За претњи Вучићевој ћерки на Фејсбуку осам месеци затвора

За претњи Вучићевој ћерки на Фејсбуку осам месеци затвора

15 јула 2017

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на осам месеци затвора Милована Раонића (29) из Сивца код Куле јер је у децембру прошле године преко Фејсбук профила угрозио сигурност тадашњег премијера а сада председника Србије Александра Вучића претњом да ће напасти његову ћерку.

Том одлуком која је данас објављена на сајту, Апелациони суд је потврдио првостепену пресуду Вишег суда у Београду из фебруара ове године.

У пресуди се наводи да је Раонић осуђен јер је 5. децембра 2016. године, у Сивцу, СО Кула, угрозио сигурност Владе РС – Александра Вучића, претњом да ће напасти на живот и тело њему блиског лица, на тај начин што је на фејсбуку као један од коментара „уживо“ поставио претећу поруку да ће напасти на живот и тело лица блиског председнику Владе РС Александру Вучићу.

Услед тога су мере обезбеђења председника Владе РС и чланова његове породице подигнуте на највиши ниво, наводи се у пресуди.

У образложењу одлуке Апелационог суда наводи се да је првостепени суд је правилно и потпуно утврдио чињенично стање када је нашао да је окривљени извршио кривичноправне радње ближе описане у изреци првостепене пресуде.

„Имајући у виду, контекст и садржину инкриминисане поруке којом се директно доводи у питање живот и тело лица блиског председнику Владе РС, као и да су поруку врло озбиљно схватили и премијер и припадници његовог обезбеђења услед чега су, одмах по сазнању за ту поруку, предузете посебне мере обезбеђења у односу на председника владе и чланове његове породице, његовим подизањем на највиши ниво, правилан је закључак првостепеног суда да је током поступка са потребним степеном извесности доказано да је окривљени радњама које је предузео угрозио сигурност председника Владе РС претњама да ће напасти на живот и тело њему блиског лица“, закључио је Апелациони суд.

Медији су након хапшења Раонића писали да је он раније осуђиван због крађе кола, те да се на фајсбуку крио иза налога „дете Партизана“.

KOMENTARI5 коментара

 1. kuka says:

  Baš smo osetljivi na pretnje! A roditelji devojčice iz Sombora koju je pipkala i umalo silovala rulja koju nam je tata AV namamio i doveo? Kako se oni osećaju? Hoće li ovi napasnici biti kažnjeni? Ako se podje od pravila "za slično delo, slična kazna", oni bi morali da dobiju bar po osam godina zatvora svaki. Ali tudja deca njemu nisu važna, samo njegova. Zato će ovi nasilnici biti samo opomenuti, iako su počinili mnogo gore delo, prema mladjem detetu, pa još u grupi i sa očiglednom namerom da je siluju, što bi i učinili da je nisu spasli roditelji i komšije. Ako to nije isto, i ako je delo migranata tako bezazleno, neka AV pošalje svoju ćerku u Sombor da momci imaju na kome da se vežbaju. Šta fali?

  • kuka says:

   Ne bi oni nju trajno zadržali. Vratili bi oni nju za tridesetak godina, baš kao njen tata "Djuliće uveoce".

 2. milos says:

  Oce i on umreti u zatvorskoj bolnici ?

 3. Srdjan46 says:

  Samo osam meseci? Od grandomanskog pajaca se ocekuje da takve osudi najmanje na stoosam godina. Tuga od coveka, ima li koga u svojoj sviti koji mu sme reci da ako vec svake veceri zaviri pod krevet da vidi da li se tu neko sakrio, neka bar ne pokazuje javno svoj kukavicluk?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u