„Za Ruse sam se borio jer su branili Srbe na Kosovu“

„Za Ruse sam se borio jer su branili Srbe na Kosovu“

20 avgusta 2014

beric dejan RussiaNa Jutjubu je osvanula prva izjava Dejana Berića (40) iz Putinaca kod Rume, borca snaga Donjecke narodne republike koje na istoku Ukrajine ratuju sa zvaničnom vojskom, nakon izlaska iz ukrajinskog zarobljeništva.

U kratkom razgovoru Berić je izrazio zadovoljstvo što se nakon mesec dana našao na slobodi i to nakon što je zarobljen na putu između Luganska i ruske granice tokom transporta ranjenika ka ruskom gradu Rostovu.

Ističući kako su Srbi i Rusi pravoslavna braća, Berić je podsetio kako su Rusi „uvek držali srpsku stranu na Kosovu“ i kako je došao da im pomogne da zajedno pobede.

– U Rusiji ću da potražim posao, kako bih prijateljima vratio novac kojim sam otkupljen iz zarobljeništva. Dugujem i ljudima u Srbiji, zbog čega sam i krenuo na rad u Rusiju. Nedostaje mi porodica, sin naročito, ali kući još ne planiram. Iako državi nisam ništa loše uradio, plašim se hapšenja u Srbiji. Glas o zakonu koji se sprema stigao je i ovde – izjavio je Berić ranije za „Novosti“.

Pogledajte video snimak na kojem je zabeleženo kratko Berićevo obraćanje (od 11:59 do 13:32):

(Telegraf.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. niki says:

  Dejane junacino za te pare sto si duzan otvori racun da mi koji nismo junaci kao ti uplatimo te pare da vratis isto tako dobrim ljudima sto su te spasili otkupom od fasista,a ako te u Srbiji hocej da progone sto branis pravoslavni narod onda to nije Srbija i bolje ti je da ostanes tamo.Neka te dragi bog cuva i tebe i sve te junake koji se bore protiv fasista.

 2. rale says:

  NEBI SMELI DA TE KAZNE,ALI VUČIĆ VOLI EU,A MI TEBE.

 3. Slaven says:

  Hvala ti junače,neka te Bog čuva !

 4. Borka says:

  Dejane ponosna sam sto postojis ! Hvala ti u ime svih Ruskih dobrovoljaca koji su 200 godina oslobadjali srbe od kvinta imperijalizma atlante. Otvori racun da pomognemo financijskim donacijama tebi I tvojoj porodici, ako bude moguce i pretekne pomozi tvojim saborcima i njihovoj deci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *