ЗА ЧЕДУ ЈОВАНОВИЋА закони у Србији не важе!

ZA ČEDU JOVANOVIĆA zakoni u Srbiji ne važe!

10 maja 2017

(foto: Youtube print screen)

Čedomir Jovanović uskoro će biti pozvan na saslušanje u policiju zbog sumnje da je prisvojio četiri skupocena automobila jedne lizing kuće!

Lider Liberalno-demokratske partije, kako Kurir saznaje, sumnjiči se da je utajio 4,5 miliona dinara tako što je preko lizing kuće „Soželizing Srbija“ uzeo „škode“ „superb“, „oktaviju“ i fabiju“, kao i „lendrover diskaveri“, za koje ne plaća rate, niti pristaje da ih vrati ovoj lizing kući.

Preregistrovao firmu

– Jovanović je kao stvarni vlasnik firme „Agrohab“ kupio četiri automobila na lizing. Međutim, iako je skupocena vozila preuzeo, on mesecima ne plaća rate, niti pristaje da ih vrati lizing kući, koja je njihov vlasnik sve dok ne izmiri dugovanja. U međuvremenu, u decembru je firmu preregistrovao na izvesnog Igora Jovanovića – objašnjava izvor Kurira upućen u navode krivične prijave koju je „Soželizing“ podneo protiv Čede Jovanovića.

Prema rečima našeg sagovornika, prijava je podneta i protiv direktora i zastupnika ove firme Bogića Despotovića.

– Lizing kuća prijavila ih je za krivično delo utaje. Jovanović i Despotović biće vrlo brzo pozvani na saslušanje u policiju kako bi se izjasnili o njenim navodima, a biće prikupljeni i brojni drugi dokazi – ugovori i ostala dokumenta kako bi se utvrdilo o čemu je reč. Pošto sve bude pribavljeno, ukoliko bude bilo elemenata za krivični postupak, prijava će biti dostavljena nadležnom tužilaštvu na dalji rad – objašnjava sagovornik Kurira.

Prema Krivičnom zakonu Republike Srbije, za krivično delo utaje zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora i novčana kazna ukoliko vrednost utajenih stvari prelazi 1.500.000 dinara, što je tri puta manje od vrednosti za koji banka goni Čedu Jovanovića.

Zeznuo i izvršitelje

Inače, kako nezvanično saznajemo, ova lizing kuća je pre podnošenja krivične prijave protiv lidera LDP na sve načine pokušala da mirno reši „nestanak“ četiri skupocena automobila.
– Kada su propali svi pokušaji da se dogovorom nađe rešenje, vraćanje svojih automobila lizing kuća je pokušala da reši preko izvršitelja. Međutim, čak ni oni nisu uspeli da dođu do kola, pa nije bilo drugog izbora nego da se sve prijavi policiji – tvrdi sagovornik Kurira.

On nije mogao da kaže da li je najskuplji od četiri automobila, „lendrover diskaveri“, upravo džip pored kog je uslikan kada mu je nepoznati lopov u jednoj auto-perionici ukrao torbicu sa novcem.

Čedomir Jovanović – BEZ KOMENTARA

– Ne dajem izjave za vaše novine – kazao je lider LDP Čedomir Jovanović pošto je saslušao naše pitanje.

Kurir je kontaktirao sa i lizing kućom „Soželizing Srbija“, ali do zaključenja broja oni se nisu oglasili povodom navoda krivične prijave koju su podneli protiv Jovanovića i Despotovića.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *