ЗА ДРУГОСРБИЈАНЦЕ нису битне српске жртве!

ZA DRUGOSRBIJANCE nisu bitne srpske žrtve!

12 jula 2016

4g4u56uU srebreničkim selima Zalazje, Saše i bratunačkim Biljača i Zagoni danas je obeležena godišnjica stradanja 69 srpskih civila i vojnika na Petrovdan 1992.

Nastavljajući sistematsko plansko etničko čišćenje srpskih prostora započeto u aprilu, jake muslimanske snage iz Srebrenice upale su u ova srpska sela ubijajući, pljačkajući i paleći sve što su stigle, prenela je RT Republike Srpske.

Samo na Petrovdan, pre tačno 24 godine, muslimanske oružane formacije iz Srebrenice ubile su 69 meštana sela Sase, Zalazja i Biljače.

Napad je, kako se navodi, bio mučki, ubili su sve što su stigli, neke ljude su žive uhvatili i odveli u srebreničke zatvore — rekao je preživeli meštanin.

Na Zalazju je ubijen i izmasakriran sudija Slobodan Ilić. Za njegovo ubistvo podignuta je optužnica protiv Nasera Orića. Karakteristika gotovo svih napada jeste to da su srpska sela paljena, a meštani ubijani na najveće pravoslavne praznike.

Tokom rata, u periodu od 1992. do 1995. godine, na području opština Bratunac, Srebrenica i okoline planski je uništeno i zapaljeno više od 150 sela. Pobijeno je više od 3.000 Srba.

Odbor za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske prošle subote u Bratuncu organizovao je godišnjicu stradanja Srba u Podrinju, gde se niko od visokih predstavnika međunarodne zajednice nije odazvao pozivu.

Porodice i prijatelji posetili su danas i druga srpska stratišta, Zagone, Biljaču i Sase, srpska sela koja su takođe na današnji dana napadnuta i zapaljena, a gde je takođe ubijeno 69 Srba, 70 ih je ranjeno, a 19 se još vode kao nestali.

Nakon parastosa, vence na spomen-obeležje na Zalazju položili su članovi porodice stradalih, prijatelji, predstavnici institucija i boračke organizacije.

KOMENTARI3 komentara

 1. DFVT says:

  stalno pricam o srbijanskom zlu

 2. Jovan says:

  Taj genocid nad Srbima koje su pocinili muslimanski borci na celu sa Oricem i ubijenih 3 500 mestana srpskih sela iz okoline Srebrenice je doveo do reakcije kada su po odlobadjanju Srebrenice mestani tih sela znajuci ubice pojedinacno izvlacili ih iz grupe zarobljenika i likvidirali ih. E posle su belosvetski majmuni izokrenuli pricu pa su zrtve Srbe proglasili zlocincima a zlocince progladili zrtvama. Medijskom propagandom i golom silom, plus placenim drugosrbijanskim olosem oni su od stotine ubijenih muslimana iz osvete naduvali pricu od hiljade ubijenih muslimana i svake godine dovoze sa raznih strana i povecavaju broj i prave predstavu za svetske medije. Ali i tim lazima i tim drugosrbijanskim olosima dolazi kraj i polako ali sve vise istina izlazi na videlo.

  • Zoran iz Šumadije says:

   Osvetu (a ne genocide ili zlocin)je inicirao ustaski pokolj 1942 godine, kada su muslimanske ustase pobile svo srpsko stanovnistvo u Srebrenici (oko 250 zena I dece). Ako ovaj razlog ne spominju muslimani I CIA, onda barem mi Srbi bi trebali da znamo o cemu se radi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *