VULIN: Vlada Srbije zahteva da se Oliver Ivanović hitno oslobodi

VULIN: Vlada Srbije zahteva da se Oliver Ivanović hitno oslobodi

28 januara 2014

Aleksandar VulinVlada Srbije traži da lider GI SDP Oliver Ivanović bude hitno pušten da se brani sa slobode, rekao je ministar bez portfelja zadužen za KiM Aleksandar Vulin.

“Vlada Srbije traži da se Oliver Ivanović hitno pusti na slobodu, da se brani sa slobode, da mu se omogući da svoju odbranu pripremi na odgovarajući način, a da dotad bude premešten u odgovarajuće jedinice na severu Kosova i Metohije kako bi njegovo zdravlje i bezbednost bili zaštićeni”, rekao je Vulin za Tanjug.

On je kazao da vlada traži da se što pre izađe sa optužnicom protiv Ivanovića, kako bi se “znalo na čemu smo, šta je skrivio i od čega treba da se brani”.

Vulin je ocenio da je hapšenje Ivanovića čin koji izaziva tešku nestabilnost i pokreće ozbiljna pitanja i sumnje o svemu što se dešava na Kosovu i Metohiji i o pravoj nameri onih koji govore o normalizaciji odnosa i otkrivanju ratnih zločina.

“Hapšenje za ratne zločine koji su se desili pre 15 godina, a da im je Oliver Ivanović bio dostupan svih tih godina – i kao poslanik u prištinskim institucijama, i kao čovek koji živi u Mitovici, koji putuje po svetu – to je u najmanju ruku neozbiljno objašnjenje”, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, to je pokušaj destabilizacije severa Kosova i pronalaženja “lažne uravnilovke, po kojoj ako se Albanac uhapsi za ratne zločine, to automatski znači da se hapsi i Srbin”.

Vulin je rekao da vlada neće dozvoliti da se hapšenje iskoristi za, kako je rekao, “mračne planove” poput uvođenja privremene uprave u severnoj Kosovskoj Mitovici, kako bi se reklo da Srbi nisu sposobni da sprovedu izbore i da im zato mora biti nametnuta privremena uprava.

“Moguće je da je i to jedan od motiva hapšenja i zato molim Srbe da budu mirni, dostojanstveni i da sve što rade, rade uz vladu, mi mislimo na njih”, rekao je Vulin, upitan da li će hapšenje Olivera Ivanovića uticati na izbore u severnoj Kosovskoj Mitovici 23. februara.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *