За ђаволски 666 знате, али симболика 777 и 999 – бациће вас на колена!

Za đavolski 666 znate, ali simbolika 777 i 999 – baciće vas na kolena!

1 avgusta 2016

666_620x0Verovatno se većina mistika, naučnika, astrologa slaže da tu snagu da parira ovom broju ima niz od tri sedmice. Prvo, zašto sedam?

Broj šest predstavlja nesavršenost. U Svetom pismu se brojevi često koriste u simboličnom smislu. Sedam označava potpunost ili savršenost.

Šest, pošto je za jedan manji od sedam, može ukazivati na nešto što Bog smatra nepotpunim ili nesavršenim i na nešto u vezi s Božjim neprijateljima, smatraju brojni tumači religije.

Sedam se odvek pominje kao pozitivan, sveti broj.

U mnogim religijama i civilizacijama imamo ovaj broj sa jakom simbolikom. Sedam je dana u kojima je stvoren svet, sedam nebesa, sedam gora i mora u pričama.

I popularna mitologija voli ovaj broj, pa imamo i sedam patuljaka. I u onim najstarijim imao je moć: u Egiptu je bio simbol večnog života, kod Sumeraca simbolizuje božanstvo. Kod Maja simbolizuje Velikog Medveda.

Dakle, sedam je moćan, sveti broj. Ali, šta bi značio u nizu?

Popularna astrologija voli da kaže: ako sanjate niz 777, anđeli vas pozdravljaju, i mnoga čuda vam se ostvaruju, a mnoga su pred vama. Ne zaustavljajte se u marljivom radu i znajte, da vaš san postaje stvarnost.

Ovaj broj je vrlo pozitivan znak, koji vas upozorava, da će možda stići i daljna čuda. Ali, odakle vuče koren snaga tog niza?

Mnogi misle da niz 666 nastaje jer se u Svetom pismu ponavljanje pravdalo naglašavanjem, pa se tako nesavršeni broj šest našao tri puta u nizu, i on predstavlja „niz đavola“, „žig zveri“, koji nose oni koji su sledbenici antihrista.

Negde se pominje da je niz koji nosi neko ko je izopačen i 999 (prevrnute šestice).

A kako je sedam potpun, božanski broj, to je broj koji nose oni koji dolaze od Boga, oni koji bi trebalo da pobede đavola, sve one sa „žigom zveri“.

Oni su potpuni, i savršeni, i protivteža su svemu što je protiv Boga. Oni su mesije, označeni da spasu svet – kaže jedno od tumačenja.

Verovali u mistiku brojeva, ili njihovu moć, morate da se zapitate ponekad da li su brojevi samo cifre kojima trgujemo, ili su dublja istina? Neki idu toliko daleko da ih traže i tamo gde vi ne biste ni pomislili, na primer u bar kodovima proizvoda koje kupujemo.

(24sata.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. N. says:

  Koga zanima ova tematika neka istraži i značenje broja 616 i 888. Iz nekog razloga su izostavljeni.

 2. Večiti 6H6 says:

  Rođen 6.6.66. Nećete verovati. Rođen sam ujutru u 6 sati i 6 minuta. Kroz 16 godina ću imati 66 godina. Sve zajedno, tog dana će me strefiti 8 šestica, a celog života nosim 6 šestica. Možda će 8 komada na gomili poništiti značenje šestica. I onda, šta ćemo samnom? Da me ubijemo? Ili ću vam ja zapržiti čorbu? (Da me znate, smejali bi se na zapršku. Nikada mrava u životu nisam zgazio.Simbolično) Moja ćerka rođena 8.8.88. Valda kao ravnoteža. Inače, N. je trebao napisati da 888 znači uzvišenost i jedinstvo tri duha. Tri prsta za krštenje. Ne znam šta znači 616.

 3. Lux Perpetua says:

  Broj 888 predstavlja Hrista, dok se 616 u nekim apokrifalnim spisima tumači kao istinski broj zveri. Evo malo zanimljive matematike za kraj: Lucifer - 666 Hrist - 888 888-666 = 222 2+2+2 = 6 TRI dvojke jedanko ŠEST

 4. JoS says:

  7 je broj planete Zemlje - pa otuda i njegova pozitivna simbolika. 6 je broj Lučifara, kao i 5, koji je primarni.(a i 3, sekundarna oznaka) U novije vreme se više koristi šestica. (broj planete Mars - gde je Lučifarova grobnica) 8 je broj planete Venere i Marije (Izide). 2 i 4 su brojevi Jevrejskog i Kršćanskog Boga. Njegov broj je i 12, Lučifarov - 13.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *