ВУЛИН ОДГОВОРИО БУГАРИМА: Ви можда допуштате да вам други бирају пријатеље, ми не

VULIN ODGOVORIO BUGARIMA: Vi možda dopuštate da vam drugi biraju prijatelje, mi ne

22 novembra 2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Bugarska ume da dopusti da joj drugi biraju prijatelje i neprijatelje, a Srbija to ne dopušta, prenosi Tanjug.

„Bugarska ume da dopusti da joj drugi biraju prijatelje i neprijatelje. Srbija to ne dopušta, i kao samostalna zemlja sama odlučuje o sebi i sama bira svoje prijatelje. Ima Bugarska svojih problema i neka brine o njima“, izjavio je Vulin, komentarišući izjavu šefice bugarske diplomatije, koja je reagovala na izjavu Milovana Drecuna da je u Srbiji aktivna mreža bugarskih obaveštajaca.Ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekatarina Zaharijeva i ministar odbrane Krasimir Karakahanov odbacili su ranije danas tvrdnje Drecuna da je Bugarska umešana u aktuelnu obaveštajnu aferu u Srbiji, prenosi bugarska agencija BTA. Zaharijeva je u intervjuu za televiziju „Nova“ opisala to kao „poslednji u nizu besmislenih i lažnih optužbi parlamentarca protiv Bugarske“.

„Ono što ja vidim na tom video-snimku je kako obaveštajac, i to ne iz Bugarske, već iz jedne druge zemlje, vrbuje visokorangiranog pripadnika vojske Srbije. Mi smo veoma zbunjeni tim optužbama i kategorički ih negiramo“, rekla je Zaharijeva.

KOMENTARI4 komentara

 1. Kosovac says:

  Dobro im je opleo Vulin, ali ima jedna nejasnoća. A to je da li postoji još neko sem Vulina da misli da je „Srbija samostalna zemlja i da sama odlučuje o sebi“. A šta joj je onda Evropska Unija? I Amerika? A Rama?

 2. Branimir says:

  Srbija je dozvolila neprijatljskim sluzbama da se osile u Srbiji, sve zbog navlake EU rajha da ce primiti Srbiju u svoj vazalski polozaj u zamjenu za nesto para. Umjesto da ih cisti sve redom jer su neprijateljske, bile i ostale. Bugari su dobili zadatak od NATO gazda da pokvare nase odnose sa Rusijom ovakvim diverzijama, jer su zabrljali propustajuci ruske avione sa s-400 na nasu teritoriju. Ili su to samoincijativno zapoceli. Kako bi se iskupili. Svi su bili matirani kada je s-400 osvanuo u Srbiji. Bice opet.

 3. Za Srbiju says:

  Tako su nam Bugari smestili da postoji vojna operacija Potkovica protiv šiptara, zbog koje smo bombardovani99. Da bi se posle ispostavilo da to nikada nije postojalo u Generalštabu Srbije i da su tu operaciju izmislili Bugari.

  • Istina says:

   Bugari su Mongoloturkmenistani, smrad i nista drugo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *