ЗА РАЗЛИКУ ОД ВУЧИЋА: Премијер Шпаније дефинитивно не иде на самит где учествује Косово

ZA RAZLIKU OD VUČIĆA: Premijer Španije definitivno ne ide na samit gde učestvuje Kosovo

12 maja 2018

Premijer Španije Marijano Rahoj definitivno neće prisustvovati samitu EU – Zapadni Balkanu u Sofiji 17. i 18. maja, pišu „Večenje novosti“, pozivajući se na dobro obaveštene izvore u Evropskom savetu.Predsednik španske vlade će u glavnom gradu Bugarske biti na neformalnom okupljanju Evropskog saveta dan ranije, ali neće ostati na centralnom skupu.

Razlog za Rahojev izostanak je Kosovo. Španski premijer, naime, kategorički je odbio da sedi za istim stolom sa Hašimom Tačijem ili bilo kojim predstavnikom samoproglašene „države Kosovo“, da se fotografiše ili razgovara sa njima, pišu „Novosti“.

List podseća da Bugarska, kao domaćin, samit organizuje po tzv. Gimnih formatu, koji podrazumeva prisustvo svih učesnika, bez naziva i obeležja zemalja ili regiona.

KOMENTARI5 komentara

 1. Leonid23 says:

  Alal vera! Dokaz da i u politici može postojati princip i doslednost, a ne kao sa Srpskom vladom! Zato smo tu gde jesmo... što bi narod rekao "skidamo gaće svakom prolazniku"! Valjda tako mora, negde se politikom bave školovani stručnjaci, a negde priučeni promašaji.

 2. Luka says:

  AV je bolesnik i umislio je da je pametan. Od kada on vodi državu mene je sramota što sam Srbin.

 3. Velika Metla says:

  Ah,pa sad,ne pristaje ovaj čovek da spava po hodnicima,kao ovaj srPijanski vrli prCednik! Kod normalnih ljudi postoji granica,dno,do kojeg svaki normalan čovek može i da padne,ali se preko tih granica ne ide,ni po cenu opstanka!

 4. Edmond Dantes says:

  Njega nisu doveli okupatori da vodi zemlju.Na zalost ovog naseg glibavog jesu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *