ВУЛИН НАСТАВИО ДА ПОНИЖАВА ХРВАТЕ ОДГОВОРИМА: Боље да не уђемо у ЕУ, ако је услов лечење ваших комплекса

VULIN NASTAVIO DA PONIŽAVA HRVATE ODGOVORIMA: Bolje da ne uđemo u EU, ako je uslov lečenje vaših kompleksa

9 maja 2021

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovarajući na ponovljene napade šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića Radmana na Srbiju, podsetio je da je Hrvatska nastala nasilnom secesijom.

– Ministar Radman je kao neuspešni lovac u onom vicu sa medvedom, dopalo mu se, pa dolazi po još. Da mu učinim i da ponovim – Hrvatska je nastala nasilnom secesijom, najpre 1941. godine, razbijanjem Kraljevine Jugoslavije, pa još jednim razbijanjem Jugoslavije 1991. Tzv. Kosovo je priznala 2008. godine i tako pokušala da razbije Srbiju, i zato neću da prećutim koliko je bedno i licemerno kada se ministar Radman zaklinje u princip nepromenljivosti granica. Ako je Kosovo nezavisno zato što je to „realnost“, kakva je realnost u Republici Srpskoj? I, još uvek čekam odgovor zašto je komadanje Srbije doprinos miru, a ujedinjenje Srba doprinos nemiru na Balkanu – rekao je ministar Vulin.

Ministar je objasnio da Radman danas nije slavio Dan pobede.

– Ako je uslov da bi Srbija postala član EU da našim ćutanjem i ponižavanjem lečimo hrvatske komplekse, onda bolje da ne budemo nikada član EU. Ako put u EU vodi preko Hrvatske i njenih uslova, bolje da i ne putujemo. Slaveći Dan pobede, položio sam venac prvim antifašističkim ministrima policije u zemlji u kojoj je Srbija tada bila, i to kao sila pobednica. Ministar Radman nije slavio Dan pobede, zemlja koju je moderna Hrvatska nasledila, zvala se NDH i ona je bila poražena. Da je Radman polagao vence na grob ministra policije njegove zemlje iz vremena koje obeležavamo Danom pobede, morao bi da ode na grob Andrije Artukovića – izjavio je ministar Vulin.

KOMENTARI6 komentara

 1. radmila says:

  Ko je vidio da fasisti slave dan pobjede.

  • jovan says:

   Hitlerova EUropa slavi Dan EUrope, i tako misli da je ZAMASKIRALA veliki Dan Pobede 9.maj 1945. Ali svi antifasisti znaju da je zlocinacka natoevropa Cetvrti rajh, i oni obelezavaju poraz kao dan EUrope, jer su se izvukli lukavo, i vratili se kao da su oni pobednici 1945!

 2. garo says:

  Ja ti sad Jovanjicari prodaju narodu muda za bubrege, laju a ni sami neznaju sta a sve to da bi opet "pobedili" na izborima a onda opet prica po starom: unisti satari Srbiju kao sto su to radili i do sada!!!

  • persida says:

   Garo, u pravu si, sve su to ustase.

 3. Gagi says:

  Eto, o tome ja pisem, ubih se. Na sve su spremni da nas prevare, Mirini propali poletarci postadose nacionalisti. Ama, sve je moguce ako okupator kaze da to moze.

 4. Srbija cveta says:

  E vala imao se rašta roditi, da zajebaje sve redom i što stigne sa strane. Nemiran ki čigra, mnogo vole sa prasci da se sigra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *