ВУЛИН „ОТКРИВА“: Ево кад стижу руски Мигови!

VULIN „OTKRIVA“: Evo kad stižu ruski Migovi!

2 avgusta 2017

(foto: youtube printscreen)

Šest „migova 29“ stižu iz Rusije kako je dogovoreno i biće u Srbiji do kraja godine, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin. Nema govora o tome da će Srbija postati članica NATO saveza, niti da će uvesti sankcije Rusiji, poručuje Vulin.

Vulin je na aerodromu Batajnica prisustvovao proslavi Dana avijacije i krsne slave 204. vazduhoplovne brigade „Sveti Ilija“.

„Razumem nestrpljenje, ali ponavljam, avioni će stići do kraja godine, „mig 29″ biće u sastavu našeg naoružanja. Koji je to rok postavljen? Rokovi se poštuju i biće do kraja godine“, rekao je Vulin novinarima na aerodromu Batajnica.

Kako je naglasio, naša avijacija se posle decenija namernog zapuštanja obnavlja, obezbeđena su dva nova helikoptera, a kaže i da će uskoro stići i novi helikopteri HA145M.

„Izvršili smo remont i dela naše transportne avijacije, a stići će i ‘migovi 29’. Decenijama unazad nisu stizali, niti je iko razmišljao o tome da nabavi nove avione, posebno ne avione tog kvaliteta i snage“, zaključio je ministar.

Nema govora o Srbiji u NATO

Nema govora o tome da će Srbija postati članica NATO saveza, niti da će uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i potpuno je nerazumljivo, neshvatljivo, neodgovorno i zlonamerno napadati jedinog državnika u Evropi Aleksandra Vučića, koji neće da popusti pod tim pritiscima, poručuje Vulin.

„Ja moram priznati da baš ne odobravam, a ponekad i ne razumem, kada predsednik Vučić govori o tome da treba već sada da ostavlja nasleđe iza sebe i postavlja datume kada će se povući iz politike, ali on sigurno ni ne razmišlja o tome da u svom nasleđu ostavi Srbiju u NATO paktu“, rekao je Vulin.

Nema govora o tome da će Srbija postati članica NATO saveza, ističe ministar i dodaje da, ako neko misli da treba da vrši pritisak na Vučića, nema potrebe to da radi, zato što se neće uvesti sankcije Rusiji i neće se dozvoliti da Srbija uđe u NATO pakt.

„On (Vučić) je jedini političar u Srbiji koji ima otpornost prema pritiscima da Srbija uđe u NATO i da uvede sankcije Rusiji. Aleksandar Vučić je jedini političar koji ima hrabrosti i snage da ne popusti pod pritiscima i da ne približava Srbiju nijednom vojnom savezu, pa ni NATO savezu. On je jedini koji to može da izdrži“, rekao je Vulin.

Vulin je na taj način reagovao na izjavu ruske istoričarke Jelene Guskove, koja je izjavila da je kasno za dijalog o Kosovu i da Evropa nikada neće primiti Srbiju u EU, ali da je naša zemlja potrebna NATO-u.

Svako ko misli da treba da vodi politiku umesto Srbije – greši, smatra Vulin i ističe da je Srbija vojno neutralna zemlja, koja „i te kako zna šta su joj prioriteti, u kom pravcu treba da ide, kako da se razvija“, te da se oslanja samo na sebe.

„I, ako ćemo da vodimo dijalog o KiM, vodićemo ga mi, zato što mi tako hoćemo, u vreme kada mi odredimo da će biti potrebno da ga vodimo, ne treba niko da nam daje savete po tom pitanju, mi odgovaramo za sebe“, rekao je Vulin.

Takođe, ministar naglašava da ne može da razume „tu količinu mržnje koja se ispušta“ prema Aleksandru Vučiću, ni kao čovek, ni kao političar.

„Kako god hoćete, nemoguće je razumeti da čovek ima toliku podršku u svom narodu, a takvu mržnju u delu medija. Još jednom, kritikovati jedinog državnika u Evropi, koji je rekao da neće u NATO i koji je odbio da uvede sankcije Rusiji, zlonamerno je i neodgovorno“, zaključio je ministar odbrane.

KOMENTARI5 komentara

 1. LILIT says:

  Do kraja godine, ali koje? Lažete ovaj napaćeni narod već 30-30 godina a idete u crkvu krijete se iza Boga... Gde će vam duša i imate li vi savest?

 2. Da says:

  Purgativ!

 3. Dragon says:

  Sprdačina od vlade...

 4. Flok says:

  Idi kod lekara ministre, potrebna ti je pomoć stručnjaka ...

 5. Ivan Grozni says:

  Pa covek lepo kaze DO KRAJA GODINE.Nije rekao ni ove ni 2020. ili 2389. Do kraja godine. Jedino za sigurno je da je AV njegov idol. Naj hrabriji,naj pametniji,naj bolji. Bez njega sunce ne izlazi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *