Vulin glavni kandidat za pregovarača sa EU

Vulin glavni kandidat za pregovarača sa EU

18 jula 2013
pol-vulinDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin glavni je kandidat za šefa pregovaračkog tima sa EU, saznaje Pressonline.

Izbor za šefa pregovaračkog tima sa EU otegao se zbog najavljenje rekonstrukcije Vlade, ali posle današnjeg dolaska Štefana Filea i apela predsednika Srbije Tomislava Nikolića da Vlada pod hitno mora da odredi glavnog pregovarača, stvari će se, po svemu sudeći, ubrzati.

„Korisitim ovu priliku da pozovem Vladu Srbije da odmah odredi ko će predovoditi tim sa kojim će evropski komesar za proširenje Štefan File i njegovi saradnici otpočeti novu eru života u Srbiji u kojoj će svaki novi dan značiti ispunjavanje nekog od zahteva i ostvarivanje boljeg života građana“, kazao je NIkolić posle sastanka sa Fileom.

U javnosti se do nedavno provlačilo nekoliko imena za tu funkciju – i svi ti kandidati bili su zaista ozbiljna opcija – ali se i od Tanje Miščević i Roksande Ninčić, kao i od Marka Đurića, poslednjih dana definitivno odustalo.

Sada je, kako stvari stoje, knjiga spala na jedno slovo, to jest jedno ime, a ono glasi – Aleksandar Vulin.

Ukoliko do ovog postavljena dođe, Vulin neće izdržati godinu na čelu Kancelarije za KiM, gde je postavljen trećeg avgusta 2012.

Ispunjava li Vulin uslove za ovu poziciju?

Kažu da ima iskustva u pregovaranju, već dugo je u politici, poznat je čelnicima EU, koji su, uzgred, i zahtevali da pregovarački tim ne predvodi neki, za njih, anonimus, ali odluka o tome hoće li zaista on biti taj zavisi od odluke Vlade, a Vlada, opet, zavisi od jednog, najviše dvojice političara u ovom trenutku.

(Pressrs.ba)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *