Vulin: Za Srbe nema mira dok Kosovo ima tajni spisak

Vulin: Za Srbe nema mira dok Kosovo ima tajni spisak

13 avgusta 2013

pol-vulinNeće biti mira i stabilnosti među Srbima u pokrajini dok spiskovi Srba koje Priština sumnjiči za ratne zločine ne budu javni, poručuje Aleksandar Vulin.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulić izjavio je da se ne može manipulisati spiskovima Srba koje Priština sumnjiči za ratne zločine i druga krivična dela.

„Tražimo od međunarodne zajednice da nam budu dostavljeni spiskovi, a dok ti spiskovi ne budu javni, neće biti mira i stabilnosti među Srbima na Kosovu i Metohiji. Ne može se tim spiskovima manipulisati da bi se zastrašivali svi Srbi“, rekao je Vulin novinarima u Goraždevcu gde je prisustvovao parastosu na desetogodišnjicu ubstva dece u tom metohijskom selu.

On je dodao da Kancelarija traži da se spiskovi dostave srpskim tužilaštvima, jer je, kako je istakao, Srbija dokazala da nijedan ratni zločin koji su počinili Srbi nije ostao nerasvetljen.

„U Srbiji nijedan zaštićeni svedok protiv prestupnika srpske nacionalnosti nije nestao, stradao, nije ubijen ili promenio mišljenje, a na ovim prostorima se to itekako dešavalo i dešava se. Mi ćemo suditi zločincima do kojih možemo da dođemo i neka niko u to ne sumnja“, naglasio je Vulin.

Direktor Kancelarije za Kosovo je zaključio da su tajni spiskovi uvek prepreka istini.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *