За истим столом у Дубровнику Вучић, Тачи, Грабар Китановић

Za istim stolom u Dubrovniku Vučić, Tači, Grabar Kitanović

30 juna 2017

U Dubrovniku se održava Samit zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSJIE), kojem će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Hrvatska, koja predsedava Procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi domaćin je sastanka, kojim završava predsedavanje ovom regionalnom inicijativom, a dan posle Samita u Dubrovniku se održava i tradicionalni Dubrovački forum.

Predsednik Srbije razgovaraće u Dubrovniku sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, nakon čega će prisustvovati prvoj plenarnoj sednici Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Uvodno obraćanje na ovom skupu imaće predsednica Hrvatske, nakon čega će, kako Tanjug saznaje, o stanju u regionu prvi govoriti najpre predsednik Vučić, a zatim njegov slovenački kolega Borut Pahor, šef crnogorske države Filip Vujanović, kosovski predsednik Hašim Tači, predsednik Makedonije Đorđe Ivanov, bugarski premijer Bojko Borisov i turski vicepremijer Turgul Turkes.

Predsednik Vučić prisustvovaće i svečanoj večeri povodom Dubrovačkog foruma, na kojoj je predviđeno, kako je ranije najavio predsednik Srbije, obraćanje Vučića i njegove hrvatske koleginice Gabar Kitarović.

U Dubrovniku se sastaju i ministri spoljnih poslova zemalja članica Procesa, a učestvuje i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Na tom sastanku, kako je najavilo Ministarstvo spoljnih poslova, razgovaraće se o trenutnoj situaciji u regionu i značaju regionalne saradnje za stabilnost čitavog regiona.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *