WASHINGTON POST: Бела кућа неће дипломатско решење за рат Украјини

WASHINGTON POST: Bela kuća neće diplomatsko rešenje za rat Ukrajini

28 avgusta 2023

SJEDINJENE Države kritikuju Kijev zbog načina vođenja kontraofanzive i ne očekuju mnogo uspeha od ukrajinske vojske do kraja ove godine. Međutim, istovremeno Vašington ne namerava da traži diplomatsko rešenje sukoba, ocenio je Dejvid Ignejšes, kolumnista The Washington Post.

Navodeći da je kontraofanziva izazvala frustraciju i u Ukrajini i kod njenih saveznika, Ignejšes je naglasio:„Međutim, čini se da je većina visokih američkih zvaničnika sve uverenija da moramo da čvrsto podržimo Kijev, umesto da tražimo brzi izlaz u diplomatskom pregovorima“.

The Washington Post je zaključio: „Administracija Sjedinjenih Država veruje da strateško strpljenje ostaje najbolje oružje. Američki zvaničnici takođe sugerišu da ukrajinske oružane snage ove godine neće moći da ozbiljno udare na ruske odbrambene položaje“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    vašington boli K za ukrajinu...važno je da što duže traje i da sporvedu dražvni udar u americi i dodju u posed nuklearnog oružja ...to je plan.. e onda može biti jako opasno...mada ekipa zavernika u vašingtonu računa na biološko oružje ako se ne domogne nuklearnog...i to će amerikance prve da napraše...imamo posla sa nacitisčkom zaverom u samom vrhu amerike i jedino mi jeverji nisu jasni tamo ...mislim da se prave ludi i"saradjuju" da bi im uvalili prstenac u kritičnom momentu a glupi htlerjugend misli da su izraelićani tupavci..ali jevreji su itekako svesni KO i ŠTA sedi u vašingtonu i polušavaju da zaveru iskoriste za svoju vodenicu i zato je taj nemogući savez ludila trenutno u igri tamo...i jedna i druga stran računa da će da ih potrpa u gasne komore tj.na vešala ponovo:)..zato neće biti pregovora a izato što rusi isto znaju za naci zaveru i čijim param se kupuje vašington da neračunamo simpatizere ačli se vidi da postoje izvesni kontakti na baš prijateljski sa jevrejima ali tu ima neki dogovor...jer izrael je jedno a američki i ruski jevreji sasvim drugo cveće...a u celu čorbu dodajte kineze i eto haosa...kakva crna ukrajina NIKO o njima više ni ne razmišlja sem što rusi računaju kako da uštede na gubitcima i municiji i obave posao što lakše i jeftinije,jer kijev pada sigurno oni su već u sunovratu i to je svima jasno....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *