ЗА МИЛИОН ДОЛАРА: Тони Блер реформише ову земљу

ZA MILION DOLARA: Toni Bler reformiše ovu zemlju

23 jula 2018

Bivši britanski premijer Toni Bler potpisao je ranije ove godine „neprofitni“ ugovor sa Vladom Saudijske Arabije kako bi „podržao program promene“ koji planira princ Muhamed bin Salman.

Saudijci su angažovali Institut Toni Bler (TBI) kako bi radio na „modernizaciji i reformi regiona, kao i na regionalnom rešenju za mirovni proces“, piše danas britanski „Telegraf“.Veruje se da je Blerov institut u januaru za ovaj posao dobio donaciju od više od 8,5 miliona evra, a sada je uplaćeno više od deset miliona.

„Da sve bude jasno, ovo je donacija Institutu Toni Bler, ne Toniju Bleru lično, i sav ovaj novac ide na projekte“, rekao je portparol Instituta u odbranu donacije.

Dodao je da će donacija Saudijaca biti navedena u prvom godišnjem izveštaju Instituta, ali i naglasio da on „nema obavezu da objavljuje informacije o donacijama ili donatorima“.

Bivši premijer osnovao je Institut 2016. godine, nakon što je dobio inicijalnih skoro devet miliona evra. Kancelarije Instituta locirane su širom sveta, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate, suseda Saudijske Arabije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. rajkoo says:

    Ljigavko i ratni zlocinac. Neprijatelj br2 Srbiji (br1 je onaj danas vec unakazeni Klinton)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *