Za kokice 600.000 dinara

Za kokice 600.000 dinara

1 marta 2014

cigZavršena je trka za lokalima na Adi Ciganliji, ali su pobednici još nepoznati.

avni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju sladoleda, kokica, kozmetike i druge delatnosti na obalama beogradskog mora priveden je kraju i komisija je već počela sa razmatranjem ponuda.

Za dve nedelje ustanoviće se ko će koje pozicije zauzeti od 1. maja ove, do 1. marta naredne godine, ali i ko će se naći u drugom krugu konkursa.

Kako izbor najpovoljnijih ponuđača još nije završen, interesovanje i visine predloga su tajna, a nadležne čeka i provera ispravnosti dokumenata koje su podneli učesnici.

„Prvi krug je završen i komisija je već krenula sa otvaranjem javnih ponuda. U narednih 15 dana objavićemo na našem sajtu najpovoljnije ponuđače, kao i drugi javni poziv ukoliko za neku od lokacija izostane zainteresovanost ili prispele prijave budu neadekvatne“, kažu iz JP „Ada Ciganlija“.

Na samom ulazu na desnu obalu beogradskog jezera, još najjeftinije proći će prodavci suvenira, knjiga, grafika, pa i majstori tetovaža, koji za svoje mesto moraju odvojiti najmanje 30.000 do 50.000 dinara. Cifre se utrostručuju za trgovce voća, novina, cigareta, kozmetike, ali i pekarskih i mlečnih proizvoda, pa se početna cena zakupa kreće već od 100.000 do 200.000 dinara.

Kokice su, čini se, pravi rudnik zlata, ako za najatraktivnije mesto minimalno treba izdvojiti čak 600.000 dinara, dok 11 lokacija za prodaju sladoleda koštaju najmanje 15 miliona dinara.Na „licitaciji“ se našlo i pet lokacija za čamdžije koji prevoze putnike od Ade do novobeogradskih blokova, a mesto za svoje sidro plaćaće od 80.000 do 100.000 dinara.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *