ZA OVO ČUDO NATO NEMA ODBRANU: Ruska podmornica koja pogađa svaki cilj na planeti (VIDEO)

ZA OVO ČUDO NATO NEMA ODBRANU: Ruska podmornica koja pogađa svaki cilj na planeti (VIDEO)

31 oktobra 2014

051049052055053052050Rusija je isprobala super moćno oružje, nuklearnu dodmornicu koju ne može da zaustavi nijedan sistem kosmičke odbrane, jer je potpuno nečujna i može da pogodi praktično svaki cilj na planeti.

Prethodne noći je sa podmornice „Jurij Dolgorukij” lansirana interkontinentalna balistička raketa „Bulava”. Ona je „putovala” od Barencovog mora do Kamčatke i uspešno je pogodila metu na poligonu Kura.

U Ministarstvu odbrane Rusije su istakli da je prvi put ova podmornica-nosač raketa prilikom gađanja nosila ceo borbeni komplet — 16 raketa. Takođe, gađanje je izvršeno u skladu sa planom borbene obuke strateške podmornice, prenosi agencija TASS.

Strateška nuklearna podmornica „Jurij Dolgorukij” je prva podmornica klase „Borej”. Ona je praktično nečujna, sposobna je da zaroni gotovo pola kilometra  i da autonomno plovi više od tri meseca.

Takve podmornice imaju 16 lansirnih sistema za rakete „Bulava”, koje mogu da dobace iz teritorijalnih voda Rusije do bilo koje tačke u Severnoj hemisferi.

Danas nije u stanju da ih zaustavi nijedan sistem kosmičke odbrane.

Zamenik komandanta podvodnih snaga ruske Severne flote Konstantin Kabancov naglasio je da je „Bulava” — nuklearna moć Rusije. Ta raketa će biti u upotrebi u narednim godinama.

Svaka raketa može da nosi od 6 do 10 supersoničnih manevrišućih nuklearnih bojevih glava sa individualnim navođenjem na ciljeve. Teške su po 1,15 tona i mogu da menjaju putanju leta i po visini i pravcu.

Radijus delovanja im je osam hiljada kilometara.

Rakete se lansiraju pod uglom, što podmornicama omogućava da ih lansiraju u hodu.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milisav Visnjic says:

    svaka cast!!! Bravo braco Rusi,samo naprijed to treba imati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *