За ђаволски 666 знате, али симболика 777 и 999 – бациће вас на колена!

За ђаволски 666 знате, али симболика 777 и 999 – бациће вас на колена!

1 августа 2016

666_620x0Вероватно се већина мистика, научника, астролога слаже да ту снагу да парира овом броју има низ од три седмице. Прво, зашто седам?

Број шест представља несавршеност. У Светом писму се бројеви често користе у симболичном смислу. Седам означава потпуност или савршеност.

Шест, пошто је за један мањи од седам, може указивати на нешто што Бог сматра непотпуним или несавршеним и на нешто у вези с Божјим непријатељима, сматрају бројни тумачи религије.

Седам се одвек помиње као позитиван, свети број.

У многим религијама и цивилизацијама имамо овај број са јаком симболиком. Седам је дана у којима је створен свет, седам небеса, седам гора и мора у причама.

И популарна митологија воли овај број, па имамо и седам патуљака. И у оним најстаријим имао је моћ: у Египту је био симбол вечног живота, код Сумераца симболизује божанство. Код Маја симболизује Великог Медведа.

Дакле, седам је моћан, свети број. Али, шта би значио у низу?

Популарна астрологија воли да каже: ако сањате низ 777, анђели вас поздрављају, и многа чуда вам се остварују, а многа су пред вама. Не заустављајте се у марљивом раду и знајте, да ваш сан постаје стварност.

Овај број је врло позитиван знак, који вас упозорава, да ће можда стићи и даљна чуда. Али, одакле вуче корен снага тог низа?

Многи мисле да низ 666 настаје јер се у Светом писму понављање правдало наглашавањем, па се тако несавршени број шест нашао три пута у низу, и он представља „низ ђавола“, „жиг звери“, који носе они који су следбеници антихриста.

Негде се помиње да је низ који носи неко ко је изопачен и 999 (преврнуте шестице).

А како је седам потпун, божански број, то је број који носе они који долазе од Бога, они који би требало да победе ђавола, све оне са „жигом звери“.

Они су потпуни, и савршени, и противтежа су свему што је против Бога. Они су месије, означени да спасу свет – каже једно од тумачења.

Веровали у мистику бројева, или њихову моћ, морате да се запитате понекад да ли су бројеви само цифре којима тргујемо, или су дубља истина? Неки иду толико далеко да их траже и тамо где ви не бисте ни помислили, на пример у бар кодовима производа које купујемо.

(24сата.рс)

KOMENTARI4 коментара

 1. N. says:

  Koga zanima ova tematika neka istraži i značenje broja 616 i 888. Iz nekog razloga su izostavljeni.

 2. Вечити 6Х6 says:

  Рођен 6.6.66. Нећете веровати. Рођен сам ујутру у 6 сати и 6 минута. Кроз 16 година ћу имати 66 година. Све заједно, тог дана ће ме стрефити 8 шестица, а целог живота носим 6 шестица. Можда ће 8 комада на гомили поништити значење шестица. И онда, шта ћемо самном? Да ме убијемо? Или ћу вам ја запржити чорбу? (Да ме знате, смејали би се на запршку. Никада мрава у животу нисам згазио.Симболично) Моја ћерка рођена 8.8.88. Валда као равнотежа. Иначе, Н. је требао написати да 888 значи узвишеност и јединство три духа. Три прста за крштење. Не знам шта значи 616.

 3. Lux Perpetua says:

  Broj 888 predstavlja Hrista, dok se 616 u nekim apokrifalnim spisima tumači kao istinski broj zveri. Evo malo zanimljive matematike za kraj: Lucifer - 666 Hrist - 888 888-666 = 222 2+2+2 = 6 TRI dvojke jedanko ŠEST

 4. JoS says:

  7 je broj planete Zemlje - pa otuda i njegova pozitivna simbolika. 6 je broj Lučifara, kao i 5, koji je primarni.(a i 3, sekundarna oznaka) U novije vreme se više koristi šestica. (broj planete Mars - gde je Lučifarova grobnica) 8 je broj planete Venere i Marije (Izide). 2 i 4 su brojevi Jevrejskog i Kršćanskog Boga. Njegov broj je i 12, Lučifarov - 13.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u