За пад хеликоптера криви смо сви

Za pad helikoptera krivi smo svi

4 aprila 2015

440040_treca-srbija-logo_fKao što se i očekivalo, istraga je utvrdila da je za pad helikoptera odgovorna posada i time je krivica prebačena na one koji ne mogu da se brane i da dokažu svoju nevinost.

Pre izveštaja komisije mnogi su se svojski trudili da za pad helikoptera i gubitak sedamživota okrive direktno Vladu Srbije jer su u tome videli mogućnost da poput političkih lešinara za sebe uzmu poneki politički poen.

Mi iz Treće Srbije smo se trudili da u svim ovim pričama ostanemo po strani, pre svega jer nismo politički lešinari koji na krvi stiču političke poene. Međutim, pošto su stvari otišle predaleko dužni smo da kažemo da smo za pad helikoptera krivi svi. Svi smo gledali kako se od 5. oktobra 2000. godine uništava Vojska. Gledali smo kako se pretapa oružje, kako se na doboš rasprodaje vojna imovina, kako oficiri imaju mizerne plate i moraju da se zadužuju kod zelenaša, kako se hapse i Hagu isporučuju ratni heroji koji su branili zemlju od NATO pakta. Sve ovo je doprinelo da helikopter Vojske Srbije padne i svega toga nema u izveštajima „nezavisnih komisija“.

Zbog svega toga poručujemo da niko nema prava da ruši ugled mrtvih heroja i da je došlo vreme da se svi potrudimo da vratimo ugled Vojsci. Po našem mišljenju prvi korak ka tome je vraćanje redovnog vojnog roka kako bismo svi i fizički bili deo sistema odbrane zemlje jer nam je to dužnost.

KOMENTARIJedan komentar

  1. pravdaa says:

    Treća Srbija su produžena ruka vlasti ili Vučićeve podguze pa vi tek tražite neke pojene na ovoj nesreći ne vredi gazda vam je kaput.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *