ВУЛИН: Kадети се спремају за рат, а имају и од кога да уче

VULIN: Kadeti se spremaju za rat, a imaju i od koga da uče

21 oktobra 2017

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je povodom kritika zbog imenovanja generala Lazarevića za predavača na Vojnoj akademiji da su to “dvostruki aršini“.

“Svi drugi sa strane su nevini i treba ih nagraditi? Vi imate presudu koja kaže da je ’Oluja’ zločin, a nikoji nije osuđen. Pa je l’ to neka elementarna nepogoda“, izjavio je Vulin gostujući na televiziji Pink.

Kako kaže, na Vojnoj akedmiji ne predaje samo general Lazarević, već “na desetine stručnih starešina, izuzetnih ljudi“.

“Kadeti naših akademija se ne spremaju za mir… Spremaju se za rat. Mi ćemo dati sve od sebe da se dobro spreme za to, ali i da rata ne bude. A imaju od koga da uče – od onih koji znaju šta je rat. Neće od mene da uče nego od onih koji su život posvetili borbi“, rekao je Vulin.

“Vi zabranjujete Srbima da dobro misle o sebi. Zašto ne bi mislili dobro? O svojoj vojsci… O ljudima koji su se u skladu sa Ženevskom konvencijom borili na Kosovu, a koji su sada na slobodi“, dodao je on.

Vulin je rekao i da je Haški tribunal “samo još više posvađao narode u regionu“, da su Srbi “mnogostradalni narod“, kao i da za “crnim maramama majki iz Bratunca niko ne plače, kao za belim majki iz Srebrenice“.

Prema nedavnom pisanju “Večernjih novosti”, a koje je ministar odbrane Aleksandar Vulin potvrdio, među predavačima na Vojnoj akademiji će i biti general Vladimir Lazarević, osuđen pred Haškim sudom za komandnu odgovornost za ratne zločine.

Lazarević je u vreme rata na Kosovu bio komandant Prištinskog korpusa.

Imenovanjem Vladimira Lazarevića za predavača na Vojnoj akademiji bavio se i Rojters koji ističe da je u Srbiji “tanka linija između ratnog zločinca i uzora“.

“Iako bi u nekim zemljama presuda za ratne zločine mogla da bude minus, u Srbiji je postala medalja časti“, piše Rojters.

KOMENTARI3 komentara

 1. Milutin says:

  Pa od tebe sigurno nemogu ništa da nauče jedino da im preneseš tvoje znanje "kako izbeći da se odsluži vojni rok" koji je u tvoje vreme bio obavezan. Danas ti pričaš o nekoj obavezi i o nekome od koga imaju šta da nauče. Nije jasno nikome od koga to treba nešto da nauče jer oni koji imaju znanje, zvanje obaz i čast nisu u vojsci SRBIJE oterali ste ih.

  • Danijel says:

   Pa polako vracaju sve nase junake nadam se dai Sljivancanina vrate i generale iz Srpske vidis kako je nepravedni svijet americki i engleskisamo nas gledaju a ne smeta jim pravi zlocinac ante gotovina koji je savjetnik predsednici kolindi a nama sole paneti treba jim ostro nazadd odgovorit i ignorisat samo sebe gledat a to nasi sada rade polako zato nemoj odmah da sudis sve kukat zna i stara baba

 2. mladen says:

  jedino generali iz rata znaju savete svet ide unpredvidljivost evropap olako puca bude se desni fasizmi i ako se ne znas braniti ili nemas saveznika te zemlje se raspadaju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *