За претњи Вучићевој ћерки на Фејсбуку осам месеци затвора

Za pretnji Vučićevoj ćerki na Fejsbuku osam meseci zatvora

15 jula 2017

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na osam meseci zatvora Milovana Raonića (29) iz Sivca kod Kule jer je u decembru prošle godine preko Fejsbuk profila ugrozio sigurnost tadašnjeg premijera a sada predsednika Srbije Aleksandra Vučića pretnjom da će napasti njegovu ćerku.

Tom odlukom koja je danas objavljena na sajtu, Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu iz februara ove godine.

U presudi se navodi da je Raonić osuđen jer je 5. decembra 2016. godine, u Sivcu, SO Kula, ugrozio sigurnost Vlade RS – Aleksandra Vučića, pretnjom da će napasti na život i telo njemu bliskog lica, na taj način što je na fejsbuku kao jedan od komentara „uživo“ postavio preteću poruku da će napasti na život i telo lica bliskog predsedniku Vlade RS Aleksandru Vučiću.

Usled toga su mere obezbeđenja predsednika Vlade RS i članova njegove porodice podignute na najviši nivo, navodi se u presudi.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud je pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje kada je našao da je okrivljeni izvršio krivičnopravne radnje bliže opisane u izreci prvostepene presude.

„Imajući u vidu, kontekst i sadržinu inkriminisane poruke kojom se direktno dovodi u pitanje život i telo lica bliskog predsedniku Vlade RS, kao i da su poruku vrlo ozbiljno shvatili i premijer i pripadnici njegovog obezbeđenja usled čega su, odmah po saznanju za tu poruku, preduzete posebne mere obezbeđenja u odnosu na predsednika vlade i članove njegove porodice, njegovim podizanjem na najviši nivo, pravilan je zaključak prvostepenog suda da je tokom postupka sa potrebnim stepenom izvesnosti dokazano da je okrivljeni radnjama koje je preduzeo ugrozio sigurnost predsednika Vlade RS pretnjama da će napasti na život i telo njemu bliskog lica“, zaključio je Apelacioni sud.

Mediji su nakon hapšenja Raonića pisali da je on ranije osuđivan zbog krađe kola, te da se na fajsbuku krio iza naloga „dete Partizana“.

KOMENTARI5 komentara

 1. kuka says:

  Baš smo osetljivi na pretnje! A roditelji devojčice iz Sombora koju je pipkala i umalo silovala rulja koju nam je tata AV namamio i doveo? Kako se oni osećaju? Hoće li ovi napasnici biti kažnjeni? Ako se podje od pravila "za slično delo, slična kazna", oni bi morali da dobiju bar po osam godina zatvora svaki. Ali tudja deca njemu nisu važna, samo njegova. Zato će ovi nasilnici biti samo opomenuti, iako su počinili mnogo gore delo, prema mladjem detetu, pa još u grupi i sa očiglednom namerom da je siluju, što bi i učinili da je nisu spasli roditelji i komšije. Ako to nije isto, i ako je delo migranata tako bezazleno, neka AV pošalje svoju ćerku u Sombor da momci imaju na kome da se vežbaju. Šta fali?

  • kuka says:

   Ne bi oni nju trajno zadržali. Vratili bi oni nju za tridesetak godina, baš kao njen tata "Djuliće uveoce".

 2. milos says:

  Oce i on umreti u zatvorskoj bolnici ?

 3. 1389 says:

  a sta je sa NASOM decom ?!

 4. Srdjan46 says:

  Samo osam meseci? Od grandomanskog pajaca se ocekuje da takve osudi najmanje na stoosam godina. Tuga od coveka, ima li koga u svojoj sviti koji mu sme reci da ako vec svake veceri zaviri pod krevet da vidi da li se tu neko sakrio, neka bar ne pokazuje javno svoj kukavicluk?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *