ВУК ДРАШКОВИЋ: Не чекати да Русија и Kина поразе Запад – Kосово је изгубљено, предати га одмах

VUK DRAŠKOVIĆ: Ne čekati da Rusija i Kina poraze Zapad – Kosovo je izgubljeno, predati ga odmah

6 oktobra 2019

(Youtube printscreen)

Predsednik SPO Vuk Drašković ponovio je da je istina da je “Kosovo, kao državna teritorija Srbije, izgubljeno 1999. u besmislenom i tragičnom ratu protiv NATO”.

On je dodao da je krivac za taj istorijski poraz režim Slobodana Miloševića”.Na sednici Glavnog odbora SPO-a u Novom Sadu, on je istakao da, međutim, od teritorije većinski nastanjene Albancima nije izgubljeno ono što je “mnogo skuplje”, a to su Srbi na Kosovu, crkve i manastiri, “i to može biti sačuvano i maksimalno zaštićeno”.

“U strateškoj saradnji sa SAD i EU, ostvarive su i korekcije sadašnjih granica između Srbije i Kosova, sporazumi o izvesnim poboljšanjima Ahtisarijevog plana, koji su Albanci prihvatili, dogovori o zajedničkim kompanijama Srbije i Kosova, o uklanjanju graničnih prelaza, o još mnogo čemu”, rekao je predsednik SPO-a.

Kako je saopštio SPO, Drašković je ponovio i da su tzv. zamrznuti konflikt i čekanje dana kada će Rusija i Kina “poraziti Zapad” samo “ponor u koji se gura Srbija”.

(Tanjug)

KOMENTARI47 komentara

 1. Velika Metla says:

  Naslednik od pasje komunjarske nakoti Vidaka Draškovića može da daje ono šta mu je otac ostavio. Ni manje,ni više,od toga. Ako je Kosovo i Metohija izgubljeno što bi ga predavali?

  • Prof dr Radaše says:

   Nije izgubljeno zbog Miloševića već zbog 5oktobarske revolucije i Vuka i njemu sličnih izdajnika.

   • Velika Metla says:

    Poenta je moja da "ako je nešto izgubljeno kako se može predati". Ili je izgubljeno,ili je predato. Ne može jedno i drugo.

  • Portopranco says:

   Kad bi Kosovo i Metohija bili izgubljeni,Srbiju više niko ni za šta ne bi pitao.U stvarnosti vidimo da i dalje apsolutno svi za problem Kosova i Metohije pitaju Srbiju i da je Srbija ta koja će odlučivati o svemu.Činjenica jest da su se šiptari na Kosovu i Metohiji pokazali potpuno nesposobnima za izgradnju bilo kakve funkcionalne države.Stvar je jednostavna,šiptari su šiptari i oni iz svoje kože ne mogu.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Neka mi ova nečuvena budaletina Vuk Drašković odgovori zašto svi kad je reč o Kosovu i Metohiji pitaju Srbiju i kao glavnog za sva pitanja u vezi Kosova i Metohije uporno traže Srbiju? Zašto ne traže na primer čokolindu na pregovore da im ona reši šta će i kako će sa Kosovom i Metohijom? Ako je po njemu ono "izgubljeno", zašto svi, apsolutno svi i dalje pitaju i traže isključivo Srbiju. Šta je to izgubljeno kad je ključ za svako rešenje bila, jest i bit će Srbija. Bilo ko na svetu može u vezi Kosova i Metohije doneti bilo kakvu odluku, ali ako se sa tim ne složi Srbija, to ne vredi ni jedan jedini probušeni cent.Znaš zašto Vuče Draškoviću? Zato što su Kosovo i Metohija u Srbiji, zato što je to srpska zemlja. I to ti je to.

 2. Ivke says:

  Ko te placa da ovako serunjas sa grane na granu?

  • Ups says:

   S terase na granu.

  • Velika Metla says:

   Ivke,kako KO ga plaća??? Pa srbski narod. Onaj isti narod među kojima i živi. Da u Srbiji ima Srba ne bi nijdan "5.oktobarac" bio živ danas.

 3. Srbin says:

  Ova bitanga Draskovic je u pravu. Zasto cekati na Rusiju i Kinu koje boli ona stvar za Kosovo, sem ako ih Srbija zvanicno ne pozove u pomoc da odbrane Srpski teritorijalni integritet. Posto su veleizdajnik Vucic, SNS i opozicija vec odavno predali Kosovo neprijatelju u ruke, sada samo jos da se dokuva Srpska zaba i loncu kako bi se tranzicija Kosova u siftarske ruke uspesno izvrsila. Tranzicija dolara i evra na Vuciceve racune u inostranim bankama takodje. Posle tranzicije dobara bice velika podela medju veleizdajnicima, ukoliko se sloze. A narod ce, kao i uvek do sada, dobiti nedokuvanu kinesku patku.

  • Miraš says:

   Drašković ni u čemu nije u pravu. Problem je najverovatnije u tome što zvanični Beograd ne traži ODGOVARAJUĆU pomoć Rusije i Kine po pitanju KosovA. Ako nema zvaničnog poziva iz ČUVENOG "Beograda-AKO" niti ozbiljnog dogovora kako da se odvija ta pomoć pa kako da se oni pojave, ne mogu samoinicijativno.

  • padre says:

   Ne kaže se tranzicija, nego transfer!

  • Ivke says:

   Prestani da lupetas BOTE

  • Čarapan says:

   Pa taj jedino nije bio u Hag.A zašto¿??????¿

  • Zig says:

   Nikako ne razumem, kako ke to Vucic predao Kosovo a demokrate ga do sada sacuvale!? Skroz sam neutralana politicki ali mi ovde neke stbari nisu jasne! 2008 god kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, demokrate nisu prstom mrdnule, pre toga pogrom 17.03 isto nista pa sami su amerikanci rekli da su ocekivali reakciju! Sada, kada nista nije potpisano svi govore Vucic izdajica, moze li mi neko reci kako?! Hvala

 4. Slobodanka says:

  Nismo mi ratovali i zaratili protiv NATO, nego je NATO došao da ratuje protiv nas. Sve što djavolov šegrt savetuje - zna se da to nije za upotrebu. Kvazi država Kosovo je na prvom mestu dete NATO-a tj. NATO tvorevina, samo na osnovu separatizma kosovskih Albanaca ona ne bi postigla ni ovoliko koliko ima danas, a pritom očigledno je da bez priznanja Srbija ta monstrum država ne može zapravo da prohoda. Vuk se žuri da udela u korist NATO-a i SAD. Zašto se žuri Vuk i pride sva ostala čokrlija izdajničke i prodane duše? I zašto se zapadni agitatori i pregovarači nižu u sve većem broju po pitanju Kosova? To samo ukazuje da se dominaciji SAD i NATO-a primiče kraj. Nakon dve decenije čekanja zašto sada da posrnemo?

 5. deda mraz says:

  Sljam komunisticki koji nas je u ovo sve i uvalio jer ovo je ako se ne varam komadant Srpske garde i covek koji je rezao ruke ako se turski bajrak digne u sandjaku.Potpisao je sve sam ugovore sa nato zlocincima i sa svojom ludacom danom koja ima papir da je luda placka Srbiju i preko lopova koji pljackaju u njegovo ime a ludacu je smestio u NIS u pslovodni odbor i gle cuda ludaca ozdravila i sada moze da pljacka.Jedina sreca u ovome svemu je da ova dva komunisticka monstruma nemaju decu.

  • Doktor says:

   On je olos cetnicki koji navija ka zapadu!

  • Velika Metla says:

   Deda mraz,ako je Dana luda a radi to šta radi,pljačka Srbiju,onda s narodom koji to trpi nešto ozbiljno nije u redu. Mada,iskreno rečeno,s ogromnim brojem ovoga naroda nešto stvarno nije u redu. Nije ćopavi Broz uzaludu rekao još onda "uništio sam Srbe i Srbiju,da se za 100 godina neće moći oporaviti". Kome ova izjava njegova danas nije jasna JA mu ne mogu pomoći.

 6. rajko says:

  Da predamo KiM odmah? Može, ali pošto ti meni predaš sve svoje kuće i stanove. Nemoj da cepidlačiš, čoveče! Šta je to, sitnica! Šta će to tebi?!

 7. Nićifor says:

  A ko je to i gde usvojio Ahtisarijev plan, osim samih Albanaca, manipulatoru? Ti si prvi u Srbiji koji se zalagao za primenu Ahtisarijevog plana. Koje to zajedničke kompanije imaju Srbija i to što ti nazivaš Kosovom (podrazumevajući pod tim nezavisnu državu)? Onu koja gradi autoput kroz Veliku Albaniju Niš-Priština-Tirana-Drač, koji Srbiji treba koliko i čir na nezgodnom mestu? Svaki iole informisan građanin Srbije zna da su Briselskim sporazumom administrativni prelazi preimenovani u granične, na kojima postoje granične službe kao i između svake nezavisne države, a ti zamajavaš narod da su granični prelazi uklonjeni. Ako su uklonjeni zašto zvaničnici Srbije (direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, njegov pomoćnik ili Aleksandar Vulin) ne mogu preći na Kosovo i Metohiju, jer im to vlasti tvojih miljenika ne dozvoljavaju. Biće velika šteta ako tebe ili Čedomira Jovanovića, predsednike stranaka čije svo članstvno može stati u kombi sa 18 sedišta, ne zapadne mesto ambasadora Srbije u "Republici Kosovo". Umukni uštvo. Misliš da su mnogi zaboravili šta si govorio na mitinzima kad si se pojavio na političkoj sceni Srbije. Danas se više brineš o onima kojima si pretio da ćeš im "odseći desnicu ruku" nego za Srbe i interese Srbije. Što tebe plaši poraz Zapada od strane Rusije i Kine? Ako ti je Rusija toliko mrska zašto ti supruga sedi u Upravnom odboru NIS-a, jedine kompanije koja je prodata Rusiji i jedina koja puni budžet Srbije. Koliku ti naknadu za sedenje u Upravnom odboru prima Danica? Što je nisi ugurao u bilo koju kompaniju koja je u rukama tvojih "Zapadnih prijatelja", kako ih naziva onaj koji reče da je u politici, pored Vojislava Šešelja, najviše naučio od tebe. Zaboravio je da su tvoju stranku nazivali Srpski Pokret Obmane, a ta njihova davnašnja tvrdnja danas se pokazuje kao potpuno tačna, ali su i oni dokazali da su čak i veći obmanjivači od tebe. Kakvu si pesmu nekad pevao i ti i oni pogledaj video prilog: “Hronologija izdaje! Evo kako je srpski narod prevaren!”

 8. padre says:

  Ako je nešto izgubljeno onda si to ti!I zašto ne bi sačekali, da Rusi i Kinezi pobede zapad?

 9. Miraš says:

  Zašto se poklapaju interesi Brozove socijalističke vrhuške i savremenog kapitalističkog Zapada po pitanju otimanja Kosova i Metohije od Srbije? Zašto savremeni kapitalistički zapad koji je navodno veliki i zakleti protivnik komunizma i socijalizma, zašto podržava jedan stari i štetan komunistički projekat? Pre dolaska na vlast jugoslovenskih komunista nesumnjivo austrougarskog tipa bio je to projekat vodećih zapadno evropskih država u vreme oslobadjanja Balkana od Osmanske vladavine. Proces otimačine KIM baš prilično dugo traje te da li se on celo vreme odvija i vodi iz jedne te iste moćne kancelarije? Masonerija je odavno nastala na tom izuzetnom Zapadu i od tada se širi po celom svetu. Gde sve su oni pružali svoje prste?

 10. Snježana says:

  Može još samo da se slika za NATO-1, Sarajevski studio, tamo je rado viđen gost!

 11. Miraš says:

  Jedan od interesantnih tekstova na tu temu "Istorijske veze slobodnih zidara ili masona i američkih predsednika". U njemu izmedju ostalog stoji: Slobodno zidarstvo je procvetalo tokom prosvetiteljstva, u 18 veku, kada su brojni američki i evropski intelektualci - od kojih su mnogi bili masoni - počeli da dovode u pitanje božje poreklo monarhije i tvrde da su sloboda savesti i veroispovesti, kao i druge tradicionalne masonske vrednosti, univerzalno pravo svakog čoveka. Bivši Veliki majstor i sadašnji masonski lider, Ričard Flečer, iz Vermonta, kaže da su mnogi od tih intelektualaca bili i američki revolucionari, tako da su mogli da utiču na formiranje nove republike. ”Slobodni zidari su bili duboko umešani u stvaranje ove zemlje (misli na SAD koja je imala 14 ili još više predsednika masona), jer suštinu masonstva predstavlja pravo ljudi da biraju svoje lidere, pravo da razmišljaju svojom glavom i pravo da glasaju. Mi takođe jako i čvrsto verujemo u javno obrazovanje... pravo ljudi da uče. To je ono što su Sjedinjene Države. A u ranoj istoriji ove zemlje slobodni zidari su imali veoma istaknutu ulogu u tome.“ ... - Da li na našem Kosovu i Metohiji namerno i sa zadovoljstvom uništavaju sve materijalne tragove veze naroda sa Bogom, a koju oni masoni nikako ne mirišu. Još kad pogledamo razrušene razne stare verske objekte na Bliskom Istoku - i njih itekako uništavaju u savremenom vremenu. Ispada da istorija sveta biće vezana samo za masone, a sva drugačija verovanja treba uništiti i iskoreniti. Masonski varvarizam je baš velikih razmera.

 12. bane says:

  Kamion je trebalo da bude veći

 13. Miraš says:

  ... U toku Prvog svetskog rata, nekolicina hrvatrskih emigranata, masona (dr Ante Trumbić, dr Hinko Hinković, Franjo Supilo, dr Ljubo Leontić, dr Dinko Trinajstić) , u saradnji sa Srbima, masonima (dr Milan Srškić, Veljko Petrović, dr Nikola Stojanović, dr Boža Marković, dr Pavle Popović) na podsticaj i pod okriljem engleske masonerije formiraju Jugoslovenski odbor. Neki od članova ovog tela, kao dr Hinko Hinković, pripadali su satanističkom pokretu. Za njega rimokatolički i hrvatski pisac Miro Glavurdić kaže da je zajedno sa Gustavom Gajom bio »pionir spiritualističkog pokreta u Hrvatskoj«. Odbor je radio na odcepljenju Hrvatske od Austro-Ugarske i pripajanju Srbiji, što je predstavljano kao južnoslovensko pitanje, kao savezničko pitanje. Srbija je čista srca i raširenih ruku preuzela na sebe zadatak spasavanja 'hrvatske braće'. Bez tog gesta Srbije Hrvati, koji su bili na strani Austrije i Mađarske doživeli bi sudbinu onih strana koje su izgubile rat. Ujedninjenjem sa Srbima i u njihovom društvu, Hrvatima je dozvoljen dolazak u Pariz, na Mirovnu konferenciju, gde su se našli među pobednicima, pa su čak i bili saslušani po pitanju mirnodopskih uslova. Ta značajna prednost, dobijena ujedinjenjem sa Srbijom, ipak nije promenila Hrvate. Oni su samo iskoristili priliku da izbegnu posledice Austro-Ugarskog poraza. To je danas, sa ove istorijske distance, nepobitna činjenica. Za razliku od Hrvata, Srbi su duboko verovali u ujedinjenje srpko-hrvatskog naroda, spremni da na principima nacionalnog jedinstva žrtvuju svaku srpsku posebnost. Hrvati su svoju akciju tretirali kao sklonost ka privremenom jedinstvu, uslovljenim nepovoljnim političkim i vojnim položajem hrvatskog naroda u društvu centralnih sila, ne izuzimajući mogućnopst kasnije promene ovog stava, u zavisnosti od njihovog posleratnog položaja. Hrvatska promena mišljenja koštala je srbe od 1941. do danas, preko dva miliona žrtava. ... Pod uticajem engleskih i francuskih slobodnih zidara 1. 12. 1918.g stvorena je Kraljevina SHS – najtragičniji promašaj u dugačkom nizu srpskih poliotičkih promašaja. Tragičniji od kosovskog poraza. Ovoj katastrofalnoj nacionalnoj nesreći debelo su kumovali i srpski masoni na čelu sa regentom, docnije kraljem, Aleksandrom Karađorđevićem. Ovo je urađeno i pored upozorenja najvećih umova i najboljih sinova srpskog naroda, da se to ne čini (na primer vojvode Živojina Mišića). ... Zatim neki autori smatraju da slobodni zidari su, preko Čerčila, doveli Tita na vlast u Jugoslaviju i stalnim finansijskim inekcijama i političkom potporom u svetu, pomagali su njegovo održavanje na vlasti. Poseban uspeh na planu razaranja srpskog nacionalnog bića, masonerija je postigla, preko svojih eksponenata, kad je izdvajanjem iz njenih nedara, pojedinih delova naroda, formirala fantomske nacije: muslimana, makedonaca i crnogoraca...

 14. persida says:

  Ovog izdajnika strpati u zatvor, ODMAH.

  • Dani says:

   I poslati mu u posetu izgladnjele pse i pacove!!

 15. Miraš says:

  Na kraju pitanje: DA LI JE I EVROPSKA UNIJA MASONSKI PROJEKAT? DA LI PO ZAMISLI I NALOGU NEKIH NOVIH MASONA SRBIJA SE UGURAVA U EVROPSKU UNIJU, A NA PREVARU I NASILNO? ... U ovom intervuu Bojana Bilbije sa poznatim francuskim masonom vidi se deo odgovora na ta pitanja: Hronika "Veliki majstor Velikog orijenta Francuske": EU je masonski san, kao i Jugoslavija subota, 11. april 2015.

 16. Miraš says:

  Da li je svojevrsno provociranje maCona (ili sakrivanje istine) kada mu obećate i dodelite orden "Aleksandra Nevskog"? Zatim iste te nedoumice u vezi najavljene dodele - Ordena Svetog Save Prvog reda?

 17. petrovgrad says:

  To je radio Vidak Drašković, otac Vuka Draškovića i njegov komandant narodi heroj Vladi Šegrt. 1945. godine partizani su ubili i bacili u tri jame 25 000 Srba iz Šumadije. Niko od njih nije bio mlađi od sedam (7) godina ni stariji od petnaest (15) godina. Partizani su ih na prevaru zarobili na moru, gde su očekivali obećane brodove zapadnih saveznika. Brodovi nikako da stignu a onda se pojavio avion i bacao letke. Na njima je pisalo da je rat završen i da im se garantuje sloboda i povratak kući. Oni su se prevarili i predali. U roku od nedelju dana svi su ovde dovedeni, ubijeni i bačeni u ove tri jame. Jame su zatim zabetonirali“ – završio je Vuk Drašković. Bio sam šokiran ovim saznanjem. Pitam čobane – jel istina ovo što Vuk kaže

 18. Goran Swe says:

  Patološki lažov i plaćenik ali puno duže nego li mislimo, britanski trag znatno prije 92e. Put od korisnog do beskorisnog idiota.

 19. Kulak says:

  Prešao je put od budaletine do megabudaletine.Samo toliko.

 20. milorad2 says:

  kako možemo da predamo nešto što smo izgubili,koja svinja je ovaj vuk drašković u svojoj niskosti je rekao nešto što nije hteo,a to je da kosovo NIJE izgubljeno. Osim toga "tragični" rat protiv NATO je rat koji je NATO poveo u kome je NATO NAPAO našu zemlju a rezultati osvajačkih ratova posle osnivanja UN više neće važiti TRAJNO,GRANICE su nepromenjljive po UN povelji i po mišljenju većine sveta zašzo bi smo mi onda priznavali rezultate RAZBOJNIČKOG napada i ZVERSKE IZDAJE.

 21. doktrina soka says:

  Draskovicu,za tebe isto vredi,pi**da ko izda,mrs,NEDAMO KOSOVO I METOHIJU,neka uzmu ako mogu.VUCICU NISTA NE POTPISUJ, DA TE NAROD NE OVEKOVECI KAO IZDAJICU I PRODANU DUSU,BOLJE BEZI.

 22. Miroslav says:

  Tacno pre trideset godina u olinjalom stojadinu, ova makaza se pojavila u mom mestu i pocela da glumi cetnika, najveci sljam okupio oko sebe i poceo da demonstrira protiv vlasti. Imali smo posao, firme, lep zivot, deca nisu odlazila. Zlo je pocelo sa ovom nakazom. Slobi zameram sto ga nije ubio pre devetog marta, danas ova nakaza ima nekretnina ne zna im se broj, a mi nemamo leba da jedemo, sve na racun naroda...

 23. Drago says:

  Zamislite ovo đubre od čoveka je koalicioni partner Vučića. Ovo ima samo u Srbiji. A žena mu radi u državnoj službi. Smrad.

 24. Miša Jovičić says:

  Vuk Drašković je danas jedan od najboljih političara na Balkanu jer narodu govori istinu i ne bavi se demagogijom i kupovinom jeftinih političkih poena. Očigledno je da svom snagom gleda da ako je već Milošević izgubio poslednji kosovski rat, onda bar izvučemo maksimum za naš narod koji je ostao na KiM da živi.

  • Slobodanka says:

   Tvoju ličnu kapitulaciju i izdaju ne možeš da ofarbaš u maksimum za naš narod. Milošević nije izgubio kosovski rat, nego si ti spremna/spreman da praviš neopravdane poklone drtavom i oronulom Sorošu. Pokloni mu svoju kćer ili sestru, a ne naš narod ili teritoriju.

   • Dani says:

    Bobi ne komentarisi sa botovima.Pogledaj samo ovaj i predzadnji komentar.Uopste "nemaju" slicnosti,hahahaaaa

  • Dani says:

   sns-OVCA...BOT-ROBOT :)

 25. Mina says:

  Sukobom sa Zapadom, a pre svega sa najuticajnijim državama sveta do sada smo samo gubili. Savezništvom sa njima Srbija samo može biti na dobitku. Stoga sam potpuno saglasna sa ovim što je rekao Vuk Drašković.

  • Dani says:

   sns-OVCA...BOT-ROBOT :)

 26. Dragan Milovanović says:

  Srbija neće izgubiti baš ništa što već nije izgubila ako prihvati realnost da je komunistički diktator i masovni ubica Slobodan Milošević izgubio poslednji kosovski rat i da je tim ratnim porazom njena vojska i policija proterana sa Kosova i Metohije. Istovremeno, Srbija baš upravo prihvatanjem te stvarnosti i drugačijom, mudrijom politikom od one koju je vodio Milošević - savezništvom a ne sukobom sa našim tradicionalnim saveznicima - može sačuvati ono najvrednije što nam je na Kosovu i Metohiji ostalo - naš narod i naše svetinje.

  • Slobodanka says:

   Madlen Odvrajt je htela rat sa Srbijom radi otimačine KIM, a da se to dogodi posebnu ulogu je odigrao Vilijam Voker. Ali po karakteru prirodnom djubretu objašnjavati ne vredi, jer djubre mora da smrdi i da bude opasno po zdravlje.

  • Dani says:

   sns-OVCA...BOT-ROBOT :)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *