ЗА ОВУ ПУТИНОВУ ПЕСНИЦУ АМЕРИКА НЕМА ОДГОВОР: Удар невероватне снаге, носи више од две мегатоне експлозива (ВИДЕО)

ZA OVU PUTINOVU PESNICU AMERIKA NEMA ODGOVOR: Udar neverovatne snage, nosi više od dve megatone eksploziva (VIDEO)

28 maja 2020

Podvodni aparat „Posejdon“ je specijalno napravljen za obuzdavanje nuklearne agresije SAD, rekao je listu „Izvestija“ direktor Biroa za vojno-političku analizu Aleksandar Mihajlov. On je naglasio da je glavni zadatak tog oružja – držati na nišanu neprijateljsku obalu.

„Uzimajući u obzir mogućnosti aparata, govorimo o priobalnoj teritoriji SAD“, naveo je Mihajlov.On je dodao da je „Posejdon“ jedino oružje svoje vrste, koje može „anulirati“ priobalnu odbranu protivnika, pritom toliko jakog, kao što su SAD. Taktično-tehničke karakteristike aparata su „zastrašujuće“, jer „Posejdon“ može da nosi 2 i više megatone borbenog eksploziva.

„Eksplozija tolike snage može da nanese nepopravljivu šteti istočnoj ili zapadnoj obali SAD i njihovom stanovništvu“, naveo je ekspert.

Skoro nemoguće je blagovremeno saznati za približavanje „Posejdona“. On može da se bori sa sredstvima PVO i PRO. Aparat može da se kreće brzinom do 200 kilometara na čas na dubini od 1 kilometra. To ga čini neprimetnim za protivnika.

Mihajlov je naglasio da „Posejdon“ može biti upotrebljen u slučaju nuklearnog rata, pošto je to oružje „Sudnjeg dana“. Treba naglasiti da su zapadni mediji ranije pisali o „Posejdonu“ i izražavali zabrinutost u vezi sa pojavom novog oružja u Rusiji.

Ranije je bilo saopšteno da će „Posejdon“ početi da se testira na jesen ove godine.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. da da says:

    Amerika je sa sličnim oružijem sredila Japanu cunami..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *