VUKADINOVIĆ: Ništa od najavljenih radnih mesta i milijardi evra, ovo je vlada Vučića i MMF-a

VUKADINOVIĆ: Ništa od najavljenih radnih mesta i milijardi evra, ovo je vlada Vučića i MMF-a

27 aprila 2014

djordje-vukadinovicAnalitičar Đorđe Vukadinović izjavio je danas da je Srbija dobila Vladu Aleksandra Vučića i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

„Veći deo programa je očigledno usaglašen sa Svetskom bankom i MMF-om, što pokazuju i sadržaj Vučićevog ekspozea i imena ministara iz takozvanog ekspertskog dela vlade“, rekao je Vukadinović agenciji Beta.

Vukadinović je naveo da u programu nove Vlade ima i mera koje je potrebno sprovesti i koje su bile potrebne i mnogo ranije, ali da postoji ozbiljna nesaglasnost između proklamovanih ciljeva i predloženih instrumenata za njihovo dostizanje.

„Tu pre svega mislim na predložene mere za smanjenje deficita i otvaranje novih radnih mesta, od čega, plašim se, neće biti ništa, kao ni od silnih milijardi investicija koje se stalno najavljuju“, rekao je Vukadinović.

Na kraju, jedino konkretno što ostaje posle čitave te lepe i velike priče iznete u ekspozeu jeste najava smanjivanja plata zaposlenih u javnom sektoru, nova otpuštanja i privatizacija Telekoma i Elektroprivrede Srbije, za šta nije potrebna velika ekonomska mudrost niti naročita politička sposobnost, naveo je Vukadinović.

„Takođe, prilično je mutna i odaje utisak neozbiljnosti i improvizacije kadrovska rokada između ministara Aleksandra Antića i Zorane Mihajlović, kao i to što su praktično do poslednjeg časa, maltene, po ulicama tražili kandidata za ministra poljoprivrede“, rekao je Vukadinović.

Vukadinović je podsetio da je Vlada ranije imala ministra i Ministarstvo za Kosovo, a potom samo ministra bez ministarstva, a da sad nema ni ministra zaduženog za Kosovo, pri čemu je bivši ministar zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin sada postavljen za ministra za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

„Da li to znači da će Vulin i socijalne probleme rešiti tako efikasno kao što je ‘rešio’ i problem Kosova“, upitao je Vukadinović.

(NSPM)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *