ВУЛИН О НЕСРЕЋИ ИРАНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: У свету у коме живимо слобода се кажњава

VULIN O NESREĆI IRANSKOG PREDSEDNIKA: U svetu u kome živimo sloboda se kažnjava

19 maja 2024

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, izjavio je posle teškog sletanja helikopera predsednika Irana Ebrahima Raisija, da je teško oteti se utisku da su baš slobodni lideri sveta u velikoj opasnosti.

„Ne sumnjam da će iranske službe koje spadaju među najbolje na svetu otkriti šta se desilo sa predsednikom Irana, ali veoma je teško nakon atentata na slovačkog premijera Fica i nestanka predsednika Raisija oteti se utisku da su baš slobodni lideri sveta u velikoj opasnosti. U svetu u kome živimo sloboda se kažnjava“, poručio je Vulin.Iranski ministar unutrašnjih poslova Ahmed Vahidi saopštio je da je jedan od helikoptera iz konvoja u kojem je bio i predsednik Ebrahim Raisi „imao teško sletanje“.

U potragu sa helikopterom predsednika uključena i vojska, javljaju iranski mediji. Informacije su zabrinjavajuće, životi predsednika Raisija i ministra spoljnih poslova Amirabdolahijana su u opasnosti, rekao je iranski zvaničnik za Rojters.

(Sputnik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gagi says:

    Tek nas ocekuje otvoreni svetski terorizam. Zapadni hegemoni gube strpljenje a to ce dovesti do beskrupoloznog uklanjanja protivnika. Svi ti nesmotreni potezi koji se donose u iznudici, na kraju ce neminovno dovesti do svetskog okrsaja. Nema sumnje, u narednim danima i mesecima, gledacemo sve otvorenije i brutalnije pretnje i eliminacije politickih protivnika. U svim slobodoljubivim i samostalnim drzava gde je vlast osvojena sa nekoliko procenata prednosti, bice nasilja i haosa. Zapad ce sada krenuti u ofanzivu sa njihovim nevladinim "demokratskim" placenicima. Turska je nedavno jedva smirila politicku situaciju a vidimo sta se desava u Gruziji. Sledi opsti haos u drzavama sveta, zapadnim stratezima nije ostalo nista drugo, osim da aktiviraju nemire iznutra sa svojim dugogodisnje izdrzavanim kadrovicima. Slutim da ce se veci nemiri i bitke voditi lokalno i iznutra nego direktno izmedju drzava. Naravno, u taj korpus zla spadaju atentati na javne licnosti i teroristicko delovanje protiv naroda na javnim skupovima. Amerika je nedavno upozorila svoje gradjane da ne putuju po svetu i da vode racuna o svojoj bezbednosti ako su van drzave, ZASTO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *