

30 juna 2015

pol-draskovic-vuk 6467675Vuk Drašković je sinoć gostovao u emisiji „Pravac“ na TV Pink 3. Ovaj intervju je zapravo više ličio na monolog jer voditelj Predrag Sarapa gotovo da nije mogao da dođe do reči nakon što bi postavio pitanje, jer bi usledila „prava lavina“ od strane predsednika Srpskog pokreta obnove, nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Srbije i književnika.

– Srebrenica je Bošnjacima kao Srbima Jasenovac! Ko se to onda usuđuje da negira genocid, upitao je Drašković ponavljajući kako je genocid presuđen u Međunarodnom sudu u Hagu, a za to osuđeni (ili su procesi još uvek u toku) najodgovorniji za taj zločin.

Pročitajte još:

VUK DRAŠKOVIĆ je politički lažov i prevrtljivac, kakvog odavno nije rodila naša majka

Dovoljno je reći: Vuk Drašković!

O Britanskoj i sada Ruskoj rezoluciji o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, Drašković je rekao da Rusi sigurno neće staviti veto na rezoluciju Velike Britanije jer bi time rizikovali da stave veto na odluku Međunarodnog suda pravde, a oni to neće, jer se u javnosti predstavljaju kao veliki zaštitinici međunarodnog pravnog poretka.

– Verujem da će se glasati. Prvo će se glasati za britansku, jer je prva podneta, i ako dobije potrebnih osam glasova, ta rezolucija će i proći, a onda se ruska neće ni stavljati na dnveni red.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u Srbiji, Drašković je mišljenja da državom i dalje vladaju tajne službe koje su, kao je on rekao, „izašle iz komunističkog šinjela nekadašnjeg režima“. Na pitanje da objasni šta znači njegova izjava kako bi „morali prvo da znamo gde smo da bi znali kuda ćemo“, on je rekao:

– Mi moramo u Evropu. Srbija je sa svih strana okružena državama koje su u Evropskoj uniji i u NATO paktu. Nama nema druge neko da krenemo u NATO i u EU. Jer, ako bude nekih velikih problema u našem regionu, ili možda čak i sukoba, ovde će intervenisati NATO i Evropa, a ne Rusija.

O Kosovu je rekao:

– Olakšajmo sebi život, i priznajmo ono što je realnost, a to je da je Kosovo država i da je tu državu prizao veliki broj članova Evropske unije i Ujedinjenih nacija. Već 15 godina na Kosovu nema države Srbije.

(Dnevni avaz)

KOMENTARI25 komentara

 1. rastko says:

  DRASKOVICU, A STA MISLIS O IDEJI DA PRE NEGO STO SRPSKI NAROD PRIZNA NEZAVISNOST KOSOVA ODRZIMO U SRBIJI REFERENDUM I MI SRBI IZ CELE SRBIJE IZGLASAMO NEZAVISNOST BEOGRADA? S POSTOVANJEM!

 2. Istina says:

  Rastko, ma kojim postovanjem ovoj gnjidi, majku mu jebem milu. A sta je sa Srbima iz Republike Srbske Krajine,Sarajeva I stalih dijelova BiH, sa Kosova I Metohije itd. Jos jedamput mu jebem milu majku koja ga je tako retardiranog rodila. Govno zgnjeciti I duboko zakopati.

 3. rastko says:

  ISTINA,to S POSTOVANJEM je za citaoce!

 4. Serbon says:

  Sto ga ne pobaci I tako je jalov?

 5. Apis says:

  Ja samo imam dilemu da li je vece đubre Drasković ili oni koji mu daju medijski prostor. Drasković je prihvatio ulogu psa koji laje ali ko je i zasto doveo psa na TV.

 6. Istina says:

  Rastko, izvini trebao sam znati. Tebi takodje postovanje.

 7. LJubomir says:

  Kao prvo drašković je DRIPAC koji je trebao ići u HAG on je sa Balkona vikao juriš a posletoga slao dobrovoljce koje je vatao na Dražu da idu u Bosnu.I kada jedan takav DRIPAC da ovakve izjave ili "KEVĆE" u interesu američke politike onda treba muslimani iz Bosne dase zapitaju čiji su intervju objavili.dali takav ZLOČINAC treba da ode u Srebrenicu i dali takvom ZLOČINCU veruju u Srebrenici.Prvo toje jedna LJIGA od čoveka koji je kao komunista pa nacionalista a sada navodni PACIFISTA i demokrata sve što je radio radio je iz interesa.Narod u Srbiji netreba da ga sluša jer LUDAKU je mesto u LUDNICI ali problem je u tome što njegov moždani mentor u UO NIS-a prima 800hiljada ka o član UO.Treba insistirati kod vlasti dase dotična izbaci jer ni mentalno ni po zaslugi nije zaslužila to mesto...Bojotujte NIS....

 8. Matija says:

  Vucino olinjala! Za to ti je trebao "Noz"! Sto je Hercegovina I Crna Gora dala dobre ljude, svaka cast! Sto je Hecegovina I Crna Gora dala najgore ljude, takvih nema svijet! Evo ovog bezlicnog ali alavog. Kus uljezu......

 9. KIRIL says:

  Sudice se i tebi SOTONO,dobices ti "bolji"smestaj od haskog.

 10. Aleksandar II says:

  Kakva televizija,takvi i voditelj i gost.Gola g.

 11. Slavica Jovanovic says:

  I Vuku bih pomogla Obraćam Vam se sa molbom da u Vašem cenjenom listu objavite moj članak u rubrici pisma. Dočekala sam penziju sa navršenih 65 godina i punim radnim stažom (i pored više somatskih oboljenja). Viđala sam Vuka Draškovića često na neuropsihijatrijskoj klinici u ul. Dr Subotića br. 6, koji je dolazio kod pokojnog Dr Veselina Savića, šefa odeljenja na kome sam radila. Vuk to najbolje zna zbog čega je posećivao Dr V. Savića. Verovatno iz više razloga. Ne znam da li je i Dana to činila, ne sećam se da sam je viđala. Kriterijumi psihijatrijski i neurološki, kao uslov za sticanje invaliditeta Prve kategorije su mi veoma dobro poznati (ja sam specijalista za neuropsihijatriju), stoga predlažem, pa možda i zahtevam, da se izvrši revizija njene invalidnosti. Možda se ne bih toga setila da dnevna štampa nije puna Daninih i Vukovih izjava o tome kako bi ona bila najpogodnija i najbolji direktor državne bezednosti, jer bi ona razjurila, uhapsila, likvidirala, demontirala ”Miloševićevu zločinačko-terorističku” državnu bezbednost. Posle svake izjave ovog bračnog para, uverena sam da oni ispunjavaju sve uslove za invalidnost iz psihijatrijskog domena. Postavljam sebi pitanje, kakva je to ova naša vlast. Vlada, skupština, predsednici mnogobrojnih partija da tolerišu, što je nedopustivo u jednoj, zaista pravnoj, državi. Mislim da je taj Vuk na pogrešnom mestu i hitno bi trebalo da se nađe gde mu je mesto. Strahujem za srpski narod, da će oboleti od Vukovog i Daninog virusa, što je poznato kao kolektivna psihoza. Stoga je neophodna preventiva, koju treba da preduzme ministar zdravlja. Ako je kod Dane ustanovljena invalidnost Prve kategorije, onda je ona nesposobna za obavljanje bilo kakve aktivnosti, pogotovu od državnog značaja. Patološka mržnja neizmerenog intenziteta dominira njihovim psihičkim funkcijama. Ona je duboko utkana u njihova bića. Stoga, spasimo mlade naraštaje od takvih ljudi. Usmerimo ih ka istinskim vrednostima, kako bi bili zdravi i sposobni da očuvaju ovu napaćenu Srbiju. Jedinog mi brata, od 16 godina, ubili su četnici na najsvirepiji način, a nije bio golja, probisvet, bez biografije. Bio je heroj, koji je pao za slobodu svoga naroda. Kada sam postala lekar specijalista, jedan broj četnika sam lečila, jer kod mene nikad nije postojala patološka mržnja i mržnja uopšte. Ako treba, i Vuku bih pomogla!!! Dr Branka Jekić, Beograd http://www.vaseljenska.com/politika/zbog-cega-se-krilo-pismo-dr-branke-jekic-o-vuku-draskovicu-kao-vojna-tajna/

 12. Slavica Jovanovic says:

  Kada je 22. 06. 2015. godine u Konkursima Regiona onjavljen ratnohuskacki knjizevni konkurs Genocid u Srebrenici , odmah sam reagovala . Raduje me sto su odreagovali i Srbski studenti , vise od njih 1300 potpisalo je peticiju da se ne slaze Genocidom u Srebrenici jer ga nije bilo . I ko jos slusa sta pricaju strani placenici Vuk Draskovic najpoznatija zena u crnom , Natasa Kandic, Sonja Biserko , Cedomir Jovanovic (bio koalicioni partner Draskovicu u Preokretu ) , Zene u Crnom , pa to je sve za staracki dom . Znate livi sta je hiljadu trista glasova srbske omladine , a sta tek na nekoliko prstiju jedne ruke izbrojane " staracko blebetanje" . Ma njega nikad niko nije ozbiljno shvatao . Pa ni njegova rodjena Milogorka Danica . ZLOUPOTREBLJAVATE KNJIZEVNI KONKURS U RATNO HUSKACKE SVRHE A ZABORAVLJATE DA SU I SRBI I TO NA HILJADE SRBA BILE ZRTVE MUSLIMANA U KRAVICI BRATUNCU ITD OD STRANE RATNOG ZLOCINCA ORICA I SLICNIH GENOCIDA U SREBRENICI NIJE BILO SEM U VASOJ GLAVI ALI JE BILO DECENIJAMA I VEKOVIMA GENOCIDA NAD SRBIMA! ZLOUPOTREBA KNJIZEVNOSTI U RATNO HUSKACKE SVRHE UPUCUJEM PROTESTNU NOTU POVODOM NAZIVA OBJAVLJENOG KONKURSA U KONKURSIMA REGIONA ZLOUPOTREBA KNJIZEVNOSTI U RATNO HUSKACKE SVRHE UOPSTE NIJE BEZAZLENA I NAZIV OVOG KONKURSA JE CISTA PREVARA I ZLOUPOTREBA!!! http://konkursiregiona.net/za-najbolju-pjesmu-na-temu-genocida-u-srebrenici/ Kao Srpkinja protivim se i upucujem protestnu notu povodom naziva ovog sramnog konkursa, o navodno nekakvom Genocidu u Srebrenici , koji negira cela planeta cak i pojedini Muslimani koji tvrde da su se medjusobno sami ubijaki da bi optuzili Srbe, da su dve decenije dovlaceni lesevi sa drugih lokaliteta da medju sahranjenima ima cak i Srba koji su prikazani kao Muslimani . U pitanju je velika zabluda i velika klopka i igra Zapada . Da je taj naslov Secanje na zrtve rata i slicno to bih razumela, ovako kao Srpkinja negodujem i upucujem protest jer je na hiljade i hiljade Srba ubijeno od strane Muslimana ali svet preko toga precutno prelazi. Sta je sa Srbima pobijenim u Kravici, Bratuncu itd od strane zlikovca Nasera Orica?! Sa nazivom ovog konkursa samo raspirujete i produbljujete mrznju medju narodima jer tu paklenu rec GENOCID priznaju samo Muslimani jer im tako odgovara i jer su tako placeni od Zapada. A sta je sa srbskim zrtvama , zar onda i nad Srbima nije pocinjen GENOCID . Ovo je brruka, sramota i farsa u reziji Amerike i njenih marioneta . Niko nikom ne brani da se seca svojih zrtvava ali ne moze da okarakterise drugi narod kao GENOCIDAN, jer to nije i jer su Srbi takodje bili decenijama i vekovima zrtve ratova , bas od strane tih Srba a danas Muslimana, koji su u neka stara vremena primili Islamsku veru. Ovaj naziv degradira i Konkurse Regiona i casopisa Avlija i svakog ko stane imenom i prezimenom iza te vrlo opasne reci GENOCID . Jer Genocida u Srebrenici nije bilo a i sama brojka navodnih zrtava je preuvelicana. U pitanju je velika namestaljka, velika zabluda i nije u redu da knjizevnost mesate sa ratnim poljima , jer se onda vidi ciji ste igraci . Bez namere da ikog uvredim ali sa dobronamernom sugestijom da se iz naziva konkursa izbrise rec GENOCID jer genocida nije bilo i jer ne treba prodati obraz i dusu za tih pisljivih 200 evra koliki je nagradni fond . A sta onda sa suzama srbskih majki, sta sa crnim maramama i kolonama proteranih i pobijenih Srba ?! Promenite naziv konkursa jer vredja svako iole svesno ljudsko bice. Sve drugo je zloupotreba knjizevnosti u politicke svrhe i za potrebe Zapada i ostalih ratnih huskaca . Nemoguce da se cujew jauk majki Srebrenice a ne cuje jauk majki Srpkinja iz Kravice , Bratunca itd ili onih koji su zverski ubijeni od strane zlocinca Nasera Orica i njemu slicnih . Ne zloupotrebljavajte knjizevnost u ime ratnih huskaca ratnih profitera i onih koji od planete prave ratno pozariste . GENOCIDA NIJE BILO! A zrtava je bilo sa obe strane . Ne dovodite javnost u zabludu. Slavica Jovanovic novinar i knjizevnik

 13. Slavica Jovanovic says:

  Nek " Hor zelenih novčanica" sastavljen od dolarskog Vuka Draškovića veleizdajnika i pljuvača Srba , najpoznatije" žene u crnom " objasni svim postojećim službama Srbijanske Bezbednosti , šta je još bez ičijeg zvanja i saglasnosti potpisivao za molitvenim stolom prodajući veru za večeru . Da objasni kako to da je njegov glas glas i Nataše Kandić , njegovog koalicionog partnera Čedomira Jovanovića iz Preokreta ( a s kim bi drugo, kad SPO finansira narko - mafija i policijska milogorsko - šiptarska mafija koja odrađuje prljave rabote za Zapad i radi protiv interesa Srbije) . Kako to da se sve ove žene oglašavaju i kako to da su im govori kao preko indiga . Govore isto . Pevaju u horu sa svojim " dubokim grlima" : Ko to plaća zelenim novčanicama muškarce zarobljene u ženskom telu i ovu nesrećnicu Draškovića ženu zarobljenu u muškom telu ? Očigledno vole zelenu boju , samim tim su pogrešili državu u kojoj žive . Ove starice verovatno razmenjuju osim jednog istog govora koji odrađuju za istog gazdu i svoje predmenstrualne tegobe . Drašković počeo da dobija menstruaciju il će tek da je dobije , doduše zakasnelu zbog svog hormonalnog poremećaja . I ko to još sluša ove nesrećnike i bednike koji su za šaku dolara spremni i rođenu majku iz groba da prodaju a kamoli zemlju u kojoj žive . Imate li vi Srbi motke ?! U nekoj drugoj zemlji ovaj bi odavno bio streljan zbog izdaje . Ovde ga ne diraju, kažu " skreno s koloseka " ...... , greota je na budalu . Loži se na zeleno . Nedavno je u jednoj emisiji veličao Alaha . Srećom , imamo divnu i pametnu omladinu srbske studente , njih 1300 koji su potpisali peticiju , Ne Genocidu u Srebrenici . Pa šta znači glas 1300 studenata , dragulja naših u odnosu na nekoliko tvorova i politički mrtvih lica . Kako mu biološki sat odkučava, on može jedino da otputuje još u ilovaču . Ali se ne sme dozvoliti da u Srbiji kad mu dođe Sudnji čas bude sahranjen . Ni u Gackom neće da ga vide . Najbolje da ode u Srebrenicu možda ga oni sahrane kao svog državnika stojeći , pardon u polustojećem stavu u čaršavu . A posle beže ko od turskog groblja . E , koje li ironije , ama svugde turska se groblja zaobilaze , a samo u Srebrenici Muslimani i to dve decenije posle okuražili se da idu na groblje , što je nekako protivno njihovim religijskim shvatanjima . A uostalom pročitajte knjigu " Istina o Muhamedu " Ise Kalaca možda pronađete odgovore . Ko još sluša Vuka koga finansira narko - mafija . I koji sa vladikom šabačkim Lavrentijem Trifunovićem katolici Srbe . Proterati ...... I zato :: DA SE VUK DRAŠKOVIĆ ŠTO HITNIJE ISPORUČI HAGU PETICIJU POTPIŠITE OVDE ! http://www.peticije24.com/108163

 14. poslednji mohikanac says:

  Ovaj skroz prolupao.

 15. Fotograf says:

  Slavice, ne može se Vuk isporučiti Hagu iz dva razloga: prvi je zato što ga Hag ne traži niti je protiv njega podignuta optužnica, a drugi, što je Hag u završnoj fazi svog postojanja. Ima još samo dva ili tri predmeta na prvoj instanci. Od sledeće godine će raditi još samo žalbeno veće, godinu ili dve dana i kraj. Ali Vuka treba da goni naše pravosudje i to treba tražiti, intenzivno i uporno. Možete se pozicati na Ustav i Krivični zakonik R Srbije Član. 51. Ustava Odbrana Republike Srbije je pravo i dužnost svakog građanina. Niko nema pravo da prizna ili potpiše kapitulaciju, niti da prihvati ili prizna okupaciju Republike Srbije ili bilo kojeg njenog dela. Izdaja Republike Srbije je zločin prema narodu i kažnjava se kao teško krivično delo.

 16. LJILJA says:

  SMRAD SE DALEKO OSECA ALI OVAJ ZAGADJUJE CELU SRBIJU,TO TREBA UKLONITI I DUBOKO ZATRPATI !!!!!

 17. LJILJA says:

  SMRAD SE DALEKO OSECA,ALI OVAJ ZAGADJUJE CELU SRBIJU,PA GA TREBA DUBOKO ZAKOPATI !!!

 18. rade Bukara says:

  sto ga zovete u emisije i dizete mu popularnost a on luprta li lupeta

 19. Aleks says:

  I niko da ga rokne...nije vredan da ga neko robija:)

 20. pravda says:

  Vuk Draskovic,je BITANGA,i pod hitno ga treba proglasiti IZDAJNIKOM SRPSKE drzave i .......

 21. Slavica Jovanovic says:

  9. marta 1991. godine Vuk Drašković i Danica Drašković Crnogorka angažovani su od Vatikana i Vašingtona da u Srbiji prave demonstracije izazivajući haos i koristeći pometnju postave svoje crnogorske kadrove slepo odane Americi u cilju katoličenja Srba i proterivanja Pravoslavlja! Iza 5. oktobra 2000 godine takođe stoji SPO koji je palio i pravio rasulo po Beogradu plaćen američkim .dolarima Član SPO Vladan Dugonjić iz Lipolista "proslavio" se po šamaranju Spomenke Jović po pljuvanju iste , otimajući joj mikrofon iz ruku i fotografišući se s njim kao svojim ličnim trofejom , sa žaljenjem konstatujući da je to čekao punih deset godina još od 9. marta 1991 godine . Znači čekao da istuče ženu deset godina i to na njenom radnom mestu . Zbog čega Međunarodne organizacije za zaštitu žena žrtava nasilja nisu odreagovale ? Ali nikad nije kasno . 5.oktobar iza koga se krije izdajnički SPO kada su prebili srčanog bolesnika Milorada Komrakova , palili sve redom da bi optužili druge . Udruženju Novinara Srbije još ranije sam poslala dopis i predlog da se novinari među njima i Spomenka Jović rehabilituju , jer se dogodio državni udar od strane Crnogoraca u režiji Amerike i plaćen dolarima . Slepci Vuk i Danica Drašković na početku svoje izdajničke karijere nisu imali ni gaće a sad su pljačkama udruženi sa kriminalnim grupama opljačkali pola Srbije . Tih crnogorskih kriminalaca najviše ima u policiji . Vuka Draškovića i Danicu Drašković proterati iz Srbije i oduzeti im nelegalno stečenu imovinu , jer finansijeri SPO su uglavnom narko - dileri . http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2000/10/07/srpski/R00100604.shtm

 22. sjajko says:

  Bravo Slavica Jovanović , svaka ti je reč na svome mestu !!! Treba proterativt A crnogorska govna !!

 23. radivoje says:

  Konju-vuce draskovicu,ja u Srebrenici nisam pocinio genocid a nisam ni tebe tamo video-ako vec znas da jeste bio i ko je pocinio pa reci JADO jadni ne lazi nas vise kao sto si lagao u Sudiji ,ostalo nisam ni hteo citati kad sam Sudiju procitao

 24. nepoznato! says:

  Neka je i on jednom rekao nešto jasno, konkretno,pa kome se sviđa ili ne ....Sve njegove govore,stavove,programe,... pamtim kao naknadno moralisanje ili blebetanje bez ikakvog osnova. 1993. obećavao je da kada on bude predsjednik da penzije neće biti ispod 1 000 maraka(500 evra), da će Srbija biti uvažna, da će vladati demokratija,.... Ali nijedna račenica kako to misli da provede.Par godina je bio vlast u Bg , iiiiiii šta bi ?Da on i danica imaju lokala kao čarapa,da je zaposlio pola Bijelog Poljaa (danin rodno mjesto) u organe vlasti ....

 25. Radomir says:

  veleizdajnik,koga treba pod Hitno proterati sa teritorije Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *